Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 6.3.2015

Předposlední jednadvacáté kolo CHANCE futsal ligy nabídne v pátek večer od 20 hodin pět utkání. Duel Mělníka s Benagem byl totiž předehráván. Největší pozornost přitahuje spodek tabulky, kde se o jedno sestupové místo perou hned čtyři týmy.

21. kolo CHANCE futsal ligy
pátek 6. března od 20 hodin


SK Slavia Praha – FC Balticflora Teplice (SH Eden)

V nejvýhodnější situaci je aktuálně pražská Slavia, která je na osmém místě, ale na domácí palubovce hostí letos suverénní Teplice. „Pro diváky i tým by mělo být utkání s Teplicemi, v sestavě s hvězdou Marcelem, svátkem. Na půdě soupeře jsme Balticfloru dokázali dvě třetiny zápasu potrápit a podlehli až v samotném závěru. Pevně věřím, že i tentokrát si utkání užijeme. Soupeř od nás zadarmo nic nedostane,“ sliboval prezident Slavie Daniel Kolman.

Teplice naposledy porazily Benago pouze 1:0 a přišly o zraněného brankáře Jeronima. „Jeronimo není vážně zraněný, regeneruje. Nebudeme riskovat, bude chytat Kalina,“ prozradil prezident Balticflory Michal Žák pro klubový web a doplnil: „Jinak je tým v pohodě, jen Alberto má drobné zranění třísel.“ Balticflora hraje venku výborně, uspět by měla i v Edenu. „Doma je to pro nás těžší, týmy proti nám jen brání. Za deset utkání jsme venku inkasovali jen devětkrát, to o něčem svědčí. Navíc Slavia hraje sympaticky, nikdy pouze nebrání. Těším se na ten zápas, může to být pěkný futsal. Slávisté se zachránili, budou uvolnění. Chtějí play off, když do něj postoupí, narazí zase na nás, i z tohoto důvodu to bude zajímavý zápas, chceme se rehabilitovat za Benago,“ říkal Žák.

Helas Brno – FK ERA-PACK Chrudim (SH Brno-Vodova)

Brněnský Helas hostí na své palubovce mistrovskou Chrudim. S největší pravděpodobností narazí na tohoto soupeře i v play off. Domácí naposledy podlehli Slavii 2:5.

Chrudimští si naopak doma poradili se Spartou a na Moravu se už chystají i s Romanem Marešem v sestavě. „V posledním venkovním zápase základní části zajíždíme na půdu pravděpodobného čtvrtfinálového soupeře. Budeme chtít navázat na předvedený výkon z prvního poločasu v zápase proti Spartě. Do hry bude po dlouhé pauze připraven Roman Mareš. Naopak nebude moci zasáhnout do zápasu Dentinho,“ prozradil trenér mužstva Jaroslav Bartušek.

AC Sparta Praha – SKP Likop Třinec (Aréna Sparta)

Pražská Sparta hostí na domácí palubovce zachraňující se Třinec. „Bude to pro nás velmi těžké utkání, naše postavení v tabulce už se změnit nemůže, a tak se připravujeme pouze na play-off, naopak Třinec hraje o vše. Jdeme do utkání jako vždy s cílem vyhrát, vše bude o přístupu. Věřím, že doma opět zvítězíme,“ tvrdil hrající trenér Pražanů David Frič.

Podle předsedy třineckého klubu Josefa Cieslara staršího se jeho mančaft rozhodně nezdá a o záchranu se v hlavním městě popere: „Pořád je ještě o co bojovat, ve hře je celkem šest bodů, proto šance na záchranu stále žije. Utkání s Vysokým Mýtem se nám hrubě nepodařilo, chceme se z toho poučit a pokusit se získat co nejvíce bodů pro udržení v lize.“

Mados MT Hradec Králové – FC Tango Brno (SH H. Králové-Třebeš)

Hradec Králové se dostal do prekérní situace, a pokud chce pomýšlet na záchranu, musí bodovat. „Bohužel jsme se dostali do situace, ze které je hodně těžká cesta. Nejhorší je na tom ta věc, že si můžeme stěžovat maximálně tak na sebe a svůj vlastní výkon. Měli jsme z týmů bojujících o play off a zároveň o záchranu nejlepší výchozí pozici, teď ji máme nejhorší. Musíme se pokusit zahrát co nejlepší výsledek a hrát hru, která nás zdobila v první polovině soutěže. Ted už se nemůžeme ani moc spoléhat na soupeře, protože karty už jsou poměrně čitelně rozdány. Porad hrajeme o šest bodů a jeden z nich vede k záchraně a tři vedou k play off,“ uvědomoval si prezident klubu Miloš Němeček.

Brněnské Tango může ještě v případě dvou vítězství zabojovat o pátou příčku. V zápase je favoritem.

FK SAT-AN Kladno – Nejzbach Vysoké Mýto (MSH Kladno)

Kladenští satani jsou momentálně desátí a doma musí porazit Nejzbach, jinak jim hrozí sestup. Nejzbach však přijíždí ve velké formě. Dokáže ji zopakovat i ve středních Čechách?
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700