Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 12.1.2017

Slávisté se v derby museli obejít bez zraněného kapitána Matějky, do hry se naopak vrátili Míča, Novotný, s virózou se vyrovnal Salák, Stibora a další, Oliva nastoupil i se zafixovanou zlomeninou. V prvním poločase bylo znát, že oba týmy nechtějí udělat chybu. První velkou šanci měl v úvodu Hanzlík, který se dostal až před brankáře Vahalu, slávistický gólman ale zvládl jeho střelu zlikvidovat.

Na druhé straně byli v dobrých střeleckých příležitostech Novotný a Oliva, oba ale nemířili mezi tyče, do dobré pozice se dostal také Brychta, kapitán Sparty Doša ale stihl jeho střelu zablokovat.

První branka padla ve 12. minutě, reprezentant Sláma převzal od Kovácse míč, udělal si kličku na deseti metrech, připravil si střelu a poslal ji po zemi křížnou ránou k tyči, Vahala neměl šanci zasáhnout. Svěřenci trenéra Brychty zkoušeli i krátkou power-play, kdy se do útoku vysunul Vahala, ale bez úspěchu. Sešívaní navíc dohrávali pod tlakem pěti faulů, Spartu ale k penaltě nepustili.

Do druhého poločasu vstoupili slávisté aktivně a měli dvě šance, Salák vyhrál souboj s brankářem Vozárem, jeho oblouček dokázal jeden z domácích hráčů z brankové čáry vykopnout. Míča pak vybojoval míč a šel sám na brankáře, trefil ale bohužel jenom tyč.

Sparta v druhém poločase kopala hned dvě penalty, tu první Kovácsovu dokázal Vahala vyrazit, s druhou, kterou kapitán Doša mnohem lépe umístil, už nic udělat nemohl. Slávisté hráli power-play, v roli brankáře v poli se střídali Vahala s Novotným, chyběla ale rychlejší rozehrávka a odvaha jít do riskantnější kličky. Sparťané přidali do odkryté branky další dva góly a zaslouženě vyrovnali bilanci pražských derby.

Komentáře trenérů:


„Jsme spokojení, že jsme vyhráli. Derby je derby,“ usmíval sparťanský asistent trenéra Igor Vodecký a pokračoval v hodnocení zápasu: „Hrál se opatrný zápas z obou stran. Nejsme na to sice úplně zvyklí, ale připravovali jsme se na to, že budeme hrát zezadu. Vyráželi jsme do rychlých protiútoků, které se nám dařily. Jsem rád, že jsme vyhráli.“

Trenér Slavie Praha Martin Brychta byl hodně zklamaný: „První poločas jsme nehráli špatně. Byl z naší strany lepší. Bohužel, ve druhém poločase Sparta začala více šlapat do soubojů, které vyhrávala. My jsme tahali za kratší konec, což bylo příčinou toho, že jsme pak ve druhé půli prohráli. Sparta měla možnost skórovat ze dvou penalt a jednou se jí to podařilo. Domácí odskočili na dva góly, což bylo klíčové. V power play jsme byli bezzubí, a naopak jsme ještě dva góly dostali.“

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 4:0 (1:0)
Branky: 12. Sláma, 31. Doša, 38. Kovács, 40. Křemen
Sparta:
Mário Vozár , Nikita Zyrianov - Anton Brunovský , Patrik Mažári , Radek Hanzlík , Martin Doša , Zdeněk Sláma , Miroslav Rott , Jiří Kabele , Michal Kovács , Martin Sop , Jan Křemen , Jakub Kiliján , Matouš Kubelka. Trenér: David Frič
Slavia: Ondřej Vahala (Radim Garčár, David Roshan) - Ondřej Míča, Petr Oliva, Antonín Hrdina, Anh Tung Nguyen, Daniel Dvořák, Martin Brychta, Jiří Novotný, Jan Homola, Vladimír Stibora, Mikuláš Wojnar, Michal Salák Trenér: Martin Brychta st.
Rozhodčí: Ondřej Černý, Zdeněk Petr ml.
Diváci: 300
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700