Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 3.4.2010

První pětiminutovka nepřinesla prakticky ani jeden ostrý zákrok brankáře, oba týmy vsadily na jistotu. Nakonec největší tutovku spálil těsně před koncem první části Oliva, který při brejku 3 na 2 zamotal oba obránce, ale osamocenému Matějkovi místo před prázdnou brankou dal míč za něj. Druhá část prodloužení byla úplně stejná jako první, s minimem šancí, se spoustou držení míče ve středu pole, ale nakonec dali domácí branku. Obránce Slavie odkopl před Belejem míč jen do svého kolegy, k Belejovi se míč odrazil a ten překonal Knoblocha. Slavia hrála hned power-play, dlouho se nedokázala prosadit, Belej dokonce přes celou hrací plochu nastřelil tyč prázdné branky, ale 16 vteřin před koncem prodloužení hosté vymotali čtveřici Tanga a Bejda z bezprostřední blízkosti zasunul Ulichovu pobídku za Žďánského záda a vynutil si počtvrté v sérii penaltový rozstřel.

V něm ke smutku domácích a radosti hostí v posledním střeleckém pokusu za stavu 3:4 neuspěl Jan Havel a na ploše propukla radost Slavie z postupu do semifinále play-off.

Radek Korený, FC Tango Brno: "Slavia hrála velice dobře, přesto jsme měli postoupit. Všechna utkání v sérii jsme měli dobře rozehrané, ale nedokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce. Asi to tak mělo být, asi to byl osud, asi tak měla Slavia postoupit, protože to se nedá jinak zrežírovat. Čtyřikrát prodloužení, čytřikrát na penalty, neuvěřitelné. Dnes jsme byli deset centimetrů od postupu, zkušenější hráč by to zahrál asi jinak a my šli dál. Je vidět, že jsme hráli play-off poprvé a to byl jeden z důležitých aspektů té prohry."

Stanislav Bejda, SK Slavia Praha: "Byli jsme o kousínek lepší v tom, že jsme dokázali každý zápas otočit. V podstatě v každém utkání jsme museli dotahovat a v každé klíčové chvíli jsme se prostě dokázali prosadit. Taky si myslím, že rozhodl širší kádr kvalitnějších hráčů, který jsme měli my. Samozřejmě v penaltách je to nejvíce o štěstí, ale morálně jsme na tom byli líp. Zaplať pánbůh jsme postoupili, při střele Beleje do prázdné branky jsme měli obrovské štěstí. Play-off je prostě jiná soutěž, my jsme vloni hráli výborně s Chrudimí a věřili jsme si i na Tango, ty zkušenosti z vyřazovacích bojů byly na naší straně."

FC Tango Brno - SK Slavia Praha 1:1 (1:0), 2:2 po prodloužení, 3:4 na penalty
branky: 16. Jan Havel (Veselovský), 48. Belej - 27. Novotný (Pleyer), 50. Bejda (Ulich)
ŽK: 14. Jan Havel, 20. Vlach - 25. Matějka, 26. Player
ČK: -
Rozhodčí: Venc, Kaštánek - Mráz; Delegát: Návesník, Primus
FC Tango Brno: Žďánský, Kubíček - Chadzidis, Outrata, Brůna, Vlach, Blažej, Belej, Josef Havel, Jan Havel, Peška, Veselovský
SK Slavia Praha: Knobloch, Tichý - Bejda, Pleyer, Holeček, Novotný, Ulich, Oliva, Pacheco, Hrdina, Matějka, Kosina

Záznam utkání na TVCOM.cz naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700