Autor: Jan Šimon   Vloženo dne: 19.3.2014

Kmochův odkaz zkušeně čekal na brejky a také ze svých smrtících protiútoků střílel branky. Na obou stranách se několikrát zaskvěli brankáři, kteří předvedli parádní zákroky. Nejlepší hráči zápasu byli u Kmochů Kopecký, u Slavie Vejvoda.

Pro písemném hodnocení zápasu 16 kola futsalového přeboru jsem si musel nechat pár dní, aby všechen adrenalin vyprchal a glosa byla psána s klidnou hlavou a bez emocí. Stejně jako v nejvyšší fotbalové lize není povoleno hodnotit bezprostředně po utkání výkon jiný, než vlastní, tak i v tomto případě jsem nechtěl psát ovlivněný nejedním, decentně řečeno, rozporuplným rozhodnutím sudích.

Nutno ale sportovně přiznat, že soupeř byl velice kvalitní a z důvodu opakovaného malého počtu hráčů v našem týmu, byla to vlastně jen otázka času a skóre. Dlouho se hrálo bez branek, a až tečovaná a nedobře trefená střela ve dvacáté minutě, skončila za zády více jak dobře chytajícího Jardy Pytlouna . Potom si začali vybírat své slabé chvilky sudí a vlastně darovali druhou branku soupeři. Nebudu tady rozebírat co se stalo a na čí straně byla pravda, ale stálo by zato zamyslet se, zda je nutné ze strany sudích, přistupovat k hráčům na palubovce jako k poddaným a zacházet s nimi jako s onucí.

Do druhého dějství jsme vstoupili s mírně pozměněnou taktikou a celých deset minut jsme byli více jak vyrovnaným soupeřem. Jenže se pomalu začal projevovat užší kádr a síly se začaly tenčit. V tu chvíli přišel třetí gól v naší síti, a protože zvláštní výroky rozhodčích nebyli u konce, naši hráči se věnovali více diskusi než míči a o utkání tím pádem bylo rozhodnuto. Deset minut před koncem se ještě chtěl vzepřít, jako ostatně každý zápas, osudu utkání Michal Vejvoda a potom co „vykoupal“ obránce a golmana, snížil do prázdné branky ve stylu velkého mazáka. Žel to bylo z naší strany vše a vlastně tím jen stanovil konečnou podobu večerního utkání.

Jak se stalo zvykem, tak v závěrečném slově dnešních glos k utkání, musím poděkovat všem, kteří v utkání nechali opravdu vše co v nich bylo a hrdě nesly jak výroky rozhodčích, tak i fyzickou a mnohdy více jak důraznou hru soupeře. Děkuji všem a doufám, že se konečně na příští utkání dají do pořádku zdravotně hráči, kteří v poslední době opravdu chybí. Hoši klobouček.

Kmochův odkaz A – SK Slavia Praha B 3 : 1 (2:0)
Rozhodčí : Kučera, Lafek

KMO : Císař – Bílý, Kopecký, Hlaváč, Kracman, Kolen, Hejret, Voldřich
SLA : J. Pytloun – Vejvoda, L. Pytloun, Stibora, Dvořák, Žampa, A. Hrdina

Branky: 21´- 1:0 – Kopecký (Hejret), 23´- 2:0 – Kopecký (Hejret), 33´- 3:0 – Voldřich (Kopecký), 35´- 3:1 - Vejvoda

ŽK : Kopecký (Odkaz), Vejvoda (Slavia)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700