Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 14.1.2021

Futsalisté Slavie se dostali po restartu 1. FUTSAL ligy do rychlého zápasového tempa, po výhře nad Helasem, na Spartě a remíze v Plzni je čeká „odvetné“ derby v Edenu. Výkop bude mít v pátek ve 20 hodin, stream bude možné sledovat na LSTV a Tipsportu. Hraje se bez diváků.

„Derby jdou rychle za sebou, máme poslední střetnutí ještě živě v hlavách. Sparta se na nás připraví úplně jinak. Budeme se snažit něco nového vymyslet, uvidíme, jak se nám to povede. Je to derby, šance jsou padesát na padesát, ale my půjdeme za další výhrou,“ říká před duelem v Edenu trenér David Filinger.

Podobně se k zápasu vyjadřují také jeho svěřenci. „Po prvním derby budou oba týmy vědět, co od toho druhého očekávat, rozeberou si akce na videu, bude to asi úplně jiný zápas než na Spartě. Samozřejmě, že ale budeme chtít pokračovat v naší sérii a vyhrát,“ potvrzuje Radim Záruba.

Nejlepším současným střelcem v historii derby je stále trenér David Filinger se šesti zásahy. Pět gólů už má ale na svém kontě David Jošt, který se v posledním derby trefil hned třikrát.

„Bude to mnohem těžší než ten první zápas. Sparta na nás bude mnohem lépe připravená, možná nás trochu podcenili, protože nás dlouho před tím poráželi. Ale věřím, že na této vlně pojedeme dál a skončí to pro nás dobře,“ přidává svůj hodně podobný pohled na celou věc.

Sparta si v krátkém období mezi oběma derby připsala domácí výhru 4:1 nad Dynamem PCO České Budějovice a oznámila příchod kapitána Olympiku Mělník Davida Gabča. Trenér Beni Simitči na rozdíl od svého slávistického protějšku vidí favorita v domácím týmu. „V derby zkusíme překvapit favorita, myslím si, že kluci si jsou velmi dobře vědomi prohry v prvním derby, jaký výkon podali včera proti Dynamu a jaký výkon musí podat v Edenu. Bude to jiný zápas, budeme se snažit vyvarovat se chybám.“

Slavia půjde do derby neporažená, úterní dramatická bitva v Plzni skončila nerozhodně 5:5. Slavia v Edenu naposledy porazila Spartu 29.12.2017 2:1, když otočila výsledek v dramatickém závěru. Kromě brankáře Adama Vondráčka pamatují ze současného kádru pouze Martin Brychta a kapitán Jan Homola.

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
PÁ 20:00 | SH Eden
živě na LSTV
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700