Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 18.5.2014

Na předsezonní tiskové konference vyslovil prezident futsalového klubu FK ERA-PACK Chrudim František Tichý jedno velké přání: „Chtěl bych letos získat jubilejní desátý titul v historii ERA-PACKu.“ A jeho sen už je opravu blízko. Stačí, aby Chrudim ve finálové bitvě třikrát porazila Teplice. Vrchol sezony CHANCE futsal ligy startuje v chrudimské hale ve středu od 19 hodin.

Od postupu Chrudimi do finále uplynuly necelé tři týdny. Příprava na rozhodující zápasy byla tedy dostačující. „Pevně věřím, že jsme se připravili dobře. V prvním utkání rozhodně budeme chtít využít domácího prostředí a získat první bod v sérii. Očekáváme, že série bude velice obtížná,“ přiznal asistent chrudimského trenéra Jaroslav Bartušek.

Dlouhá pauza by se podle Bartuška mohla projevit jen v úvodu střetnutí: „Pauza byla hodně dlouhá a určitě se projeví na obou týmech v začátku prvního zápasu. Myslím si, že půjde jen o první momenty, než se hráči opět srovnají s hrou a jejím systémem. Doufám, že to nebude mít velký vliv.“ Teplice si zkrátily čekání pohárovým utkáním v Krásném Studenci, kde zvítězily 10:4.

Třítýdenní přestávky mohl ERA-PACK využít i k doléčení dvou klíčových hráčů Dentinha a Romana Mareše. Povedlo se? Bartušek tuto informaci ne zcela potvrdil. „V tuto chvíli je vše na dobré cestě. Věříme, že ve středu budou oba hráči připravení. Ostatní hráči kádru jsou plně připravení a v pořádku,“ dodal chrudimský trenér.

Žák: Máme na titul

Futsalisté Balticflory si zvedli sebevědomí v semifinále, když loňského vicemistra z Brna vyřadili 3:0 na zápasy. „Teplice jsem sledoval,“ přiznal Bartušek, „Hrají hodně aktivně. Snaží se presovat. Předpokládám, že styl hry, kterým se prezentovali proti Tangu, nebudou měnit. Samozřejmě se na hru Balticflory pečlivě připravujeme.“

„Doufám, že Chrudim potrápíme. Zkusíme vyhrát ligu!" vyhlásil v rozhovoru pro Idnes.cz šéf teplického klubu Michal Žák. „Máme sice už jisté stříbro, ale to je málo. Tenhle mančaft má na mistra!“

„My musíme hrát, co umíme. A naopak nesmíme nechat hrát Chrudim, co umí ona. Největší cesta k úspěchu je bojovat na každém metru hřiště, nedat jim prostor dýchat. Když má Chrudim balon, tak je strašně nebezpečná," ví dobře Žák.

FK ERA-PACK Chrudim – FC Balticflora Teplice
I. zápas finále, středa 21. 5. od 19:00 (živě ČT Sport)
Rozhodčí: Kaštánek – O. Černý, M. Černý


Vzájemné zápasy letošní sezony

5. kolo: Teplice – Chrudim 4:3 (3:1)

Branky: 5. Letra Da Costa Ferreira (Ribeiro César António), 8. Lima Barbosa Rafael, 17. Guimaraes De Souza, 39. Guimaraes De Souza - 15. Slováček Matěj (Rešetár Lukáš), 36. Rešetár Lukáš (De Freitas Felipe), 40. Rešetár Lukáš

16. kolo: Chrudim - Teplice 5:3 (4:1)

Branky: 7. Da Silva Douglas (Rešetár Lukáš), 8. Mareš Roman (De Freitas Felipe), 14. Slováček Matěj (De Freitas Felipe), 17. Da Silva Douglas (Rešetár Lukáš), 40. Rešetár Lukáš - 15. Costa Pinto Paulo Nuno (Batista Ribeiro Emerson), 30. Letra Da Costa Ferreira (Goncalves De O. Joao), 39. Salák Michal (Letra Da Costa Ferreira)

Nejlepší střelci v play off

Chrudim Matěj Slováček 7
Teplice Michal Holý 4
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700