Autor: Oldřich Pánek   Vloženo dne: 4.10.2009

Našemu pátečnímu utkání na palubovce Šumperka se věnuje i Šumperský a Jesenický deník. Článek obsahuje i fotografie z utkání a jeho znění Vám nyní přinášíme. Šumperk – Cesta letošním ročníkem nejvyšší futsalové soutěže bude pro šumperskou Deltu Real asi obtížnější než předešlé dva roky. To byl Šumperk doma téměř neporazitelný, letos bude asi hájit svůj hrad s vypětím sil. V pátek Delta padla v duelu se Slavií a navzdory sympatické snaze a bojovnosti domácích je výhra hostů zasloužená.

„Hráli jsme prostě to, na co v současné době máme. Slavia sice je hratelný tým, ale my v současné době prostě lepší formu nemáme,“ konstatoval Jaroslav Horák, manažer Delty Real.

Domácí sice rychle vedli, Pražané se ale ukázali jako nesmírně běhavý tým, který to navíc skvěle umí s míčem. „Jejich vedení i držení míče bylo výborné, v tom určitě dominovali,“ připustil Horák.

Ovšem do kolen poslalo domácí právě samo domácí družstvo: totiž jejich hrubky v obraně a bídná produktivita.

„To je pravda, tři góly jsme soupeři nabídli, nahráli jsme jim do šance, které soupeř využil. A naopak, my měli mnoho šancí, jenže jsme je zahazovali,“ uvedl Horák.

Ondřej Málko přestřelil prázdnou bránu, Okleštěk netrefil dobře míč ve vyložené pozici, Martin Málko neprostřelil zeď při trestném kopu z dvanácti metrů… jenom namátkou několik z mnoha opravdu nadějných šancí, které neskončily gólem.

A když už domácí vsítili kontaktní branku a vytvořili si výraznou převahu, přišla vždy špatná nahrávka, brejk soupeře a gól v šumperské síti. „Tohle nás vždy stálo strašně moc sil,“ posteskl si Horák.

Kvůli zranění nohy musel brzy na lavičku náhradníků Petr Navrátil, domácí tak v rozhodujících fázích točili jen sedm borců. „Bylo to znát, rychleji nám ubývaly síly, než soupeři, který měl lavičku hodně velkou a nabitou,“ dodal Horák.

Slavia, která je následovnicí loňských elitních prvoligových týmů Eco Investment a Mladá Boleslav, přijela s řadou hráčů, kteří prošli futsalovou reprezentací či slavná jména velkého fotbalu: jako například slávistu Ivo Ulicha, který v Šumperku předvedl, že je i vynikajícím futsalistou.

1. FC Delta Real Šumperk – SK Slavia Praha 3:5 (1:3)

Branky: 1. Málko (Okleštěk), 22. Okleštěk, 34. Okleštěk (Šinogl) – 4. Oliva (Bejda), 6. Hrdina (Pleyer), 14. Macháček (Bejda), 28. Bejda (Matějka), 35. Bejda (Macháček). Rozhodčí: Czene, Honěk. ŽK: O. Málko, Okleštěk – Hrdina. Diváci: 230.
Šumperk: Gruntorád – O. Málko, M. Málko, Okleštěk, Šinogl – Strnad, Václavský, Tezner, Navrátil – Macek.
Slavia: Bellada – Hrdina, Kamenický, Ulich, Holeček, Macháček, bejda, Oliva, Pleyer, Matějka, Knobloch.

Článek a fotogalerii naleznete zde

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700