Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 12.10.2013

Až v 5. kola CHANCE futsal ligy ztratili chrudimští futsalisté první body. Je to jejich první porážka v základní části od sezony 2008/2009. V pátečním utkání na palubovce teplické Balticflory se na ERA-PACKu podepsala únava z předchozího programu. Navíc proti nim nastoupili dobře připravení Tepličtí, kteří po zápase mohli slavit se svým početným publikem cennou výhru 4:3.

FC Balticflora Teplice – FK ERA-PACK Chrudim 4:3 (3:1)

Souboj o první příčku měl od začátku náboj. Do zápasu vstoupila lépe Balticflora. Nejprve dorážku Pinta lapil vynikajícím zákrokem chrudimský brankář Olinha, o minutu déle už však nemohl reagovat na dělovku Ferreiry – 1:0. V 6. minutě mohl srovnat Slováček, ale jeho pokus zastavil na brankové čáře Ferreira. O dvě minuty déle prošel středem hřiště Lima a tvrdou ranou nedal Olinhovi šanci – 2:0. Druhý pokus Slováčka v utkání už na snížení stačil. Při power play dostal do brány přihrávku od Rešetára. Jenže Teplice do přestávky opět vedly o dvě branky. Guimares využil chybu hostí a při hře bez brankáře trefil prázdnou bránu – 3:1.

Po přestávce patřila hra ERA-PACKu a domácí jen bránili. Hrající trenér domácích Barbosa si dokonce nastřelil tyč vlastní brány. Snížení hostí přišlo až ve 36. minutě, kdy se hlavou při power play trefil Rešetár. Jenže domácí opět trestali do prázdné brány. Minutu před koncem vstřelil rozhodující gól Guimares. Teplice ještě v poslední minutě znervózněly po trefě Rešetára, ale to už na jejich výhře nic nezměnilo – 4:3.

Plácnul si s fanoušky a šel se podělit o své dojmy. „Je to úžasný pocit,“ říkal teplický kapitán Jiří Novotný a zavzpomínal: „Já osobně jsem Chrudim neporazil v základní části dobrých pět let. Ať už jsem hrálo za Eco nebo za Bohemians. Jsem rád, že se nám to povedlo.“ Teplice po pěti kolech ukázaly, že se s nimi musí počítat. „Jsme silní,“ zdůraznil Novotný, „Od začátku jsme měli zápas pod kontrolou a prvních deset minut jsme byli na hřišti jen my. Chrudim poté začala hrát power play. Zápas se nám vyvedl. Proměnili jsme všechny šance, ale také musíme brát v potaz, že byla Chrudim unavená po UEFA Futsal Cupu, což se na ní rozhodně podepsalo. To však na našem vítězství nic nemění.“

Chrudimský trenér Daniel zažil u mužstva první porážku. „Soupeř byl lepší. Hrál lépe než my,“ uznal hostující kouč a navázal: „Náš tým se vrátil z UEFA Futsal Cupu velmi unavený a navíc jsme hráli v úterý těžký zápas s Tangem Brno. Také máme několik zraněných hráčů. Myslím si, že kluci odevzdali maximum a je potřeba soupeři poblahopřát k vítězství.“ Na všech třech brankách ERA-PACKu se podílel Lukáš Rešetár. Na první nahrál a zbylé dvě dal. „Rozhodlo to, že Teplice byly na utkání připravené lépe po fyzické stránce. My jsme měli náročný program. Máme hodně zraněných hráčů, takže nejsme stoprocentně fit. Mleli jsme z posledního. Teplice toho využily,“ říkal po zápase střelec Chrudimi. „Teplice jsou kvalitním týmem,“ zaměřil se na soupeře Rešetár, „Dali dohromady dobrý kádr. Uvidíme, zda jim to vydrží, protože za poslední roky se tam odehrálo spousty změn. Jsou na dobré cestě, ale uvidíme, jak budou vypadat v play off. Bude záležet i na zkušenostech. V play off jsou zápasy jiné než v základní části.“ Šance Chrudimi dost často ztroskotaly na výborných zákrocích brankáře Severina. „Měl pěkné zákroky. Nevím, zda byl přímo tím rozdílovým mužem, ale svůj tým podržel. V některých momentech měl i štěstí. Na druhou stranu jsme také hráli vabank a domácí mohli rozhodnout dříve,“ dodal Lukáš Rešetár.

Branky a nahrávky: 5. Ferreira (Ribeiro), 8. Lima, 17. Guimares, 39. Guimares – 15. Slováček (Rešetár), 36. Rešetár (Felipe), 40. Rešetár.
Rozhodčí: Kresta – Lasch. ŽK: Barbosa – Felipe, Max, Olinha. Diváci: 300.
Teplice: Severino (Kalina) – Barbosa, Pinto, Lima, Novotný – Guimares, Ferreira, Ribeiro, Sláma, Holý, Kiliján. Trenér Bruno Barbosa.
Chrudim: Olinha (Meller, Žďánský) – R. Mareš, Max, Douglas, Rešetár – Popelka, Felipe, Koudelka, Chmelík, Slováček. Trenér Daniel.

Nejzbach Vysoké Mýto – FC Benago Praha 1:2 (0:0)

V utkání Nejzbachu a Benaga padaly branky až po přestávce. Skóre otevřel hostující Rodek, ale domácí dokázali pět minut před koncem vyrovnat Vladykou. Rozhodující trefu obstaral opět Marcel Rodek, to běžela 38. minuta. Martin Brychta (trenér Nejzbachu): „Zápas se mi hodnotí velice špatně, protože jsme měli více než na bod. Bohužel, doplatili jsme na pravidlo „nedáš – dostaneš“. I když jsme měli více gólovek a šancí, tak nakonec nemáme ani bod. Výkon mužstva chválím. Bojovali jsme a dokázali jsme hrát se soupeřem vyrovnanou partii. Akorát nás srážely chyby při vlastních brejcích.“

Beni Simitči (trenér Benaga): „Zaslouženě jsme vyhráli, i když jsme utkání zdramatizovali. Po prvním poločase kdybychom vedli o pět branek, nikdo by nic nenamítal. Měli jsme hodně šancí, které jsme neproměnili. Za stavu jedna nula jsme měli další šanci, ale místo toho jsme si dali po rohovém kopu téměř vlastní gól. Byli jsme jasně lepší než soupeř, neustále jsme Nejzbach presovali. Domácí byli bezzubí. Ve druhém poločase hráli domácí bez brankáře, což se nám také podařilo bránit. Opět měl fantastický zápas brankář Vahala, který chytal bezchybně.“

Branky a nahrávky: 35. Vladyka – 22. Rodek (Douglas), 38. Rodek (Brahimi).
Rozhodčí: Markovský – Ježek. ŽK: Vladyka – M. Mareš.
Vysoké Mýto: L. Gerčák – Mich. Brychta, Sklenář, Jeníček, Michalec, Forgáč, J. Gerčák, Vladyka, Šabata, Jiráský, Münzberger, Netolický, Molnár. Trenér Martin Brychta.
Benago Praha: Vahala – A. Simitči, Kočí, Hoxha, M. Mareš, Rodek, Brahimi, Lištván, Douglas. Trenér Beni Simitči.

SK Slavia Praha – SK Indoss Plzeň 5:2 (3:2)

Pražská Slavia porazila na domácí palubovce Plzeň. O své výhře však sešívaní rozhodli až ve druhé půli. Tu první totiž vyhráli pouze o gól 3:2. Utkání se povedlo domácímu Davidu Filingerovi, který dvě branky dal a na jednu přihrál.

Jiří Baborák (trenér Slavie): „Hráli jsme těžké utkání, které jsme dobře rozehráli a celkem v pohodě jsme vedli dva nula. Soupeř byl hrozně houževnatý, hrál z jedné a dobře měnil místa. My jsme špatně bránili, protože jsme nebyli flexibilní a špatně jsme přistupovali k hráčům soupeře. Plzeň postupně výsledek snižovala, ale rozhodnutí přišlo v posledních minutách, kdy hosté začali hrát power play, a my jsme dali gól z protiútoku do prázdné brány. Rozhodně Plzeň nebude pro nikoho lehkým soupeřem.“

Tomáš Kadlec (trenér Plzně): „Utkání na Slavii bylo bojovné a důrazné z obou stran. Myslím si, že jsme odehráli důstojné utkání, ale vyhořeli jsme v koncovce. Neproměnili jsme hodně šancí. Nicméně rozhodl začátek utkání, kdy jsme už ve čtvrté minutě prohrávali nula dva po našich chybách. Domácím jsme úvodní góly darovali. Přesto si myslím, že jsme měli dost šancí a při troše štěstí jsme mohli získat bod.“

Branky a nahrávky: 1. Oliva, 3. D. Filinger (Novotný), 9. Novotný (Eisenreich), 34. Matějka (Filinger), 40. D. Filinger (Míča) – 8. Koc (Štrajt), 11. Vitouš (Koc). Rozhodčí: Linhart – Rybka. ŽK: D. Filinger, Míča – D. Míka, Štrajt. Diváci: 80. Slavia: M. Kučera (Krajč) – Brychta, Čonka, Žampa, Eisenreich, Hrdina, D. Filinger, Oliva, Sop, Novotný, Míča, Blasco, Matějka. Trenér Jiří Baborák.
Plzeň: Vild (Vykoupil) – P. Kučera, Mižár, M. Míka, Vitouš, Štrajt, Lukáš, D. Míka, J. Filinger, Koc, Gabriel, Kubík. Trenér Tomáš Kadlec.

FC Tango Brno – FC Agromeli Lino Brno 5:3 (3:2)

Brněnské derby nebylo až tak jednoznačné, jak se očekávalo. Tango sice vedlo díky trefám Seidlera, ale Agromeli do poločasu upravilo výsledek na 2:3 z jejich pohledu. Po přestávce ještě hosté ještě jednou snížili na rozdíl jedné branky (3:4), ale srazila je inkasovaná branka při vlastní power play. Za domácí poprvé nastoupila brazilská posila Raphinha a hned nastřílela hattrick. Totéž se povedlo i hostujícímu Slavíkovi.

Robert Kalvoda (asistent trenéra Agromeli): „Nastoupili jsme v sestavě bez Michala Ševčíka. Chtěli jsme si dát pozor na začátek utkání, ale opět jsme v první minutě inkasovali branku po trefě Seidlera. Tango jsme začali presovat po celém hřišti. Měli jsme šance, ale po hrubé chybě Slavíka jsme dostali druhou branku. V první půli jsme měli asi čtyři šance a Tangu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Ve druhém poločase jsme opět presovali, měli jsme šance, ale znovu jsme dostali další gól po chybě. Osm minut před koncem jsme stáhli sestavu na šest hráčů a snížili výsledek na tři čtyři. Měli jsme příležitosti k vyrovnání, ale po půl minutě hry bez brankáře jsme dostali rozhodující gól.“

Branky a nahrávky: 1. Seidler (Belej), 6. Seidler (Raphinha), 19. Raphinha (Belej), 24. Raphinha (Chadzidis), 39. Raphinha (Záruba) - 16. Slavík, 20. Slavík, 34. Slavík.
Rozhodčí: Kincl – Gasnárek. ŽK: Kubíček, Jan Havel (oba Tan.).
Tango Brno: Kubíček (Bočánek) - Raphinha, Brůna, Belej, Seidler, Záruba, Chadzidis, Šidla, Buršík, Jan Havel. Trenér Marián Berky.
Agromeli Brno: Sýkora (Sára) - Nedělník, Vrána, Mica, Tůma, Slavík, Kalina, Veselovský, Nosko, Březina. Trenér Martin Harnach.

AC Sparta Praha – FK SAT-AN Kladno 1:1 (1:1)

Pražská Sparta znovu ztratila body. Tentokrát na domácí palubovce remizovala 1:1 s Kladnem. Skóre utkání otevřel v 9. minutě Holeček, jenže o dvě minuty později vyrovnal kladenský reprezentant Frič. Ačkoliv je to nevídané, výsledek se už do konce utkání nezměnil.

Petr Hlaváč (trenér Kladna): „Remíza je zasloužená pro oba celky. Na Spartu jsme jeli s cílem uhrát minimálně bod. Ten si odvážíme a jsme spokojení. Spíše šlo o takové šachy. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Šancí bylo v utkání málo.“

Branky a nahrávky: 9. Holeček (Šnídl) – 11. Frič (Jaráb).
Rozhodčí: Henych – Melničuk. ŽK: Dlouhý, Stejskal (oba ACS). Diváci: 80.
Sparta: Vozár (Sochůrek) – Dlouhý, Fichtner, Beran, Semerád, Havrda, Holeček, Rott, Srkal, Stejskal, Vodecký, Šnídl. Trenér Aleš Štorc.
Kladno: Tetour – Junek, Vašek, Veselý, Hafenrichter, Müller, Výborný, Pleyer, Frič, Chrobák, Jaráb, Kubík, Konečný. Trenér Petr Hlaváč.

Salamandr Hradec Králové – Helas Brno 4:3 (1:1)

Hradecký Salamandr slavil první výhru v nejvyšší soutěži. Na domácí palubovce porazil brněnský Helas 4:3. Tři domácí branky vstřelil Vydarený. Hosté ještě v závěru korigovali výsledek při vlastní power play, ale vyrovnat se Helasu již nepovedlo.

Miloš Němeček (prezident Salamandru): „Předvedli jsme asi nejhorší kolektivní výkon v sezoně. Konečně jsme však začali střílet branky, což nám pomohlo. Vydarený vstřelil hattrick. To bylo vynikající. Soupeř hrál na konci power play, při které jsme dostali dvě branky a museli jsme se bát o výsledek až do posledních vteřin zápasu. Myslím si, že jsme nad Helasem vyhráli zaslouženě a můžeme slavit první vítězství v nejvyšší soutěži.“

Jan Loup (trenér Helasu): „Zápas se hodnotit ani nedá. Domácím gratuluji k vítězství. K zápasu nemám slov. Měl jsem už pocit, že se na to vykašlu a tento sport dělat nebudu. Mohli jsme v poločase vést šest nula. Domácí byli jaloví. Ve druhé půli nám dali z každé střely na bránu gól. Dělali jsme individuální chyby, nestříleli jsme, a když už, tak jsme se netrefovali. Dali jsme čtyři tyče a jedno břevno. Všichni hráli špatně, jediný Lacko dokázal něco vymyslet. Hradci gratuluji. Domácí výhru vybojovali.“

Branky a nahrávky: 18. Holec (Podolník), 28. Vydarený (Šmíd), 28. Vydarený (Michal), 32. Vydarený – 4. Lacko (D. Cupák), 39. D. Cupák (Lacko), 40. D. Cupák (Lerch).
Rozhodčí: Sebök – Bělovský. ŽK: Holec – Lacko. Diváci: 150.
Hradec Králové: Menšl (Mašek) – Michal, Kilevník, Podolník, Vydarený, Šmíd, Holec, Chromek, Friedl, Jelínek, Hrůša. Trenér Petr Hofmann.
Helas Brno: Šimon (Tuháček) – D. Cupák, Havlík, Lerch, Ovčačík, Lidmila, Klimeš, Lacko, Sýkora, Šplíchal. Trenér Jan Loup.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700