Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 19.4.2021

Po třech letech stojí Slavia ve čtvrtfinále proti největšímu rivalovi Spartě Praha. Napínavá a vyhecovaná série začne v úterý na palubovce soupeře. Slávisté hlásí, že jsou připraveni pro postup udělat maximum!

Slavia jde do boje o semifinále s trenérem Davidem Fričem, který v minulosti ve Spartě působil jako hráč i trenér. Po svém nástupu do Slavie začal svůj tým na čtvrtfinále připravovat a pracoval zejména na defenzivní činnosti. Červenobílí se na začátek prestižní série naladili hladkým vítězstvím nad Dynamem PCO České Budějovice 12:1. David Jošt a Jan Křemen se blýskli hattrickem. Kouč Frič si zkoušel složení jednotlivých čtyřek. Ve svých řadách mají slávisté nejlepšího střelce základní části – David Jošt vylepšil svoji bilanci na 35 gólů. K těm mu ale výrazně pomohli členové jeho formace, z nichž má Radim Záruba na svém kontě 20 branek a 15 asistencí. Sešívaní také budou chtít využít pozitivního rozpoložení svých čtyř slovenských reprezentantů, kteří pomohli k historickému postupu Slovenska na UEFA Futsal EURO. Marek Karpiak inkasoval ve čtyřech posledních duelech v národním dresu je jednu branku a je velmi pravděpodobné, že dostane důvěru také v úterý.

Sparta skončila v základní části na čtvrtém místě a nasbírala o čtyři body více než rival z Edenu. V posledním kole před play off prohrála na palubovce Svarogu, ale to už nemohlo nic na konečném postavení změnit. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem z kádru Beniho Simitčiho se stal podle očekávání Angellot, který ke dvaceti brankám přidal hned 26 asistencí. Za ním jsou v této bilanci čeští reprezentanti Lukáš Křivánek se šestnácti a Jiří Vokoun se třinácti góly. V základní části Sparta doma se Slavií vzájemný zápas doma prohrála 2:4, dvakrát se trefil právě Křivánek. Prohru však dokázala v Edenu svému soupeři oplatit. Naposledy se derby v rámci play off odehrála v sezoně 2017/2018, kdy Sparta zvládla vyhrát 3:0 na zápasy. Oba týmy se od té doby ale výrazně proměnily.

Komentáře před utkáním:

David Frič (trenér SK Slavia Praha):
„V play off se každá chyba násobí a není prostor na její nápravu tak jako v základní částí. Myslím si, že sérii rozhodne nastavení v hlavách nikoliv přímo kvalita hráčů. Jestli to bude pro mě prestižní série? Já prožívám každý zápas a budu ho prožívat i tentokrát a budu ho chtít vyhrát.“

Beni Simitči (trenér AC Sparta Praha): „Očekávám těžkou sérii, i když papírově budeme lehce favorité. Oba týmy mají dobrou formu, ale my chceme vyhrát a jít dál. To je náš plán. Věřím, že to kluci zvládnou a vydají svoje maximum.“

______________________________________________________
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
ÚT 19:00 | UNYP aréna
živě Tipsport a LSTV
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700