Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 21.11.2010

Po vyrovnané bitvě v semifinále Poháru ČMFS jsme chtěli Balticfloře na její půdě vrátit porážku, a importovat do Prahy nějaké body. Po velmi špatném výkonu v prvním poločasu a nepovedém závěru utkání jsme však odjeli s nepořízenou a sedmigólovým výpraskem. Do utkání nemohl mimo dlouhodobě zraněných Novotného a Ulicha opět nastoupit ani Hrdina, a v průběhu zápasu musel odstoupit Matějka. Se zraněním dochytal Knobloch, který si bez viny protihráčů udělal výron. Přesto nás porážka 7:1 velmi mrzí, a doufejme že se hráči poučí pro další ligové boje.

Úvod utkání byl opatrný, více ze hry ale měla rozhodně Balticflora, která si vypracovala i několik brankových příležitostí. Když už to vypadalo, že jsme nápor "přežili" a nadechujeme se k nebezpečným brejkům, inkasovali jsme po nepříliš razantní střele Guie. Branka nás nedeprimovala, a naše aktivita se zvyšovala. Místo vyrovnání jsme ale soupeři darovali další gól, po chybě Beránka na posledním.

Úvod druhého poločasu patřil nám. Zvýšili jsme razantně tempo i důraz, ale přes pozornou obranu domácích se nám nedařilo prosadit se. Naopak po naší další chybě vzadu se skóre opět měnilo. Kokeš nejprve špatně přihrál, a poté bez obranné snahy přihlížel jak soupeř zvyšuje. Naše zvýšená aktivita byla nakonec odměněna, krásnou tečí korigoval Holeček, a naše naděje stále žila. Právě Holeček však nepochopitelně opět z posledního přihrál Tolstovovi a ten prostřelil Knoblocha, čímž bylo o osudu utkání rozhodnuto. Zkusili jsme power-play, při níž Pacheco několikrát pokazil i jednoduchou přihrávku a soupeř nás nemilosrdně trestal až na konečných 7:1.

Soupeř nás porazil zcela zaslouženě, byl lepším týmem, my jsme především díky vlastní předvedené hře na boby pomýšlet nemohli.

Balticflora Teplice - SK Slavia Praha 7:1 (2:0)

Branka: Holeček

Sestava: Knobloch, Kučera - Bejda, Oliva, Beránek, Matějka - Kosina, Pacheco, Zapletal, Holeček - Kokeš, Hrdina.

Komentář z webu FC Balticflora Teplice (www.fcbalticflora.cz):

Zpočátku se nehrál příliš pohledný zápas. Postrádal tempo, hra se přelévala pomalu spíše od jednoho pokutového území k druhému. Chyběla i pořádná atmosféra, přestože bylo hlediště slušně zaplněné. Teplice byly aktivnější a ohrožovaly brankáře Knoblocha svými pokusy o skórování. Nebyly ale úspěšné. Publikum rozjásal až v 9. minutě Gui, kterému asistoval Salák. Střela brazilského pivota nebyla příliš razantní, přesto Knoblochovi propadla za brankovou čáru. Druhý gól Vlků dal v 15. minutě po chybě Slavie Paulinho, když po průniku z úhlu prostřelil nekompromisně strážce tří tyčí sešívaných podruhé. Hosté z Prahy ohrožovali Thiaga minimálně, oproti středečnímu pohárovému duelu působili hodně vyčpěle. Nutno ovšem zdůraznit, že Balticflora pozornou hrou soupeři nic nedarovala a ten tak měl svou roli hodně ztíženou.

V úvodu druhé půle se Slavia ještě snažila s výsledkem něco udělat a tlačila se dopředu. Hra byla dlouhou dobu nervózní, sešívaní těžce nesli tvrdou hru Vlků a také svou vlastní neschopnost cokoliv s výsledkem zápasu udělat. Ještě ve 30. minutě byl stav zápasu 2:0 pro domácí tým. Pak se ale po další chybě Pražanů dostal k míči Leite a z otočky zvýšil na tříbrankový náskok Teplic. Krásný futsalový moment předvedla Slavie ve 33. minutě. Holeček zády k brance překonal patičkou Thiaga a nestranní fanoušci sportu museli uznale borečkovi hostů zatleskat – takové branky se líbí všude na světe! V pátečním večeru to ale byla poslední radost mužstva z Edenu. V 34. minutě zvýšil na 4:1 z úhlu Tolstov a když o minutu později svou druhou brankou v zápase upravil na 5:1 Paulinho, nikdo nepochyboval o vítězství celku trenéra Ruie Guimaraese, který se po téměř dvou měsících opět mohl posadit v domácím prostředí na trenérskou lavičku. Slavia ještě zkusila power-play, ale od Tolstova dostala šestý a od Krejčího sedmý gól. Obě branky padly do prázdné branky a přes celé hřiště!

V závěru zápasu se na hřiště dostal poprvé v lize i mladík Konečný. Negativem je naopak zranění Ricarda a čtvrtá žlutá karta pro Leiteho, vinou níž si v příštím zápase nezahraje. Vlci ho odehrají příští sobotu proti Jistebníku, výkop je v 19 hodin.

FC Balticflora Teplice – SK Slavia Praha 7:1 (2:0)
Branky:
15. a 35. Paulinho, 34. a 37. Tolstov, 9. Gui, 30. Leite, 40. Krejčí – 33. Holeček.
Diváci: 250.
Balticflora: Thiago - Leite, Gui, Paulinho, Tolstov, Walter, Salák, Ricardo, Krejčí, Kiliján, Konečný.
Slavia: Knobloch - Bejda, Beránek, Holeček, Oliva, Pacheco, Kokeš, Hrdina, Zaplatel, Matějka, Kosina.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700