Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 12.5.2021

Vítěz základní části dvakrát v semifinále jako první inkasoval, ale přesto dokázal oba zápasy vyhrát. Interobal může ve středu potřetí porazit Slavii a postoupit do finále.

Svěřenci Marka Kopeckého navázali na domácí vítězství 2:1 výhrou 4:2 v Edenu. Čtyřikrát už se proti Slavii prosadil Tomáš Vnuk, který má už na svém kontě v play-off pět branek a dvě asistence. Téměř stejnou bilanci má v play-off i zkušený Lukáš Rešetár (5+1), který přispěl klíčovým třetím gólem. Michal Seidler se zatím v semifinále netrefil. Plzeň se dostala v druhém poločase v Edenu pod tlak a musela velmi dobře bránit. Stejně jako v předchozích dvou zápasech ale dokázala vždy v pravý čas potrestat soupeřovy chyby.

Slavii se vrací do hry zkušený Daniel, třetí žlutá karta ale vyřadila pro středeční utkání Radima Zárubu. Na brankářském postu se opět výborně předvedl Marek Karpiak. Sešívaní po zápase litovali neproměněných šancí, za stavu 1:3 dvakrát trefili tyč a dvakrát obránci soupeře vykopávali míč z prázdné branky. Poprvé v play-off se mezi střelce zapsal nejlepší kanonýr základní části David Jošt, který vstřelil 36. branku v sezoně. Trenér David Frič označil pondělní výkon za nejlepší za dobu svého působení v klubu. Od svých svěřenců bude chtít, aby se vyvarovali chyb a výpadků koncentrace.

Komentáře před utkáním:

David Frič (trenér Slavie): „Kluci si sami dokázali, že je to hratelné a že Plzeň můžeme porazit. Musíme si vzít pozitivní věci z posledních patnácti minut druhého zápasu, rozebrat si inkasované góly, které znovu padly po našich hloupých chybách a konečně odehrát celých čtyřicet minut bez výpadků koncentrace podle toho, co si říkáme.“

Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň): „Zatím to vypadá, že kdo dá první gól, tak prohraje. Potřetí se nám to už ale může vymstít a musíme dát konečně my ten první gól. Potom můžeme hrát to naše, ale otáčet skóre se Slavií je strašně těžké.“

1. FUTSAL liga
Semifinále 3
12.05.21 19:00
SH Lokomotiva
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700