Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 19.3.2010

Denik.cz - Brňané už v pátek na domácí půdě rozehrají čtvrtfinálovou sérii první futsalové ligy. Postaví se jim pražská Slavia. Druhý proti sedmému aneb Startuje play off první futsalové ligy. Už v pátek rozehrají Tango Brno a pražská Slavia jednu ze sérií vyřazovacích bojů. Pravidla vzájemné bitvy jsou dopředu jasně daná: tým, který třikrát vyhraje, se může těšit na postup mezi nejlepší ligovou čtyřku, poražený zase na dovolenou. Slavia si účast v play off zajistila až v posledním kole základní části, za celou sezonu posbírala o čtyřiadvacet bodů méně než Tango, přesto si ji Brňané jako soupeře nepřáli.

„Má totiž dost zkušené mužstvo. Spousta jejích hráčů toho v play off hodně odehrála. Navíc se z Polska vrátil Jirka Novotný, se kterým šla jejich hra nahoru,“ vypočítává slavistické devízy trenér Tanga Radek Korený.

Brňané i přesto mají před sebou jediný cíl: postup. „Skončili jsme druzí v základní části, ale pokud chceme sezonu považovat za úspěšnou, musíme projít minimálně do semifinále,“ hlásí Korený. A jeho svěřenci mu přitakávají. „Všechny výsledky se vlastně mažou, jedeme od začátku. Navíc pro většinu našich kluků to bude premiéra v play off,“ upozorňuje jeden z tahounů týmu Dimostenis Chadzidis.

Ten bude svému trenérovi scházet kvůli disciplinárnímu trestu za žluté karty. „Bohužel první čtyřka se nám trochu rozpadá. Víťa Blažej doléčuje zranění, problémy má i Pepa Havel. Ale případných variant, jak sestavu složit, máme dostatek,“ tvrdí Korený.

Čtvrtfinálová série se oproti loňskému ročníku hraje na tři vítězná utkání. „Nejsem zastáncem play off, ale když už se hraje, je lepší víc zápasů. Jedině tak se projeví opravdová kvalita,“ myslí si brněnský kouč.

Jeho tým odehraje první dva duely proti Slavii na domácí půdě. Úvodní zápas startuje v pátek od osmi hodin večer v hale ve Vodově ulici. „Máme perfektní fanoušky, snad jich dojde co nejvíc. Futsal se hraje v pěti lidech, ale oni můžou být tím pověstným šestým hráčem na hřišti,“ zve diváky opora Tanga a nejlepší ligový kanonýr Michal Belej.

Pokud by měli futsalisté Slavie říct jméno jednoho hráče, ze kterého mají před čtvrtfinálovou sérií největší vítr, pak by to byl určitě Michal Belej. V základní části Tango Pražany porazilo 5:3 a 5:2, a brněnský střelec jim nasázel šest gólů. Pokaždé se blýskl hattrickem.

Teď si přeje, aby se mu podobně dařilo i ve vyřazovacích bojích. „Zdá se, že mi to proti Slavii střílí. Asi jsem pro ně teď trochu postrach, ale o to víc si na mě budou dávat pozor. Pořádně se musí ale připravit na celý náš tým,“ tvrdí Belej.

Sedmadvacetiletý Brňan se stal „kuriozitou“ mezi futsalovými kanonýry. Loni si v druhé lize vysloužil korunu pro krále střelců. Po postupu Tanga se mu to stejné podařilo i letos, ale o soutěž výš. „Čekal jsem, že nebude snadné v první lize pravidelně skórovat, ale naštěstí mi to tam pořád padá,“ usmívá se Belej.

Loni nasázel osmadvacet branek, letos ještě o čtyři víc. K tomu navíc přidal třináct asistencí, a suverénně tak vyhrál kanadské bodování první futsalové ligy. „Není to ale jen moje ocenění, velkou zásluhu má celá naše čtverka. Většinu gólů mi připravili Dimo Chadzidis, Pepa Havel a Víťa Blažej,“ vyzdvihuje své spoluhráče.

Převážně jejich souhra dotáhla nováčka ligy až na druhé místo tabulky. „Vedení bylo před sezonou opatrnější, ale já jsem mančaftu od začátku věřil, že může být do třetího místa. Je super, že se to povedlo,“ pochvaluje si Belej.

Lepší než jeho tým byl pouze největší favorit ligy Chrudim. Ale výsledky ze základní části v play off nic neznamenají a brněnský šutér to moc dobře ví. „Začíná nám nová sezona. Spousta kluků bude hrát vyřazovací duely první ligy poprvé, včetně mě. Čekají nás hodně specifické zápasy,“ má jasno borec, který kromě futsalu hraje fotbal za třetiligovou Líšeň.

Kam až může Tango v play off dokráčet? „Na to, že jsme nováčci, podařilo se nám hned vybudovat solidní respekt u soupeřů. Sebrali jsme body i Chrudimi. Třeba se nám povede něco podobného, co naší osmnáctce,“ hledá Belej paralelu u juniorů brněnského klubu, kteří na začátku března oslavili ve své kategorii mistrovský titul.

Celý článek na stránkách Brněnského deníku naleznete zde!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700