Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 18.11.2010

eFutsal.cz - Středeční večer se rozhodlo o tom, že prosincovým soupeřem ERA-PACKu Chrudim ve finále Poháru ČMFS bude Balticflora Teplice. Ta porazila v dramatickém utkání domácí Slavii Praha, která předváděla pohlednější, nicméně podstatně méně efektivní, futsal než hostující celek. V prvním poločasu utkání se hrála vyrovnaná partie, ve které se ukázal rozdíl v herní strategii obou celků. Zatímco Slavia spoléhala zejména na kolektivní pojetí a předváděla pěkné kombinační akce, Teplice spíše spoléhaly na individuální schopnosti hráčů s poněkud tápající mezihrou,

ale právě individuální schopnosti je poslaly do vedení. V 9. minutě se svým typickým uvolněním odpoutal od obránců Guilherme a bez problémů překonal Löfflera - 0:1.

Slavia už do poločasu nestihla vyrovnat, i když nebyla bez šancí. Jenže její koncovka nebyla dostatečně důrazná a tak Leite a spol. poločasové vedení uhlídali.

I v dalším průběhu utkání se domácí pokoušeli o aktivní hru, ale nemohli se prosadit. Naopak, už tři minuty po návratu ze šaten se po krásné kombinaci Balticflory trefil Salák a zvýšil na 0:2. To nastartovalo ještě větší aktivitu Slavie a nadšeně fandící fanoušci domácích se také dočkali, když velmi aktivně hrající Portugalec Pacheco v domácím dresu snížil na 1:2.

Radost Slavie však netrvala dlouho. Už za několik vteřin nepokryli slávisté Tolstova proti jeho zakončení neměl Löffler šanci - 1:3. Tyto minuty ale byly bohaté na branky a zkušený Bejda se deset minut před koncem trefil přesně, takže skóre bylo 2:3.

V závěru utkání se diváci dočkali jak power-play domácího týmu, tak i velké šance na vyrovnání, kterou propásl Holeček, který vysoko přestřelil branku v situaci, kdy byl sám před brankářem Thiagem. Balticflora ukázala, že dokáže velmi dobře udržet míč a i přesilovku domácích bránila poměrně dobře, výjimkou šance zcela volného Holečka.

V poslední minutě se pak dostal k míči zcela volný Paulinho, který ho poslal do odkryté branky domácích a zpečetil tak výsledek na konečných 2:4, což znamená postup Teplic do pohárového finále, které se bude hrát pravděpodobně 20. prosince v Chrudimi.

Slavia Praha - Balticflora Teplice 2:4 (0:1)

Branky: 27. Pacheco, 30. Bejda - 9. Guilherme, 23. Salák, 28. Tolstov, 40. Paulinho.

Text / Foto: Radek Klier / Petr Vančura - eFutsal.cz

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700