Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 8.2.2010

Jako klub SK Slavia Praha futsal s politováním konstatujeme, že několik jedinců v rámci sobotního utkání našeho mužstva proti Era-Packu Chrudim hraného na zimním stadionu poškodilo svým jednáním dobré jméno SK Slavia Praha. Náš klub zcela odsuzuje jednání, při kterém je poškozen majetek občanů, nebo ohroženo zdraví a touto cestou se za chování těchto jedinců, pokud byli fanoušky našeho klubu, hluboce omlouvá, což bylo učiněno i ústně hned po skončení utkání přímo představitelům klubu Era-Pack Chrudim.

Vedení domácího klubu jsme před tímto utkáním informovali, že se fanoušci bez naší ekonomické podpory chystají navštívit toto utkání s tím, že do současné doby nevznikl žádný exces, či zásadní problém s jejich chováním a vždy se věnovali bouřlivému, ale sportovnímu povzbuzování našeho klubu. Ani v rámci domácích utkání, kdy je jejich podpora daleko vyšší, nedošlo k žádným problémům, je však faktem, že námi organizovaná pořadatelská služba je založena na práci profesionální firmy se zkušenostmi z fotbalových utkání, která bez problémů zvládla i situaci v pražském derby s Bohemians, nebo utkání s Teplicemi, jejichž fanoušky předcházela problematická pověst. V rámci domácích utkání úzce spolupracujeme s bezpečnostní skupinou ČMFS, Policií České republiky a Městskou Policií. Poslední utkání ukázalo, že i ostatní kluby musí vytvářet bezpečnostní opatření, která se nakonec mohou ukázat jako zbytečná.

Protože se domníváme, že fandící fanoušci jsou ozdobou jakéhokoliv sportu, udělá náš klub do budoucnosti maximum proto, aby umožnil fandit co největšímu počtu příznivců, a přivedl jich na tribuny ještě větší počet než doposud a byli po sportovní stránce tím pověstným hráčem navíc. Zároveň odsuzujeme jedince, kteří pod záminkou fandění demolují majetek občanů a ohrožují jejich zdraví. Ti nemají co dělat nejen v řadách fanoušků Slavie, ale v řadách žádného sportovního klubu. Pevně věříme že většina našich fanoušků je těch, kteří "sportovně fandí", a v současnosti věrně podporují hlasivkami svůj klub, byť se mu herně a výsledkově nedaří, a právě těmto fanouškům bylo věnováno tak jako po každém utkání, sportovní poděkování hráčů a vedení.

Tak jako odsuzujeme ty, kteří se nechovali jako slušní a normální lidé a jsme smutní z událostí které se staly, tak jsme zároveň hrdí na ty fanoušky, kteří sportovně povzbuzovali svůj klub a nelitovali dlouhé cesty jet ho podpořit. Těch byla jak věříme většina, a dobré jméno pokazilo Slavii pouze několik jednotlivců, proti kterým zasáhnou orgány činné v trestním řízení.

Jako letitý fanoušek fotbalové Slavie, pamatující doby starého Edenu a Strahova, nadšený z nového Edenu, jsem pyšný jak právě fanoušci Slavie povýšili fandění svému klubu na úroveň evropských velkých mužstev a nechali za sebou v tomto směru o "parník" fanoušky Sparty nebo Baníku. Především ve smyslu odsouzení násilí na stadionech. A já pevně věřím, že tak tomu bude i ve futsalu.

SLAVIA FOREVER!

Daniel Kolman

Prezident SK Slavia Praha futsal

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700