Vloženo dne: 18.11.2015

Do konce utkání s Helasem Brno zbývalo přibližně pět minut, když se za stavu 1:1 rozhodl kapitán domácích David Cupák vniknout individuálně do naší obrany. Balón však ztratil a on sám skončil na zemi v poměrně nebezpečné blízkosti naší branky. Sudí, se rozhodli posoudit souboj jako nedovolený, což by navíc značilo náš pátý faul a nebezpečí desetimetrového kopu za každý další prohřešek.

V tu chvíli udělal David Cupák něco, před čím je potřeba smeknout klobouk. Došel za rozhodčími a sdělil jim, že faulován nebyl, tudíž se nejdná o další akumulovaný faul. Rozhodčí jeho přímluvu přijali a nechali zahrát pouze balón rozhodčího!

Davidovo gesto je pro nás impulsem a příkladem, kterého bychom se rádi drželi a napomohli návratu ideí našich sportovních předchůdců z roku 1892, tak jako to předvedl David v našem vzájemném utkání. V daný okamžik zvítězila čistota sportovní myšlenky a čestného boje, kdy protivník není nepřítel, ale uznávaný soupeř!

Kapitán Helasu by si za své gesto jistě zasloužil individuální cenu FAIR-PLAY, neboť jeho gesto je na našich futsalových palubovkách nevídané.

Děkujeme Davide! Respekt!
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700