Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 25.2.2011

Jen před pár měsíci nás oslovilo vedení firmy Eside s předběžným dotazem, zda bychom měli zájem hrát v moderní nové hale, která by vyrostla v areálu Eden, a již se hovoří o zahájení stavby. Valná hromada SK Slavia sice neodsouhlasila stavbu na pozemku místo plaveckého stadionu, vedle fotbalového stánku je však vystavění nové haly pravděpodobně možné. Nová arena by měla sloužit vedle hokeje především basketbalu a futsalu, alespoň dle toho, co jsme se na jednání s manažery firmy Eside přímo dozvěděli. Blíže informuje deník iDnes.


V těsné blízkosti fotbalového stadionu Slavie v Edenu vyroste nová multifunkční aréna až pro deset tisíc diváků. Stavět se začne už letos, hotovo by mělo být v roce 2013. Budou v nové hale hrát hokejisté Slavie?

Zdroj: http://hokej.idnes.cz/v-edenu-vyroste-nova-arena-budou-v-ni-hrat-hokejiste-slavie-po3-/hokej.asp?c=A110224_162735_hokej_cig

V těsné blízkosti fotbalového stadionu Slavie v Edenu vyroste nová multifunkční aréna až pro deset tisíc diváků. Stavět se začne už letos, hotovo by mělo být v roce 2013. Budou v nové hale hrát hokejisté Slavie?

Informace o stavbě arény se objevila na oficiálních stránkách společnosti E-Side. Ovšem zmínka o tom, že by v ní měli najít útočiště červeno-bílí hokejisté, v ní není.

"Aréna je navržena plně v souladu s moderními trendy a bude poskytovat prostory pro bohaté sportovní a kulturní využití," píše se v prohlášení. "V aréně bude možné provozovat futsal, basketbal, házenou, koncerty, taneční party či ledovou plochu."

Zdá se hodně nepravděpodobné, že by v moderní stavbě s kapacitou deset tisíc míst chyběl extraligový hokej. Zástupci hokejové Slavie se však o stěhování příliš bavit nechtějí.

Aréna v EdenuPracovní název:
Eden aréna

Umístění:
Praha 10 – Vršovice

Vlastník a provozovatel:
SLAVIA PLAZA LIMITED organizační složka

Zhotovitel:
STRABAG a.s., Dálniční stavby Praha, a.s.

Zahájení prací: 2011

Dokončení: 2013

Kapacita: do 10 000 osob



"Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat," reagoval obchodní manažer Pražanů Ladislav Blažek. Podle všeho nechce být s přesunem do Edenu spojován, protože Slavia má smlouvu v O2 aréně, ze které není snadné se právně vyvázat.

"Každoročně řešíme s O2 arénou určité věci. Ale zatím vám k tomu opravdu nemůžu říct nic jiného, než že s ní máme dlouhodobou smlouvu," poznamenal slávistický kouč a generální manažer Vladimír Růžička.

Ten už v minulosti několikrát naznačil, že působení v megalomanské hale ve Vysočanech je pro klub velkým ekonomickým problémem. Podle neoficiálních informací zde Slavia platí za pronájem na jedno utkání 400 tisíc korun. Náklady na sezonu se tak vyšplhají na víc než 14 milionů korun.

"O2 arena je pro nás obrovský zabiják," přiznal Růžička v polovině listopadu. Spolu s dalšími vlastníky klubu se tak zřejmě pokouší najít řešení. Už na podzim vyplavala na povrch informace, že by nový zimní stánek v Edenu mohl vyrůst za tím současným.

Celý projekt však značně komplikoval spor o pozemky, které nepatří jen hokejistům, ale všem subjektům sdruženým v SK Slavia, což jsou menší sporty jako volejbal, plavání, atletika a podobně.

Teď se zdá, že vedení hokejového klubu našlo vhodný prostor pro stavbu nové arény, která by měla vyrůst za jižní tribunou toho fotbalového. Další indicií, která naznačuje, že půjde v první řadě o zimní stadion, je fakt, že stavbu realizuje společnost Strabag, tedy jeden z hlavních sponzorů hokejové Slavie.

Ta se spolu s drahým nájmem potýká také s nezájmem fanoušků o předražené vstupné a občerstvení v O2 areně.

Článek na iDnes naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700