Vloženo dne: 28.10.2012

Poslední prvoligové zápasy před světovým šampionátem jsou téměř dohrané. Ve středu se Nejzbach Vysoké Mýto představil domácím fanouškům Tanga Brno. V pátek své soupeře hostilo na domácí půdě FC Benago Zruč nad Sázavou, FC Balticflora Teplice a Torf Pardubice. Žádné překvapení se však nekonalo. Během týdne se futsalisté Vysokého Mýta vydali na domácí půdu brněnského Tanga, které podle očekávání okupuje přední příčky průběžného hodnocení. I když se dala očekávat vyrovnaná hra, jelikož Nejzbach patří také mezi první pětku tabulky, celý zápas byl v režii brněnského týmu, který poslal do brány hostů hned sedm gólů. Hráči Nejzbachu překonali brněnského brankáře pouze jednou, kdy si po vlastním gólu, vylepšil reputaci Jeníček. Tango Brno se tak mohlo po středečním zápase radovat z prvního místa v celkovém pořadí. Tato radost Tangu vydržela pouze do pátku, kdy se na čelo tabulky vrátilo Benago Zruč nad Sázavou.

Benago na domácí půdě nastoupilo jako jasný favorit proti Helasu Brno, jež má na svém kontě prozatím šest bodů. Domácí svým fanouškům připravili pěknou podívanou. Hostům nastříleli celých devět gólů a jediným hráčem hostů, který dokázal prostřelit Kudrnu, byl Lidmila, který se trefil v 31. minutě. Za domácí skóroval třikrát po sobě Rodek, hattrick si připsal Brahimi, v 18. minutě využil gólové šance Holeček, který skóroval i v poslední minutě a ve 38. minutě si připsal na své konto jednu branku brankář domácích Kudrna. Benago si tímto utkáním připsalo další tři body a je nyní se sedmnácti body v samém čele nejvyšší české futsalové soutěže. Nyní je sice tým Zruče nad Sázavou velice dobře rozehraný, ale jaký vliv bude mít na výkonnost týmu reprezentační pauza, která nás začátkem listopadu čeká? "Budeme se snažit domluvit přátelská utkání s prvoligovými týmy, pokud budou chtít," uvedl Beni Simitči. "Pauza nám ublížit může, ale stejně tak i soupeřům. Věřím, že tým psychicky a mentálně vyspěje."

Další body si v pátek večer připsali i následující dva týmy. Tři body získala Balticflora Teplice, která hostila pražskou Slavii. Té se letos zatím nedaří a díky jedné remíze je na průběžném předposledním místě. Začátkem druhého poločasu se hostům sice podařilo srovnat, ale i přes novou posilu, kterou je David Filinger, si na své vítězství musí pražský klub počkat. Domácí Teplice si tedy vybojovali tři body výsledkem 6:3. Dalším týmem, který slavil tento víkend velké vítězství, byl SAT-AN Kladno, který na rozdíl od Slavie poprvé získal tři vítězné body. Svoji první výhru kladenští zaznamenali na půdě domácího Torfu Pardubice, který je nyní o bod za Kladnem. Jak budou kladenští pokračovat a zda se jim podaří připsat další body, můžete vidět 24. listopadu na programu ČT Sport, kdy se utkají s Démony z České Lípy.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700