Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 15.10.2012

V souboj Barcelony s týmy z postsovětských zemí se promění na jaře příštího roku Final four UEFA Futsal Cupu. Jen u obrazovek, případně z tribuny, pak budou sledovat utkání o cennou trofej celky, od kterých se postup čekal, ale zůstaly mimo hru. Tím měla být například španělská Murcia, nebo portugalská Benfica. Ve skupině B neuspěl český mistr Era-Pack Chrudim, v jehož kádru působí i náš bývalý kapitán Petr Oliva. Ten se v sestavě českého týmu neobjevil.

Skupina A
Postupující: FC Barcelona (Španělsko)
Suverénní postup obhájce titulu a masakr chorvatského mistra. Tak se dá definovat dění ve skupině A. Když v prvním utkání nadělila Barcelona Splitu 18 branek, mnoho fanoušků nad tím kroutilo hlavou. Jenže mistrovi Chorvatska se v létě rozpadl tým, odešlo několik hráčů a tak jeho kvalita na silné soupeře nestačila. Ve skupině zaujal obrat slovinské Litije, která sice prohrála s Arazem Naxcivan poločas 0:3, ale ve druhém poločasu otočila utkání a vyhrála 5:3. V rozhodujícím souboji o postup ale nestačila na Barcelonu…
Pořadí: FC Barcelona, FC Litija, Araz Naxcivan, MNK Split

Skupina B
Postupující: Kairat Alma-Ata (Kazachstán)
Utkání v této skupině jsme sledovali pravidelně, pochopitelně díky účasti našeho zástupce. Chrudim ale podlehla na úvod domácímu Ekonomacu a následná porážka, i když po velkém dramatu, s Kairatem, znamenala konec nadějím na postup. Kazašský celek splnil roli favorita a postoupil bez ztráty bodu.
Pořadí: Kairat Alma-Ata, Ekonomac Kragujevac, ERA-PACK Chrudim , Slov-Matic Bratislava

Skupina C
Postupující: Dinamo Moskva (Rusko)
Už minutu po losu se vědělo, že o postup se poperou domácí Murcia a ruské Dinamo Moskva. Favorité své soupeře poráželi vždy shodným rozdílem, pokaždé o pět branek, ale díky vyššímu počtu nastřílených branek měla před klíčovým zápasem lepší výchozí pozici Murcia, které stačil k postupu nerozhodný výsledek. Utkání rozjela dobře, vedla 1:0 a 2:1, ruskému týmu byl navíc vyloučen brankář Gustavo… Jenže ve druhém poločasu se Dinamo rozjelo, otočilo zápas a po výhře 4:2 vypukl na jeho lavičce gejzír postupové radosti.
Pořadí: Dinamo Moskva, ElPozo Murcia, Energia Lvov, Nikars Riga

Skupina D
Postupující: Iberia Tbilisi (Gruzie)
Jediná skupina, ve které neměl vítěz plný počet bodů. Iberia Tbilisi, která měla ve svém kádru jediného (!) gruzínského hráče, zaváhala jen v souboji s maďarským Gyorem (2:2), dokázala ale porazil jak Luparense, tak i Benficu, která byla nejvýše nasazeným týmem v této skupině. Lisabonský tým možná zlomil průběh prvního utkání s Gyorem. Čtyři minuty před koncem totiž vedla 3:0, ale nakonec skončil zápas 3:3, když se dvě vteřiny před koncem fantasticky trefil do sítě bývalý hráč Balticflory Teplice Hugo Martins…
Pořadí: Iberia Tbilisi, FC Gyor, Benfica Lisabon, Alter Ego Luparense
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700