Autor: Fotbal.cz   Vloženo dne: 17.6.2013

Futsalová sezóna 2012/13 již zná svého vítěze a už nyní je jasné, kdo bude mít od září možnost oloupit suverénní FK ERA-PACK Chrudim o desátý ligový titul. V pátek odpoledne se sešli v sídle FAČR zástupci prvoligových klubů. Nově se Grémia 1. ligy zúčastnil Salamandr Hradec Králové, Agromeli Brno a Sparta Praha. Jistou účast v nejvyšší soutěži si zajistili vítězové druhé ligy východ a západ. Hradec Králové a brněnské Agromeli, tak definitivně vystřídají Indoss Plzeň a českolipské Démony. Premiérově se v Chance Futsal lize představí také Sparta Praha, která nahradí Pardubický Torf. V elitní soutěži se tak 13. září objeví celkem čtyři pražské kluby, tři týmy z Brna a tři východočeští rivalové.

Během pátečního zasedání se ovšem neřešil pouze termín startu sezóny 2013/14, ale důležitým bodem bylo také samotné rozlosování soutěže a další témata vztahující se k fungování nejvyšší ligy. Na oficiálním setkání byl samozřejmě i předseda Svazu futsalu ČR Otakar Mestek, který byl se samotným průběhem akce spokojen. „Grémium Chance Futsal ligy mělo velmi důstojný průběh. Prošli jsme společně problematiku financí, marketingu a médií, dále sportovně-technické novinky v Rozpisu soutěže a v závěrečném bloku takový mix všech futsalových témat. Pro příznivce futsalu je asi nejzajímavější novinkou vstup Sparty Praha.“

Velice pozitivně hodnotil Mestek především velký zájem klubů o účast v nejvyšší soutěži. „Jsem rád, že o ligu je zájem mezi týmy, o čemž svědčí například vstup Sparty. Ve startovních blocích je i Olympik Mělník. Těší mě, že zájem pokračovat ve spolupráci s ligou má i generální partner – renomovaná společnost Chance a také Česká televize, která potvrdila spolupráci i v následujícím období. Sportovně se, díky postupu Agromeli Brno a přesunu Benaga do Prahy, můžeme těšit na velké množství derby utkání – jsou tu čtyři pražské a tři brněnské týmy! Lákadlem bude i otázka, zda FK ERA-PACK Chrudim získá svůj jubilejní desátý titul.“ Na první dvě derby se mohou fanoušci těšit již v úvodu ligy, kdy se v prvním kole střetne pražská Slavia se svým tradičním rivalem Spartou. Druhý atraktivní duel proběhne ve východních Čechách mezi ostříleným Nejzbachem Vysoké Mýto a nováčkem z Hradce Králové.

„Nyní nás všechny čeká letní přestávka, takže všem přeji, aby se na jedné straně co nejlépe připravili na další sezónu, ale aby si také odpočinuli a načerpali energii,“ těší se na nový ročník předseda Mestek.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700