Autor: Ondřej Zlámal Foto: Radek Klier   Vloženo dne: 18.11.2016

V 9. kole se slávisté utkali s mistrovským ERA-PACKEM Chrudim na jeho půdě. Bezbrankové skóre vydrželo na světelné tabuli pouze deset minut, po kterých se prosadil po akci po pravé straně Roman Mareš. Chrudim svoji převahu korunovala do přestávky ještě třemi brankami, které vstřelili Matěj Slováček a dvakrát David Drozd. Úřadujícímu mistrovi se vždy podařilo dostat se až k Ondřeji Vahalovi a před ním ještě udělat rozhodující finální přihrávku, střelci pak zakončovali do prázdné branky.

Po přestávce trenér Brychta prosřídal sestavu, do hry se dostal kapitán Tomáš Matějka a také mladší hráči. Domácí přidali tři branky, znovu většinou dokázali potrestat slávistické chyby. Prosadili se i slávisté - brankáře Carlose překonal jako první Michal Salák, který na svém kontě má i nastřeleníé břevno. Přihrávku na gól mu poslal Mikuláš Wojnar. Blízko gólovému úúspěchu byl také několikrát Antonín Hrdina, kterého ale vychytal domácí gólman Carlos. Druhý čestný úspěch přidal nakonec pohotovým zakončením z první v závěru Martin Brychta ml.

ERA-PACK odehrál zápas v dobrém tempu a předvedl se ve formě, se kterou bude cestovat na elitní fázi UEFA Futsal Cupu. Slavia prohrála druhé utkání v sezoně, s patnácti body se přesto stále drží na třetím místě tabulky.

Velice důležitým zápasem tak bude souboj s Démony Česká Lípa, který se odehraje v hale v Edenu příští neděli 27. listopadu s výkopem od 19:30. Přijďte slávistickým futsalistům pomoci dostat se zpátky na vítěznou vlnu!

Hodnocení trenéra Martina Brychty:

"Jsem zklamaný z toho, jak jsme do zápasu vstoupili z hlediska soustředění na hru a nabuzení. Dostávali jsme branky ze situací, nad kterými zůstává rozum stát. Nereagovali jsme na aut, nechali soupeře jít do brejků. Dělali jsme chyby na útočné polovině, které Chrudim nemilosrdně trestala, proto se zrodil takový výsledek, jaký nakonec je. Po přestávce jsme neměli co ztratit, tak jsme to zkusili prostřídat, prostor dostali hráči, kteří tak často nehrají. S prostřídáním jsem svým způsobem spokojený, ukázalo se, že kluci jsou připravení některé své spoluhráče na hřišti nahradit a možnosti nakočit do hry si váží."

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim):
„Odehráli jsme velmi důležité utkání, po kterém můžeme být spokojeni. Nyní nás čeká cesta do Slovinska, naše sebejistota je vysoká, věříme, že můžeme uspět. Podruhé v této sezóně jsme obdrželi více než jednu branku a to se mi nelíbí, ale důležité je, že náš tým nenabídl soupeři velké množství šancí. Naše útočná hra se vyvíjí, v obraně jsme velmi silní, soupeři nedovolíme mnoho možností na zakončení. Jsme nyní hodně šťastní a stoprocentně připraveni na elitní fázi UEFA Futsal Cupu.“



ERA-PACK Chrudim - Slavia 7:2 (4:0)
Branky: 10. R. Mareš (Rešetár), 11. Slováček (Záruba), 17. D. Drozd (Koudelka), 19. D. Drozd (Koudelka), 26. Záruba (Slováček), 30. Rešetár (Felipe), 38. Rešetár (Max) - 35. Salák (Wojnar), 39. Brychta (Salák).

Chrudim: Carlos (Žďánský) - Záruba, Roman Mareš, Michal Mareš, Max, Koudelka, Pavel Drozd, David Drozd, Lukas, Rešetár, Slováček, Felipe
Slavia: Vahala (Roshan) - Brychta, Novotný, Salák, Michel Melo, Oliva, Dvořák, Hudson, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar

Foto: Radek Klier

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700