Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol, Kuncová, Lukáš Knap   Vloženo dne: 27.11.2016

Tři branky Michala Saláka a Ondřeje Míči přinesly Slavii vítězství nad Démony Česká Lípa 6:3! Oba sešívaní střelci dokázali v zápase završit hattrick! Slávisté po čtyřech zápasech zabodovali naplno a dostali znovu na druhé místo tabulky!

V prvním poločase padla jenom jedna branka a to hned v jeho úvodu – Ondřej Míča napálil míč z dálky a brankář Milen Kirov míč neudržel a pustil ho do sítě. Pak přišlo dohromady od obou týmů asi devatenáct střel na branku, ale oba gólmani předváděli výborné zákroky. Ze slávistů měli nejblíže k druhé brance při chuti hrající Míča a Brazilec Michel Melo. Oba týmy nastřelily tyč.

Po přestávce se diváci branek už dočkali – ta první přišla po chybě hostů, kteří dvakrát hráli s brankářem a následoval nepřímý kop. Ten po přistrčení Saláka proměnil Míča. Slávista pak uzavřel svůj hattrick a na tabuli svítilo skóre 3:0. Hosté se ale nevzdali a po dvou chybách slávistů snížili na 3:2. Svůj střelecký účet ale naštěstí pro domácí načal jeden z nejzkušenějších hráčů – útočník Michal Salák, který dokázal také nastřílet tři krásné branky. Jednu po nahrávce brankáře Ondřeje Vahaly, a třetí z dorážky po penaltě, kterou neproměnil druhý nedělní kanonýr Ondřej Míča. Červenobílí přečkali v závěru i čtyřminutovou power-play.

Do utkání nezasáhl kvůli zranění Jiří Novotný a také Brazilec Hudson, který již ve Slavii nebude pokračovat, a vrátil se během tohoto týdne do své vlasti (připravujeme samostatný článek).

Ohlasy trenérů:

Martin Brychta
(trenér Slavia Praha): Nic lehkého jsem nečekal a potvrdilo se, že nejsou lehcí soupeři. Česká Lípa předvedla výkon nad očekávání, ale bohužel jsme ho svým způsobem zavinili my. Určité situace, které jsme chtěli z naší hry vymýtit, tam bohužel zase byly. Úvod nám vyšel, vedli jsme jedna nula, ale mrzí mne přechodové pasáže, kdy jsme mohli jít do přečíslení, ale místo toho do něj šel často soupeř.  Pracovali jsme na tom, ale ještě to budeme muset pilovat dál. Jsem ale samozřejmě rád, že jsme nakonec zápas zvládli a vyhráli.

Karel Kruliš (trenér Démoni Česká Lípa): Zápas jsme odehráli zodpovědně zezadu, očekávali jsme, že Slavia se bude víc tlačit do útoku, což se nestalo. Bylo to vyrovnané, pak jsme se vlastně porazili sami, dostali jsme laciné góly, před kterými jsme nedohrávali situace. O přestávce jsme si říkali, že nesmíme inkasovat, ale dostali jsme hned dvě branky, jednu po malé domů. Dostali jsme se ještě do hry na 2:3, ale pak jsme znovu dostali laciný gól. Zlomili jsme se sami, je to škoda. Myslím si, že jsme dnes měli na to odvést si aspoň bod.
 

SK Slavia Praha – Démoni Česká Lípa 6:3 (1:0)
Branky:  2. Míča (Michel Melo), 21. Míča (Salák), 23. Míča (Salák), 27. Salák (Brychta), 35. Salák (Vahala), 38. Salák (Míča) (10m kop) – 25. Tvrzník (Bejda), 26. Bialek, 28. Bialek (Havrda)
Slavia: Vahala (Roshan) – Brychta, Salák, Michel Melo, Oliva, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar, Homola.
Česká Lípa: Kirov – Bejda, Vobořil, Bažant, Švec, Havrda, Bialek, Tvrzník, Fichtner, Havlásek.
Rozhodčí: Černý, Lafek
 

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700