Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 11.1.2020

První utkání v novém roce Slavii v Edenu nevyšlo. V rámci 13. kola VARTA futsal ligy prohrála s Plzní vysoko 1:7. Navíc přišla do dalšího zápasu o Martina Směřičku, který dostal červenou kartu, karetní trest si bude muset odpykat také Marko Radovanovič. Jediným pozitivem pátečního večera tak zůstává návrat uzdraveného Igora Leovského, který při power-play vstřelil jedinou branku Slavie.

Utkání bylo premiérou v roli hlavní kouče pro Davida Filingera, jehož tým se v prvním poločase snažil především důsledně obsazovat plzeňské hráče a nedávat prostor jejich první formaci na vlastní polovině. Usilovnou snahu a bojovnost ale srážely zbytečné chyby. První branku vstřelil Tomáš Vnuk v sedmé minutě, když si našel prostor pro zakončení po rychle rozehrané standardce. Pravda, těsně před tím rozhodčí necitlivě zastavili samostatný únik Jošta, který se asi jen dle jejich názoru, uvolnil nedovoleně. Druhou branku přidali hosté v šestnácté minutě po dalším brejku, který zakončil Michal Kovács. Největší slávistickou šanci v prvním poločase měl Jan Homola, kterého krásně uvolnil Radim Záruba, domácí kapitán ale technickou střelou minul branku. Už v prvním poločase diváci několikrát tleskali za dobré zákroky Janu Žežulkovi.

Po přestávce začali červenobílí soupeře více presovat, branky ale přidávali Západočeši, prosadil se Jan Havel a podruhé Kovács. Deset minut před koncem Slavia začala hrát power-play, uzdravenému Leovskimu se podařilo dopravit do sítě míč u pravé tyče po Zárubově ráně. Bohužel další dvě šance, které měl v této fázi Zdeněk Sláma, zůstaly nevyužity. Sešívaní ještě přežili bez úhony přesilovku hostů po Směřičkově vyloučení, góly ale přidali už jenom soupeři – dvakrát se prosadil Buchta, v závěru pak završil hattrick Kovács. Všechny tyto branky padly do opuštěné branky domácích, kteří se snažili výsledek korigovat při hře bez brankáře.

Komentáře po utkání:

David Filinger (Slavia)
: "Udělali jsme strašně moc individuálních chyb, které rozhodly o výsledku. Snad pět branek jsme Plzni připravili sami a ona toho využila a zaslouženě vyhrála. Dalším problémem bylo nevyužívání šancí, ještě při power-play jsme měli dvě šance a mohli se vrátit do zápasu, bohužel jsme je neproměnili. Jediným pozitivem tak zůstává to, že se nám vrátil do hry uzdravený Igor Leovski."

Zdeněk Sláma (Slavia): "Plzeň dominovala, lépe si v pohybu přihrávala, měla i víc chuti po vítězství, myslím si, že zaslouženě vyhrála. Po přestávce jsme začali napadat na útočné polovině, ale Plzeň dobře bránila a do šancí nás nepouštěla. Když už jsme nějakou měli, tak jsme ji neproměnili."

Marek Kopecký (trenér Plzně): "Jsem velmi spokojen s výkonem i s výsledkem, kdo by také nebyl. Nastavenou taktiku, kterou jsme si řekli, dodrželi kluci do puntíku a odvedli výborný týmový výkon. Důležitý byl hlavně první gól, který nám pomohl a Slavii trochu rozklížil. Velmi dobře jsme bránili a nepouštěli Slavii do větších šancí. Jsem rád, že se dneska výborně zapojili naši mladí kluci, Lukáš Lecjaks v bráně odchytal velmi dobře a Tomáš Buchta odehrál skvělý zápas."

Slavia Praha – Interobal Plzeň 1:7 (0:2)
Branky
: 30. Leovski (Záruba) – 7. Vnuk (Holý), 16. Kovács (Kozár), 25. Havel (Vnuk), 28. Kovács (Štrajt), 38. Buchta (Havel), 39. Buchta (Zdráhal), 40. Kovács (10 m kop)
SK Slavia Praha: Žežulka (Malina) – Homola (C), Radovanovič, Záruba, Směřička – Jošt, Leovski, Sláma, Klíma, Hájek, Křemen
SK Interobal Plzeň: Lecjaks (Luhový) – Kozár, Vnuk, Kovács (C), Holý – Zdráhal, Štrajt, Havel, Buchta, Mižár, Künstner
ŽK: 18. Radovanovič (SLA), 23. Záruba (SLA), 29. Směřička (SLA) – 18. Zdráhal (PLZ), 18. Buchta (PLZ), 20. Havel (PLZ) ČK (po druhé ŽK): 35. Směřička (SLA)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700