Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 25.2.2011

Prazskydenik.cz - Futsalisté pražské Slávie si díky porážce v posledním kole od týmu Teplic (3:6) zahrají čtvrtfinále play off proti největšímu favoritu celé soutěže, mužstvu Chrudimi. O posledním utkání základní části a zároveň o přetěžkém soupeři pro vyřazovací boje jsme si povídali se třemi důležitými muži červenobílého celku. Trenér Slavie Martin Brychta nejprve hodnotil poslední domácí duel: „Na můj vkus jsme obdrželi branky příliš rychle po sobě, a navíc dvě snad už v první minutě. Pozitivem bylo to, že jsme se z toho nesesypali, negativem, že jsme vždy znovu rychle inkasovali.

Hráči splnili mé taktické pokyny do puntíku, za což bych je chtěl pochválit. Škoda jen, že jsme z celé řady brejků v prvním poločase nevstřelili branku. Naopak jsme inkasovali dva góly patou, které se jen tak nevidí. Celkově jsem ale spokojen.“

Po tom, co bylo jasné, že Slavia nastoupí proti super favoritovi z Chrudimi, nastalo zklamání. „Můžete se zeptat jakéhokoliv družstva v české lize, jak na Chrudim? A všechny vám řeknou, že je třeba nadlidský výkon, ne 120%, ale na 200% svých možností. K tomu je zapotřebí, aby vás soupeř podcenil. Loni se to jednou podařilo, to jsem stál ještě na druhé straně. Moji tehdejší svěřenci měli zdravotní problémy a k tomu si mysleli, že to půjde samo. Samozřejmě, je to kulaté, rozhodně nepojedeme do Chrudimi prohrát, ale ta šance je opravdu minimální,“ vyprávěl domácí kormidelník.

Brankář Slavie Ondřej Knobloch obdržel laciný gól už z první rány na svou svatyni. „Jak pro tým, tak pro mě to, byl naprosto hrozný vstup. Přiznám se, že ten gól jde jednoznačně na moje triko. Patrně jsem ještě byl myšlenkami v kabině. V osmnácté vteřině přišla střela pomalu z poloviny hřiště. Tam není co řešit, to musím vždycky chytit. Zaplať pánbůh, jsme vyrovnali během třiceti vteřin. Začínali od začátku a ten špatný vstup smazali,“ přiblížil Knobloch.

Za necelou minutu jste ale opět prohrávali. „To bylo způsobeno silou Teplic. Je to profesionální tým, a my chodíme trénovat dvakrát týdně po práci. Kdyby nebyl tento rozdíl znát, bylo by to smutné. Přesto si myslím, že jsme s nimi odehráli solidní partii a při troše štěstí mohli sáhnout po bodu,“ pokračoval ochránce slávistické branky.

Doslova zdrcený byl Ondřej Knobloch po tom, co zjistil, že Slavia nastoupí proti Chrudimi: „Upřímně řečeno jsem hrozně zklamaný ostatními výsledky. Férovost ligy dostala pěkně za uši. To si ale musí sáhnout hráči ostatních klubů do svědomí. Navíc se ukázalo, jak ovlivnil ligu odečet tří bodů Chrudimi ve prospěch Pardubic. Je to pro mě velké zklamání.“

Rychlou vyrovnávací branku Slavie vstřelil jeden z nejaktivnějších hráčů domácích Michal Holeček. Jak k tomu došlo? „Zahrávali jsme signál, který se nám ne úplně podařil. Soupeř ho dobře přečetl. Došlo k teči. Na deseti metrech jsem se k tomu dostal, zkusil jsem to z první. Bylo v tom kus štěstí, protože to znovu hostující hráč tečoval a spadlo to tam,“ popisoval první branku úspěšný střelec.

Stejný hráč měl za stavu 3:4 stoprocentní šanci na vyrovnání, když běžel sám na gólmana. Nedal a tak soupeř znovu udeřil. „Na půlce se mi podařilo vypíchnout poslednímu bekovi míč, bohužel už to bylo ke konci střídání a já už byl hodně vyšťavený. K tomu jsem si balón malinko ukopl. Brankař soupeře dobře vyběhl a já se ho na poslední chvíli pokusil přelobovat. Bohužel se mě to nepodařilo dostatečně zvednout a tak brankař míč vytěsnil.

„Je to jednoduché, Teplice jsou zkrátka lepším celkem plným profesionálů,“ řekl Holeček o příčinách prohry.

David Nejedlý / Petr Krejčík / Prazskydenik.cz

Celý článek naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700