Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 20.3.2010

Velmi kvalitní a dramatické první utkání čtvrtfinálové série mezi Tangem Brno a SK Slavia Praha mohli sledovat diváci v hale Vodova. Důležité okamžiky se začaly odehrávat především až ve druhém poločasu. Ten zahájila obrovská šance Bejdy. Vzápětí skórovali domácí, po možná zbytečném vyběhnutí Knoblocha, Novotný však skóre brzy vyrovnal. Přes další šance zůstalo skóre vyrovnané až do závěrečného hvizdu, a tak následovalo prodloužení. V něm jsme se díky Novotnému ujali vedení. Soupeř vyrovnal z desetimetrového kopu, a tak o vítězi nakonec rozhodoval rozstřel ze značky pokutového kopu.

Až střely ze značky pokutového kopu rozhodly o vítězi prvního čtvrtfinále mezi Tangem Brno a Slavií Praha. Po remíze 0:0 v půli, skončilo utkání 1:1 v řádné hrací době a 2:2 po prodloužení. Nakonec se po penaltách v poměru 5:4 radovalo domácí Tango, když v sedmé sérii napálil hostující hrající trenér Bejda jen tyč.

Domácí Tango nastoupilo v prvním čtvrtfinále bez karetního hříšníka Chadzidise, hosté přijeli již s uzdraveným Olivou, leč bez Ulicha, který dorazil do haly až ve druhém poločase.

První čtvrtina utkání nepřinesla žádnou zajímavou akci, oba týmy se soustředily na přesné dodržování taktických pokynů a obranného postavení. Jedinou zaznamenáníhodnou situací byl dvojitý pokus Beleje, ale Knobloch se překonat nenechal. Velké šance se začaly rojit až od deváté minuty, kdy nejprve hostující Matějka jen těsně minul poloprázdnou branku, na druhé straně pak rychlý kontr 2 na 1 po přihrávce Beleje nezakončil Brůna, kterému se míč před prázdnou brankou zamotal pod nohy. O minutu později se až k vápnu proháčkoval Oliva, přihrál ještě lépe postavenému Kracmanovi, ale ten na dlouhou nohu netrefil branku. Ve 13. minutě zachránil domácí před pohromou brankář Žďánský, který bombu Novotného vyrazil jen na nohu Bejdy a dokázal zlikvidovat i dorážku do prázdné branky. Taktéž na druhé straně se vyznamenal brankář Knobloch, jenž nejprve vykryl z blízka volného Jana Havla, načež dokázal reflexivně vyrazit Outratovu bombu bodlem z deseti metrů. Nejblíže k rozvlnění sítě měl v první části hry Belej, který v 17. minutě po rohu napálil míč přesně do levé spojnice Knoblochovy branky a to bylo v této části hry vše.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí. Belejovi zkazil náladu reflexivně Knobloch, na druhé straně osamocenému Bejdovi sebral míč ve stoprocentní šanci vytrčenou nohou Žďánský. První změna skóre přišla ve 23.minutě, kdy se nedohodli Novotný s vybíhajícím Knoblochem a Outrata pohodlně mezi nimi poslal míč z úhlu do sítě - 1:0. Slavia přidala na důrazu, po čtyřech minutách již měla čtyři fauly, ale hlavně dokázala srovnat. Novotný si na levé straně pohrál s obráncem a prudkou střelou trefil přesně k zadní tyči - 1:1. Hra se vyrovnala, velkou šanci pak daroval Belejovi váhající Novotný, ale sólonájezd domácího kanonýra Knobloch se štěstím zlikvidoval a následně si poradil i s dobrými střelami Brůny, Vlacha a bombou Outraty. Uprostřed poločasu se hra uklidnila, pět minut se hrálo bez střely na branku, většinou ale v režii aktivnějšího Tanga, až ve 35.minutě domácí zkazili na půli rozehrávku, naštěstí pro ně Matějka po sólu tísněn již nedokázal přesně zacílit. Další povedený brejk hosté předvedli o dvě minuty později, ale proti bombě Olivy vytrčil Žďánský perfektně pravou nohu. A protože se neujala ani Belejova bomba z voleje po rohu, dospělo utkání do prodloužení.

To začaly dvě šance Beleje, ale ve druhé minutě zahřmělo na druhé straně. Novotný si narazil na levé straně s Bejdou a propálil Žďánského - 1:2. Ve 24.minutě udělali hosté na půlce šestý faul, nařízený desetimetrový kop Belej bezpečně do šibenice proměnil a srovnal na 2:2. Ve druhé části opatrného prodloužení pak nezužitkoval Brůna sám před Knoblochem výtečnou uličku Beleje a když Knobloch odolal několika dobrým střelám ze střední vzdálenosti zápas pokračoval střelami ze značky pokutového kopu.

V první sérii byl neúspěšný exekutor Tanga, ale ani Kracman neuspěl. Opačný průběh měla druhá série, za Slavii skóroval Hrdina. Poté opět nedal hráč Tanga, a všichni exekutoři byli úspěšní až do posledního pokusu (za SKS skórovali Oliva a Novotný). Ten zahrával Matějka, a pokud by proměnil, bylo by vítězství na naší straně. Bohužel slabou střelu Ždáňský zlikvidoval. Následně byli oba exekutoři opět úspěšní (za nás Pleyer), tak jako v následné sérii brněnský hráč. V ní trefil Bejda pouze tyč, a radovat se tak mohli domácí.

Radek Korený, FC Tango Brno: "Popravdě jsem takový zápas čekal, protože jsme nebyli kompletní, neměli jsme sehranné čtyřky, takž jsem čekal, jak bude vypadat naše souhra. Vypracovali jsme si sice víc vyloženějších šancí než soupeř, ale jinak ten zápas jednoznačný nebyl. Slavia bránila, hrála na brejky, dvakrát se individuálně prosadil Novotný, přestože jsme se na něj připravovali a u penalt jsme měli velkou dávku štěstí. Myslím, že jsme tomu ale šli naproti a je dobře, že jsem doma první zápas doma urvali. Chadzidis nám chyběl, i když Peška odehrál velmi dobrý zápas, přeci jen Dimo je režisér první čtyřky. Ve středu očekávám stejně dramatický zápas, ale doufám, že i díky Dimovi se prosadíme dřív a opět vyhrajeme."

Stanislav Bejda, SK Slavia Praha: "Splnili jsme v podstatě všechno z taktického hlediska, co jsme si řekli, soupeře jsme nepouštěli do žádných větších šancí, eliminovali jsme jejich sílu v rychlé kombinaci a myslím si, že když jsme byli na míči, tak jsme měli více šancí k tomu, abychom odskočili o víc než jeden gól a velká škoda, že jsme nevyužili dvojnásobného mečbolu - poprvé v prodloužení jsme neudrželi vedení 2:1 a poté jsme nedali poslední desátou penaltu, která by znamenala výhru. V odvetě kvalita domácích vzroste s Chadzidisem, doufám ale, že dokážeme být domácím rovnocenným soupeřem a třeba se dostaneme do vedení, aby zápas byl otevřený do poslední vteřiny. Myslím, že na Tango prostě máme a přeci nemůžeme s nimi prohrát čtyřikrát za sebou, i když to dnes bylo na penalty."

FC Tango Brno - SK Slavia Praha 1:1 (0:0), 2:2 po prodloužení, 5:4 na penalty

branky: 23. Outrata (Jan Havel), 44. Belej - 26. Novotný (Pleyer), 42. Novotný (Bejda)
ŽK: 30. Vlach - 23. Bejda, 42 Oliva
ČK: -
Rozhodčí: Venc, Kaštánek - Bělovský; Delegát: Bednář, Svědiroh
FC Tango Brno: Žďánský, Bočánek - Josef Havel, Jan Havel, Dufek, Vacula, Vlach, Belej, Peška, Outrata, Veselovský, Brůna
SK Slavia Praha: Knobloch, Tichý - Bejda, Pleyer, Kracman, Ulich, Oliva, Pacheco, Hrdina, Novotný, Matějka, Kosina

Petr Havlík/eFutsal

Video záznam utkání můžete sledovat na TVCOM.cz zde!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700