Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 13.12.2019

Slávisté proti Svarogu Teplice sice prohrávali 0:4, ale nakonec slavili po parádním obratu v druhém poločase vítězství 6:5. Radim Záruba završil v poslední minutě z penalty svůj hattrick a zpečetil tak velice cenné vítězství. K němu přispěl dvěma brankami Marko Radovanovič, šestou trefu přidal David Jošt.

Slavia vstoupila do utkání katastrofálně. Chyběl jí pohyb a důraz. Hosté herně nedominovali, využívali ale nedůsledné hry domácích, a v rychlém sledu hned v úvodu stříleli laciné branky. Po devíti minutách vedli hráči Svarogu 4:0 a Slavia vypadala na ručník a další domácí debakl. Trenér Božovič si vzal timeout, Slavia přidala a hra se vyrovnala. Gól padl v prvním poločasu již jen jediný, Záruba se parádně trefil pod břevno po kombinaci s Homolou.

Ve druhém pločasu Slavia viditelně přitlačila, a zvyšovala obrátky. Nasazenému tempu hosté nestačili a s blížícím se koncem utkání byla kondiční a silová převaha domácích čím dál tím víc patrnější. Korektně je nutné připomenout, že hostím chyběli disciplinárně potrestaní brankář Jeronimo, hráči Claudinho s Tavernou, a v nohách měli úterní finále Poháru SFČR.

Hned v úvodu druhého dějství se slávisté dvakrát dostali dříve k vyraženému míči brankářem Hůlou, a rázem to bylo jen o gól. Nejprve do sítě vrátil Záruba ze střední vzdálenosti balón po střele Směřičky, po obdobné situaci pak také Radovanović po střele Jana Homoly. Vyrovnat mohla Slavia po obrovském závaru v brankovišti Svarogu, který začal patrně penaltovým zákrokem na Směřičku, následně se snad třikrát za sebou vyznamenal Hůla, a vše zakončil Sláma střelou do tyče. Na druhé straně předvedl neuvěřitelný zákrok Žežulka, který chytil Djaelsonovi jasný gól. Právě tento hráč se o chvíli později přece jen prosadil a zvýšil vedení Svarogu na 5:3.

Slavia se nevzdala a zvyšovala tlak na branku. Po získaném míči Záruba vyslal do gólové šance Jošta, který prostřelil Hůlu a opět snížil na rozdíl jediné branky. Následně přišel pro hosty nepříjemný úsek hry. Nejprve si Teka šlápl na balón a vypadalo to na ošklivé zranění, které se snad nepotvrdilo, neboť se v závěru vátil do hry. Poté Novotný přišlápl Djaelsonovi kotník, a zranil svého vlastního spoluhráče.

Tři minuty před koncem začala Slavia hrát power-play, ta se ji ale nedařila. Přesto vyrovnala. Sláma poněkud šťastně poslal míč mezi dvěma hráči Svarogu, ten se vykulil až před Radovanoviče, a ten nekompromisní ranou vyrovnal skóre. A to ještě nebyl konec. Po sérii nepřesností v hektickém závěru na obou stranách, se míč dostal k Zárubovi, ten narazil Směřičkovi, který mu jej vracel do vyložené šance. Sešívaný kanonýr byl však faulován Ossoriem, ten viděl červenou kartu, a kopala se penalta. Exekuce se ujal sám faulovaný, a tvrdou ranou vystřelil Slavii cennou výhru.

Komentáře po utkání:

Radim Záruba (Slavia): "Dostali jsme na začátku čtyři branky, prohrávali jsme a museli jsme něco změnit. O přestávce jsme si to v kabině vyříkali, něco si řekl trenér, slovo si vzali i starší hráči a do druhého poločasu to přineslo ovoce. Každý si musí sáhnout do svého svědomí, jestli takové chyby musíme dělat. Na penaltu jsem jít původně nechtěl, byl jsem faulovaný, ale kluci mi věřili, tak jsem do toho šel. Zavřel jsem oči a snažil se trefit určité místo, které jsem si vybral, vyšlo to, jsem za to rád. Hlavně věřím, že budeme i nadále bodovat i proti týmům z horních pater tabulky."

Jiří Novotný (Teplice): "Těžko se mi o utkání něco říká, nezvládli jsme v hlavě přístup do druhého poločasu, šli jsme do něj, jakoby se už nemohlo nic stát. Tohle se už nesmí opakovat."

Slavia Praha - Svarog Teplice 6:5 (1:4)
Branky:
 15. Záruba (Homola), 22. Záruba, 24. Radovanovič, 32. Jošt (Záruba), 39. Radovanovič (Sláma), 39. Záruba (pen.) – 2. Baran (Teka), 5. Novotný (Litvinov), 6. Ossorio (Černý), 9. Černý (Teka), 29. Djaelson (Tato)

Slavia: Jan Žežulka , Patrik Malina - Martin Brychta , Daniel Hájek , Radim Záruba , Marko Radovanović , David Jošt , Jan Křemen , Zdeněk Sláma , Daniel Klíma , Jan Homola , Martin Směřička hlavní trenér: Ivan Božovič
Teplice: Michal Hůla, Lukáš Soukup - Jiří Novotný, Djaelson, Jiří Baran, Ossorio Mario, Tato, David Černý, Maxim Litvinov, Tomáš Künzl, Rostislav Šebek, Teka
hlavní trenér: Viktor Tarčilo
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700