Vloženo dne: 18.1.2016

V pátek 15.1 hrálo naše mužstvo ve sportovní hale Třebeš utkání nejvyšší futsalové soutěže, Chance futsal ligy, proti domácímu mužstvu Mados Hradec Králové. Do Hradce přijelo náš tým povzbudit přibližně 50 fanoušků klubu, kteří ovšem nebyli do haly vpuštění se zdůvodněním, že nemají emailovou registraci (další aspekty, jako porušení Návštěvního řádu a podobně nebyly zjišťovány a nebyly důvodem nevpuštění do sportovní haly). Informace o emailové registraci nebyla dle našeho názoru dostatečně veřejně prezentována. Náš klub o této povinnosti nebyl informován. Na webové stránce domácího klubu Mados Hradec Králové (zde) není žádná zmínka. Zveřejněna byla tato informace pouze na facebookovém profilu, formou vytvořené "události". Tento profil však není provozován pod oficiálním názvem klubu. Toto považujeme za zcela nedostatečné a nevpuštění fanoušků do haly je dle našeho názoru v rozporu s platnými řády, zákony a zcela proti zájmům futsalu. Náš podnět byl uveden do Zprávy delegáta, což by mělo být dostatečným impulsem pro to, aby se věcí zabývaly kompetentní komise Svazu futsalu. Plánujeme však i další kroky ve věci občanského práva, a proto vyzýváme fanoušky, kteří v Hradci nebyli fyzicky vpuštění do haly, aby se přihlásili na email: slavia@slaviafutsal.cz.

Dále bychom rádi prohlásili, že tyto kroky již nemohou vrátit skutečnost, že byl poškozen futsal jako takový. Sport, a zvláště ten kolektivní, děláme především pro fanoušky a rozhodnutí nevpustit je do haly považujeme za zcela odporující filozofii toho, proč se sportem a klubem zabýváme. Upírat fanouškovi bezdůvodně možnost vstupu na utkání a povzbudit sportovně svoje mužstvo, považujeme za poškození zájmů nejen našeho klubu, ale zájmů celého futsalu. Neztotožňujeme se s tím, a takový postup odsuzujeme! Nebylo nijak prokázáno, že by fanoušci před halou porušovali Návštěvní řád haly, nebo dokonce zákon. Tudíž nebyl z našeho pohledu jediný důvod, proč je na utkání do sportovní haly nevpustit.

Hradec Králové udělal po sportovní stránce velký krok kupředu, a i díky tomu se hrál atraktivní a kvalitní zápas, který si poloprázdnou a tichou halu nezasloužil. Atmosféra vytvořená aktivními diváky by utkání velmi prospěla. Pevně věříme, že budou vyvozeny takové důsledky vůči domácímu klubu, že se příště tento exces již nebude opakovat.

Futsalová média aktuálně obdivují návštěvu 5000 diváků na utkání Polské nejvyšší soutěže (zde) a tiše závidíme. Nemůžeme dopustit, abychom šli opačným směrem a diváků se zbytečně zbavovali.

Fanouškům našeho klubu se za postup Hradecké pořadatelské služby omlouváme a pevně věříme ve vaší pokračující podporu! Situace nevznikla naší vinou, nemohli jsme rozhodnutí domácího pořadatelského sboru nijak ovlivnit. Zastáváme názor, že futsal děláme pro vás, pro fanoušky, a rozhodnutí vedení domácího klubu je tak pro nás zcela nepochopitelné!

Přijďte nás povzbudit již v pátek 22.1 od 20:00 proti Tangu Brno, a v pátek 29.1 do Arena Sparta v DERBY! Děkujeme za podporu!

Za SK Slavia Praha - klub futsalu FIFA

Daniel Kolman
Předseda klubu
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700