Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 21.10.2010

Turnaj Grand Prix v Brazílii pokročil do vyřazovacích bojů, kam naše reprezentace po remíze 2:2 s Libyí, a vítězství nad Kostarikou 7:2 postoupila. Oba naši reprezentanti se v dresu národního týmu vystřídali, Novotný chyběl v utkání proti Brazílii, naopak Oliva proti Kostarice. V důležitém zápasu s Libyí byli na palubovce oba, a právě po tomto utkání nám oba zaslali své dojmy z probíhajícího turnaje. Přesto, že našemu výběru chybí mnoho zkušených hráčů, podává velmi solidní výkony, za které se rozhodně nemusí stydět, a nováčkové v týmu ukazují, že budou platní.

Petr Oliva: "Včera jsme ve svém druhém zápase ve skupině nastoupili proti celku Libye. Tento africký celek pro nás nebyl žádnou neznámou, protože se s ním naše reprezentace utkala na nedávném turnaji pořádaném právě Líbyi. Tenkrát se nám soupeře podařilo po napínavém utkání porazit.

Do zápasu jsme nastupovali s cílem zvítězit, ale také s vědomím, že to nebude nic jednoduchého. Co slávistické fanoušky jistě potěší je fakt, že se v základní sestavě objevil Jirka Novotný, který dlouhou dobu laboroval se zraněním zad. Já jsem opět nastoupil ve čtveřici s Fričem, Slámou a Dlouhým. Druhé kvarteto hrálo ve složení Novotný, Havel, Belej, Seidler.

Vstup do utkání se nám příliš nevydařil. Měli jsme sice míč častěji ve svém držení, avšak jsme o něj lacino přicházeli a Libyjci chodili do nebezpečných protiútoků. Trenérem Neumannem jsme byli nabádáni ke větší zodpovědnosti, ale taktiku nedodržovali a za nulu na našem kontě mohli být vděční pouze výborně chytajícímu Gerčákovi. Své šance jsme taky dlouho nedokázali proměnit. Povedlo se to až na konci první půle, když individuální akci Slámy, zakončil na zadní tyči Dlouhý. Výsledkem 1:0 poločas také skočil.

Do druhé půle jsme nastoupili s cílem podstatně zlepšit obrannou hru. To se nám však většinově nedařilo a libyjské vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Hra pokračovala ve stejném rytmu i nadále a šance se střídaly na obou stranách. Po naší další chybě se Libyi podařilo jít 5 minut před koncem dokonce do vedení. Zanedlouho po té jsme začali hrát již tolikrát účinnou powerplay a vyrovnali zásluhou Seidlera. Do konce zápasu byla hra velmi neurovnaná a zvítězit mohla obě mužstva. Proměnit některou ze šancí se však nikomu nepodařilo a tak zápas dospěl ke konečné remíze. Za tento výsledek můžeme být vzhledem k průběhu utkání asi rádi.

Osobně jsem se v utkání necítil špatně, nicméně mému výkonu chyběla větší přesnost a aktivita ve hře směrem dopředu. Za Jirku můžu říct, že to pro něj po tak dlouhé pauze byl fyzicky ohromně náročný zápas a je dobře, že jej dohrál ve zdraví."

Jiří Novotný: "Záda zatím drží. Vzal si nějaký prášek proti bolesti, nasadil si bederní pás a hrálo se mi dobře, o zádech jsem vůbec nevěděl. Jen jsem první poločas trošičku nestačil s dechem, přeci jen se nějak projevilo, že jsem přes měsíc nehrál, ale druhou půli už to bylo lepší, když jsem se rozdýchal.. Výborně zachytal Géra!! Libye byl nepříjemný soupeř a myslím si, že Kostarika dnes bude ještě nepříjemnější, ale musíme vyhrát a věřím, že to zvládneme, máme na to.. Jen nesmíme hrát tak jako včera.. Jinak včera byl posunutý výkop zápasu Brazílie : Kostarika asi o hodinu, protože se v hale protrhl strop a jelikož venku zrovna pršelo, tak pršelo i dovnitř na palubovku :D docela hustý.. nakonec všechnu vodu vytřeli a mohlo se začít hrát.."

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700