Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 8.2.2010

iDnes.cz - Jako fanoušci dvou tváří se v regionu o víkendu představili příznivci Slavie. Zatímco ti hokejoví se včera až na výjimečné případy dokázali ovládnout, přestože jejich miláčci v pardubické ČEZ Areně prohráli rekordně vysoko 0:8, fandové futsalistů se v sobotu projevili jako hlupáci a primitivové. Že poklidné Chrudimi návštěva fotbalových rowdies rozhodně nehrozí? Na divizním stadionu a navíc zkraje února, kdy hooligans teprve procitají ze zimního spánku? Omyl. Asi třicetičlenná skupina "fanoušků" se v sobotu odpoledne vydala na futsalový duel Chrudim versus Slavia a zanechala za sebou spoušť.

Na mušku si nejprve vzali restauraci Góóól na stadionu AFK Chrudim.

"Nejdříve ze všeho rozbili okna v pokladnách. Do restaurace se naštěstí nedostali, protože obsluha včas zamkla," řekl předseda klubu Petr Vojtěchovský. Tím ale řádění neskončilo. Tlupa si vybila zlost na dalších dveřích, až pak se konečně vypravila směrem k zimnímu stadionu, kde se futsalový magnet před televizními obrazovkami hrál. "Po cestě se bavili tím, že uráželi zrcátka u zaparkovaných vozů," uvedl Vojtěchovský.

Ani zápas se neobešel bez komplikací. Slavia se v prvním poločase dvakrát nakrátko ujala vedení, Era-Pack osmi góly vstřelenými ve druhém poločase definitivně zlomil odpor soupeře... ale bohužel nikoli "fanoušků".

Poprvé musel rozhodčí přerušit hru, když na palubovce přistála krabice s džusem, který zaneřádil modrou palubovku. Podruhé to bylo již vážnější: příznivci neunesli debakl, vzali na zteč chrudimský kotel a příliš je neuklidnila ani slávistická fotbalová legenda Luděk Zelenka, který se chopil mikrofonu. Rvačce na poslední chvíli zabránili pořadatelé.

A hokejový šlágr? U vchodů se mísily davy v červenobílých dresech domácího Eatonu i hostující Slavie... ale ani náznak nějakého konfliktu. Snad jen neškodné popichování: "Tak co, kolik dneska půlkobylám nandáme," volal na přeplněném parkovišti na další auto s pražskou "espézetkou" mládenec se šálou Slavie.

"Dneska z toho nemám dobrej pocit," odpovídal mu řidič luxusní čtyřkolky. Šofér se nepletl. Růžičkova družina odjela s debaklem, ale její příznivci místo bezhlavého ničení a vyvolávání šarvátek své oblíbence vyprovodili potleskem.

Celý článek na iDnes naleznete zde!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700