Autor: Tereza Karpíšková   Vloženo dne: 16.9.2012

V pátek proběhlo 1. Kolo Chance Futsal ligy. Na své konto si připsal první vítězné body úřadující mistr ČR FK ERA-PACK Chrudim, Nejzbach Vysoké Mýto, Bohemians 1905, FC Benago Zruč n./S. a FC Tango Brno. Remízou skončilo utkání kladenského SAT-ANU a pražské Slavie. Celkem mohli diváci shlédnout v úvodním kole 40 gólů.

Indoss Plzeň přivítala českého mistra FK ERA-PACK Chrudim
Indoss Plzeň hostila mistrovskou Chrudim, které plzeňští podlehli 2:7. Prvním úspěšným střelcem byl domácí hráč Švehla, který hned v úvodu poslal do vedení za velké podpory fanoušků papírově slabší Plzeň. Chrudim však vzápětí reagovala sadou branek. Dvakrát po sobě se trefil Denthino a následně zvýšil na 1:3 hrající kapitán Cacau. Do konce prvního poločasu navýšil náskok Chrudimi Marek Kopecký a potřetí úspěšný Dethino. Domácí tak odcházeli po první půlce do šaten s nelichotivým výsledkem 1:5.
Do druhé půlky vstupovali domácí i přes nepříznivý výsledek s bojovnou náladou. "V poločase byly hlasy v kabině, že je to štve, že předvedli hloupé chyby a do druhé půle šli s tím, že budou bojovat za fanoušky", potvrdil chuť hrát plzeňský trenér Tomáš Kadlec. Další gólovou šanci proměnil chrudimský střelec Max. Domácí stále neztráceli naději, po krásné přihrávce nováčka Štrajta, se trefil Manowetz, který upravil skóre na 2:6. Poslední slovo si vzala Chrudim, za kterou těsně před koncem skóroval kapitán Vladyka a zvýšil tak konečný výsledek na 2:7. I když domácí prohráli, trenér Tomáš Kadlec vidí zápas pozitivně: „Výsledek 7:2 je přijatelný, ale trochu mě mrzí, že po zásadních hráčských chybách jsme během pár sekund ztratili vedení 1:0.“ Domácí fanoušci mohli vidět pěkný futsal a hlavně vytvořili perfektní atmosféru. To potvrdil i domácí trenér: „Smekám klobouk před nimi, vytvořili kouzelnou atmosféru a přeji si, aby takováto atmosféra byla na každém domácím zápase".

Helas na domácí půdě podlehl Nejzbachu Vysoké Mýto
Přesně ve 20:00 hodin začal zápas brněnského nováčka Helasu proti zkušenému Nejzbachu Vysoké Mýto. Do svého úvodního utkání nastoupil Helas Brno značně oslaben. Proti Vysokému Mýtu za domácí nenastoupil David Cupák, Lacko, Vlach a Sýkora. I přes výrazné oslabení byl Helas velmi aktivní, ale hned v úvodu zahrál podruhé malou domů a byl z toho nepřímý volný kop, který proměnil Semerád. Druhou branku vstřelili opět vysokomýtští futsalisté, za něž skóroval Netolický. Brno reagovalo power-play, ve které umístil míč do vlastní sítě Jeníček. Helas tak před koncem prvního poločasu snížil skóre na 1:2.
I ve druhém poločase se podařilo vstřelit první branku Nejzbachu, kterou zařídil Münzberger. Helas na aktuální stav opět reagoval power-play, která se mu tentokrát nevyplatila. První gól v nové sezóně si připsal na své konto vysokomýtský brankář Libor Gerčák. Druhou vlastní branku, mohli vidět diváci následující minutu, kdy poslal míč do vlastní brány Vágner a Helas tak snížil na dvou bodový rozdíl. Poslední gól vstřelil za brněnský Helas Švihálek. Nejzbach si však své vedení podržel a ve čtyřicáté minutě skóroval do prázdné brány Formánek – 3:5.

Zpožděné utkání vyhrálo zkušené Benago
Začátek zápasu mezi Benagem Zruč n./S. a Démony Česká Lípa byl odložen o hodinu. Fanoušci si tak museli kvůli dopravnímu kolapsu počkat na první hvizd píšťalky do 21:10h. Prvním skórujícím byl i přes značnou převahu domácích českolipský hráč Soukup, který vmístil míč za záda gólmana Mareše. V 8. minutě srovnal stav na 1:1 po tyčce Rodeka Váňa. Čtyři minuty na to domácím zajistil vedení Král, který je novou posilou Benaga. Benago se tlačilo stále dopředu a v 15. minutě zvýšil na dvou brankový náskok Rodek, který umístil míč „pod víko“. Ve druhé polovině utkání se trefil do brány Mullai , který zvýšil náskok domácích na 4:1. Česká Lípa reagovala power-play, která se jim zdaleka nevyvedla. Prázdnou bránu trefil Lištván a Rodek. Domácí hostům značně odskočili a do konce utkání už nováčci neskórovali. Pouhých pět vteřin před koncem upravil výsledek Váňa na konečných 7:1. Svoboda.info - "Chtěli jsme dát rychlý gól, abychom se mohli dostat ke své hře. V prvních dvou minutách jsme neproměnili jasné tutovky, soupeř skóroval po našem nedorozumění," přiznal zručský trenér Beni Simitči. To se domácím sice nepovedlo, přesto celé utkání jasně kontrolovalo a výsledek otočilo. "Klukům děkuji za další sedmičku, kterou jsme dvakrát dali i v přípravě. Jen mě mrzí obdržený gól, zápas jsme mohli odehrát s nulou," litoval.

Bohemians 1905 porazili Balticfloru Teplice
Hosté Balticflora Teplice předvedli na půdě domácích Bohemians 1905 blesku rychlý start. Už v první minutě mohli diváci sledovat úspěšnou střelu Kardakova. Na vyrovnání čekali domácí až do patnácté minuty, kdy zajistil výsledek 1:1 Novotný.
Druhá polovina utkání byla dlouho bez branky. Až do 38. minuty se nepodařilo žádnému z týmů překonat soupeřovu branku. Ke slovu se dostal až Martin dlouhý, který seděl na lavičce. Hned poté, co ho trenér poslal na hřiště, skóroval. Své vítězství domácí zpečetili střelou Pleyera a Davida Friče, kteří se trefili při nevydařené power-play hostů. Výborným finišem si pražští klokani zajistili výsledek 4:1 a první body do tabulky.

Kladno i Slavie mají po jednom bodu
Jediným zápasem, kde se diváci nemohli těšit z gólů, bylo utkání domácího SAT-ANU Kladno a pražské Slavie. Konečným výsledkem 0:0 si oba týmy odnesly po jednom bodu. I když nepadla ani jedna branka, zápas byl bohatý na střelecké šance. První nebezpečnou střelu vyslal na bránu kladenských hráč hostů Wojnar. Míč však zasáhl pouze vzdálenější tyč. Ze strany domácích poslal míč Výborný také na tyč. Oba dva týmy hráli svědomitě a měli velmi dobrou obranu. Výborný výkon podali především brankáři na obou stranách.

Tango vyhrálo nad Torfem o sedm branek
Pardubický Torf se v prvním utkání střetl s Tangem Brno na domácí půdě. I přes výhodu domácího prostředí však pardubičtí futsalisté nedokázali odolat brněnskému celku a prohráli 2:9. Už ve čtvrté minutě otevřel utkání kapitán hostů Havel, který mohl skórovat do prázdné brány. Za další čtyři minuty se prosadil nejlepší střelec loňské sezóny Seidler, který překonal domácího brankáře Šimona. Do konce první půlky zápasu se následně trefil ještě po chybě Melechovského Záruba a Buršík. Domácí tak odcházeli do šaten s výsledkem 0:4. Druhý poločas sice opět otevřel brankou hráč hostů, Radim Záruba, ale ve 23. minutě skórovali i domácí. Do brány hostů se trefil Hron. Ukázkovou střelou zvýšil náskok hostů na 1:6 Belej, který si na své konto připsal i další úspěšnou střelu. Za stavu 1:7 snížil velký náskok na 2:7 Melechovský. Vzápětí přistoupili hosté na power-play, která dopadla na výbornou. Diváci dokonce zápasu viděli ještě dva góly, které pocházely z nohy brněnského Veselovského a Buršíka.

Indoss Plzeň - ERA-PACK Chrudim 2:7 (1:5)
Branky: 3. Švehla (Kučera), 30. Manowetz (Štrajt) - 4. Dentinho (Kopecký), 4. Dentinho (Cacau), 5. Cacau (Vladyka), 14. Kopecký (Dentinho), 15. Dentihno (Vladyka), 20. Max (Mareš R.), 39. Vladyka (Cacau).
Indoss: Hajžman, Kučera, Míka, Trantina, Švehla, Manowetz, Štrajt, Štochl, Böhm, Grätsch, Bešta, Lávička.
Chrudim: Meller, Žďánský - Mareš R., Popelka, Max, Kopecký, Dentinho, Vladyka, Oliva, Cacau, Koudelka, Slováček, Mareš M., Chmelík

Helas Brno - Nejzbach Vysoké Mýto 3:5 (1:2)
Branky: 16. vlastní (Jeníček), 33. vlastní (Vágner), 39. Švihálek (Klimeš) - 6. Semerád (Vágner), 16. Netolický (Münzberger), 28. Münzberger, 32. Gerčák L., 40. Formánek.
Helas: Večeřa, Tuháček - Švihálek, Lerch, Lidmila, Klimeš - Svoboda, Mrázek, Chalupský, Cupák V. - Ratiborský, Velan.
Vysoké Mýto: Gerčák L., Till - Formánek, Semerád, Brychta, Münzberger - Jeníček, Vágner, Netolický, Michalec - Gerčák J., Jiráský, Forgáč.

Benago Zruč nad Sázavou - Démoni Česká Lípa 7:1 (3:1)
Branky: 8. Váňa (Rodek), 12. Král (Petrovič), 15. Rodek (Brahimi), 26. Mullai (Král), 31. Lištván, 37. Rodek (Petrovič), 40. Váňa (Petrovič) - 2. Soukup.
Benago: Mareš, Kudrna - Brahimi, Váňa, Rodek, Lištván - Petrovič, Osmani, Král, Mullai, Veselý.
Česká Lípa: Michálek, Frnka - Půlpán, Bejda, Kulha, Soukup - Beránek, Demke, Paleček, Bečvařík, Puhlovski.

Bohemians 1905 - Balticflora Teplice 4:1 (1:1)
Branky: 15. Novotný, 38. Dlouhý, 40. Pleyer, 40. Frič - 1. Kardakov.
Bohemians: Vozár, Bellada J. - Dlouhý, Zapletal, Vodecký, Frič, Sláma, Filinger, Stejskal, Pleyer, Holý, Novotný.
Teplice: Kalina, Tyl - Doležálek, Jelonek, Kardakov, Kilijan, Mamijev, Pachomov, Pereira, Sokovnin, Tolstov, Walter.

SAT-AN Kladno - Slavia Praha 0:0 (0:0)
Kladno: Konečný, Čížek - Šnídl, Chrobák, Müller, Studený, Výborný, Havár, Abrhám, Veselý, Fitzel, Junek.
Slavia: Krajč, Kučera - Matějka, Hrdina, Wojnar, Míča, Havrda, Rott, Fichtner, Srkal, Kroh, Kokeš, Vandas, Sop.

Torf Pradubice – Tango Brno 2:9 (0:4)
Branky:  23. Hron, Melechovský, 4. Havel, 9. Seidler, 16. Záruba, Buršík, Záruba, Belej, Belej, Veselovský, Buršík.
Torf: Šimon, Slováček, Urbanec, Beran, Jeřábek Jan II., Fidra, Vratišovský, Steiner, Jelínek, Hron, Melechovský Molnár.
Tango: Kubíček, Chadzidis, Havel, Belej, Seidler, Rick, Buršík, Svoboda, Brůna Záruba, Kovács, Veselovský, Berky, Bočánek.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700