Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 10.1.2017

Už tento čtvrtek se před televizními kamerami kanálu ČT Sport uskuteční osmé derby v rámci Chance futsal ligy! Slávisté budou chtít zopakovat své poslední vítězství, kdy svého největšího rivala zdolali v hale v Edenu 3:2. Navíc tím završili hattrick – vyhráli potřetí za sebou.

Význam utkání za všechny vyjádřil Jan Homola: „Derby pražských S je největší zápas, který ve sportu obecně můžete hrát. Zápas vás vždy úplně pohltí, takže se na něj velice těším. Doufám, že přijde hodně slávistický fanoušků a vytvoří neopakovatelnou atmosféru.“

Stejně tak se o derby vyjadřuje i kapitán Tomáš Matějka: „Mladším hráčům vždy říkám, aby si každý takový zápas užili, protože je to pro nás futsalisty svátek. Každý v sobě najde ještě další energii a sílu, aby ji do takového zápasu vložil.“

Na rozdíl od fotbalu není futsalové derby zatím soubojem o čelo tabulky. Domácí Sparta je na desátém místě se třinácti body, Slavia klesla na šestou příčku a má před svým největším rivalem šestibodový náskok.

Sparťanský trenér David Frič věří, že domácí prostředí bude hrát svoji roli. „Budeme hrát stejně jako jakýkoliv jiný zápas, jen s větším nasazením. Věřím, že nám pomůže domácí prostředí a budeme minimálně bodovat.“ Navíc se může spolehnout na novou posilu – Sparta angažovala Michala Kovácse z Benaga. Je to svým způsobem kuriozita, protože Kovács nastoupil proti červenobílým v sobotu a dokonce vstřelil jednu z branek Zruče.

Slávistický trenér Martin Brychta mohl alespoň sám sebe škrtnout z marodky, kvůli viróze chyběl na výše zmiňovaném utkání proti Benagu. Do hry se po odpykání trestu za žluté karty vrátí také Ondřej Míča, s ostatními marody to však bude složitější. Proti Benagu chyběl Jiří Novotný, utkání nedohrál kapitán Tomáš Matějka, Petr Oliva hraje s bandáží zlomeného palce, někteří další hráči bojují s virózou.

Utkání vysílá přímým přenosem ČT Sport, slávisté ale budou mnohem raději, pokud je fanoušci podpoří přímo v hale! Výkop je ve čtvrtek v 18:00!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700