Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 14.11.2010

Byli jsme si vědomi, že Indoss bude v Edenu dalším týmem se zabetonovanou obranou, a nebezpečnými brejky. Nám se v posledních utkáních nedaří ve finální fázi před brankou a koncovka, takže jsme do utkání nastupovali s mírnými obavami, avšak s vírou, že nás publikum požene za výhrou. Diváci se opravdu sešli v hojném počtu, po celé utkání fantasticky povzbuzovali, a našemu mužstvu se ve druhém poločasu podařilo odpor soupeře zlomit. Vítězství se však nerodilo lehce, a hráčům patří velké poděkování za bojovnost a morálku.

Trenér Brychta nechal tentokrát na lavičce Holečka, kterému se v koncovce nedařilo a od začátku nastoupil Beránek. Nemocného Ulicha nahradil v první čtveřici sedmnáctiletý Zapletal, kterému vypršel disciplinární trest a počínal si opět na výtečnou.

Utkání začalo za bouřlivého povzbuzování publika dle obvyklého scénáře. Míč v našem držení, ovšem bez výraznějších příležitostí, a nebezpečné brejky soupeře. Knobloch však byl vždy na místě, v jednom případě mu pomohlo i břevno naší branky, po pěkně zahraném signálu Indossu při rohovém kopu. Do vedení jsme se ale přeci jen dostali. Po narážečce s Bejdou se před brankáře hostí dostával Matějka, byl faulován v pokutovém území, a Oliva penaltu bezpečně proměnil, 1:0. Další rohový kop znamenal opět změnu skóre, ovšem na druhé straně. Nastřelení před branku tečoval před naším brankářem Štverák, a bylo vyrovnáno.

Strhnout vedení na svoji stranu jsme mohli opět ze standardní situace. Indoss totiž poměrně záhy nasbíral 5 faulů, a mohlo jich být i víc. Některých zákroků, které volaly dokonce po vyloučení, si totiž sudí nepovšimli. I proto předáváme záznam utkání disciplinární komisi, aby posoudila, zda by někteří hráči Plzně neměli být potrestáni dodatečně. Především útoky na Olivu, které lze označit téměř za brutální, po trestu volají. Máme na mysli úmyslný úder loktem do obličeje od hráče číslo 9, nebo kopnutí hráče číslo 10 u stolku časoměřičů.

Po průniku Zapletala a faulu na něj, jsme dostali výhodu desetimetrového kopu, téměř z místa klasického pokutového kopu. Vyběhnuvší brankář Kolařík však pokus Olivy dokázal zneškodnit.

Poločasovou přestávku vyplnilo vystoupení taneční skupiny.

Po přestávce jsme ještě zvýšili tlak na branku hostí, avšak dlouho jsme nedokázali dopravit míč do branky. Typickou ukázkou byl závar před Kolaříkem po standardní situaci, a marná snaha osamocených Matějky s Beránkem dopravit balón za brankovou čáru. To se povedlo až o chvíli později, komu jinému, než Olivovi. Bejda vybojoval míč na polovině soupeře, ten se dostal k Olivovi, který ze střední vzdálenosti napálil míč k tyči.

Indoss mohl zanedlouho vyrovnat. Plzenští hráči zahráli balón na roh, sudí viděl situaci nejasně, avšak soupeř se k teči tak jako naši hráči opakovaně nepřiznal, naopak rozehrál míč a dva osamocení hráči hostů se řítili na Knoblocha. Spravedlnost se však ukázala a Knobloch bravurním zákrokem šanci zlikvidoval! A další trest na sebe nenechal dlouho čekat. Matějka utekl podél autové čáry, perfektně předložil Zapletalovi, a s fanoušky pod kotlem jsme se mohli radovat potřetí, 3:1.

To už Indoss donutilo opustit obrannou hru a tlačit se na naší polovinu. Konečně jsme dostávali prostor i na polovině soupeře a dokázali toho využít. Kosina předložil míč Bejdovi a zkušený kanonýr nezaváhal, 4:1. Soupeř poté zkusil power-play, ale branka již nepadla ani na jedné straně. I díky Beránkovi, který v závěru vyhlavičkoval míč z naší branky, za již překonaným brankářem.

Po utkání byla provedena dopingová kontrola u hráčů Lofflera a Zapletala.

Vedení klubu děkuje hráčům i realizačnímu týmu za bojovnost, trpělivost a vůli, kterou mužstvo předvedlo.

Děkujeme fanouškům za neuvěřitelné představení v podobě fantastického fandění a povzbuzování týmu, i za vyznamení kterého se nám dostalo v podobě chorea s nápisem "Vy jste Slavia". Velmi si toho vážíme a děkujeme. Pevně věříme, že nás opět přijdete povzbudit tuto středu v boji o finále Poháru ČMFS proti Balticfloře Teplice.

SK Slavia Praha - Indoss Plzeň 4:1 (1:1)

Branky: 2 Oliva, Zapletal, Bejda - Štverák

Slavia: Knobloch, Loffler - Oliva, Matějka, Bejda, Zapletal - Beránek, Hrdina, Pacheco, Kosina - Holeček, Kokeš.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700