Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 30.4.2010

Poté co se nám v sobotu podařilo v penaltovém rozstřelu EP Chrudim porazit, jsme k pondělnímu čtvrtému utkání vzhlíželi s velkými otazníky. Podaří se nám výsledek zopakovat? Jaká bude divácká kulisa? Nakonec se nestalo nic, z čeho bychom se měli nějak zásadně trápit. Favoritovi favoritů jsme podlehli 1:6, ovšem po našem bojovném výkonu, za který se nemusíme stydět. Výsledek je opět poněkud zkreslující, ve druhém poločasu jsme měli dostatek gólových šancí na to, abychom se do utkání vrátili a zdramatizovali jej. Nestálo při nás štěstí, vypadli jsme, ale se vztyčenou hlavou.

Přitom úvod utkání byl skvělý. Již v první minutě utekl podél autové čáry Novotný prostřelil Mellera mezi nohama, a poslal nás do vedení. To rozbouřilo kotel našich fanoušků, kterých se v domácím sektoru sešlo asi nejvíce v letošní sezóně, vedle utkání s Bohemians 1905, kteří pak neúnavně povzbuzovali tým i za nepříznivého stavu až do konce utkání.

Obhájce titulu musel zapnout na nejvyšší obrátky, a jeho kvalita se brzy projevila. Hned o minutu později po závaru před naší brankou prostřelil Knoblocha Pica Pau, který podal svůj nejlepší výkon v sérii, a v 5. minutě jsme si po rohu Romana Mareše srazili míč do vlastní branky. Do konce poločasu přes naši snahu soupeř vstřelil ještě tři branky a o výsledku víceméně rozhodl.

Ve druhém dějství jsme se opět dostávali více do hry, tlačili se před soupeřovu branku, ten však výsledek mistrně hlídal. Přesto jsme se dostali do několika slibných příležitostí, které nás mohly do zápasu vrátit, štěstí nám však tentokrát nepřálo. V samotném závěru Cacau využil vyběhnutí našeho brankáře a dal výsledku konečnou podobu.

Soupeři gratulujeme k zaslouženému vítězství a přejeme hodně štěstí ve finále ligy, kde se střetne s Balticflorou Teplice.

Komentář z webu eFutsal:

Utkání mělo strhující začátek, když domácí šli po nenápadné střele Novotného do vedení již ve 23 vteřině utkání. Hosté ale vyrovnali velmi rychle a již v čase 1:14 byl stav 1:1. Pak už Chrudim převzala aktivitu a protože na rozdíl od sobotního utkání dokázala být i produktivní, navršila do přestávky svůj náskok na 1:5. Ve druhém poločasu hosté již jen udržovali svůj náskok, nehnali se dopředu tak jako v první půli, přesto byly od obou týmů k vidění zajímavé akce. Jediný gól druhého poločasu vstřelil Brazilec Cacau a po výhře 1:6 se tak Chrudim stala účastníkem finálové série.

Poděkování fanouškům:

V sobotu jsme sice před kamerami ČT 4 Sport uspěli na palubovce, divácká návštěva však byla zklamáním. Fanoušci nám ale vše vynahradili v pondělí. Naše oslabené mužstvo sice po statečném a bojovném výkonu nakonec podlehlo 1:6, fandění a podpora zaplněného hlediště však byla jako kdyby jsme vyhráli titul. Tak jako patří velké poděkování mužstvu za výkony v celém play-off, je třeba i velmi poděkovat všem fanouškům za podporu jak v utkáních s Tangem, tak za tu v pondělním klání s Chrudimí. Nenechali se odradit ani vedením soupeře a po celé utkání neúnavně podporovali naše družstvo, které se je do posledních vteřin utkání snažilo bohužel neúspěšně potěšit alespoň dalším gólovým úspěchem a korekcí výsledku. S poděkováním nesmíme zapomenout i na "krkonošské" fandy, kteří nelitovali cesty na obě chrudimská utkání.

K vynikající atmosféře zápasu přispěli povzbuzováním i příznivci Chrudimi, kterým by však prospělo kdyby ubrali na bubnování, a přidali na fandění.

Vyvrcholením pak byla závěrečná "děkovačka", která byla více než důstojným zakončením sezóny, ve které naše mužstvo nakonec obsadilo konečné 4. místo v tabulce. U některých hráčů i funkcionářů byly vidět i slzy dojetí.... :)

Pevně věříme, že futsalová Slavia i fanoušci k sobě našli cestu, budeme se v hale všichni potkávat i příští sezónu, a společně dovedeme červenobílé barvy k dalším úspěchům. Děkujeme!

Stanislav Bejda (Slavia): "Do úvodu utkání jsme vstoupili s nasazením, z čehož rezultovala první branka. Nicméně vzápětí jsme podlehli euforickému stavu, který zapříčinil naší nedůslednost v obranné fázi, čehož zkušený tým soupeře dokonale využil a trestal sebemenší zaváhání. Výsledkem toho byl poločasový stav 1:5. Rozdíl mezi mužstvy byl především v zakončení. I my jsme totiž mohli v prvním poločasu ještě několikrát skórovat. Ve druhém poločasu již chrudimští pouze vyčkávali a snažili se trestat naše chyby. I do zkonsolidované obrany Chrudimi jsme si dokázali vytvořit několik vyložených šancí, bohužel opět jsme selhávali v koncovce, čímž jsme se připravili o zdramatizování zápasu. Nicméně druhý poločas opět ukázal, že jsme schopní proti Chrudimi uspět, i když konečný výsledek tomu neodpovídá. Fanouškům děkuji za famózní atmosféru, která donutila hráče vydat ze sebe vše."

Ota Stejskal (Chrudim): "Ve čtvrtém utkání jsme již neponechali nic náhodě a soustředěným výkonem jsme učinili poslední krok k cestě do finále. Úvod utkání jsme sice nezvládli a v první minutě inkasovali. Naštěstí se nám podařilo ihned vyrovnat a do konce poločasu přidat ještě čtyři branky, což byl dostatečný náskok do druhé poloviny zápasu. V ní jsme se již zaměřili na držení míče a vyvarování se chyb, které by umožnily návrat Slavie do hry. To se podařilo a opět je na místě poděkovat hráčům za přístup k utkání a divákům za podporu a hlavně za to, že vážili cestu na horkou půdu Edenu. Myslím si, že oba fanouškovské tábory patřily k ozdobám utkání a ukázaly, jak má vypadat ta správná atmosféra na futsalovém utkání."

SK Slavia Praha - ERA-PACK Chrudim 1 : 6 (1 : 5)
Rozhodčí: Smreček Ladislav (8), Trlida Zdeněk (8), Hanzlík Jiří Delegát: Bydžovský Zdeněk Diváků: 900
Branky: 37. Novotný Jiří - 2. Da Arajo Luciano (Sobral Ricardo), 5. Mareš Roman, 10. Max Weber Prates (Mikan Radek), 13. Mareš Roman (Mikan Radek), 16. Kopecký Marek (Rešetár Lukáš), 40. Sobral Ricardo
ŽK: Novotný Jiří, Oliva Petr - Max Weber Prates, Da Arajo Luciano
Slavia Praha: Knobloch Ondřej, Bejda Stanislav, Pleyer Petr, Kracman Matěj, Novotný Jiří, Oliva Petr, Pacheco Davide, Hrdina Martin, Imlauf Marek, Kosina Jan, Tichý Jakub
ERA-PACK Chrudim: Meller Tomáš, Mareš Roman, Popelka Petr, Max Weber Prates, Mikan Radek, Sobral Ricardo, Da Arajo Luciano, Rešetár Lukáš, Bouška Tomáš, Mareš Michal, Kopecký Marek

Fotografie Pavla Lišky na webu paliol.com naleznete zde !

Fotografie Ivany Hoškové na webu fkerapack naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700