Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 23.5.2014

Futsalisté ERA-PACKu Chrudim využili v prvním finálovém duelu play off CHANCE futsal ligy domácího prostředí. Na vlastní palubovce v Chrudimi zvítězili ve středu před televizními kamerami nad Teplicemi 4:1 a ujali se v sérii vedení 1:0 na zápasy. Druhý duel se hraje v pátek na severu Čech.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla pouze jednu branku. V 8. minutě Chrudim přečíslila Teplice a Rešetárův nástřel na zadní tyč uklidil do brány Felipe – 1:0. Domácí mistr hrál bez chyb i ve druhé půli a Teplice dokonale trestal. Po třech minutách druhé části si položil Emersona chrudimský Max, předložil balon Rešetárovi, který tvrdou ranou zvýšil na 2:0. Třetí branka přišla ve 29. minutě. Michal Mareš nejprve nastřelil tyč Tiagovy brány, aby následně mohl zúročit přihrávku Rešetára před odkrytou bránu hostí – 3:0. Teplice sice vykřesaly naději necelé čtyři minuty před koncem, když se při power play ujala střela Slámy, jenže poslední slovo měl v poslední minutě domácí Max, který se trefil do prázdné brány – 4:1.

„Podali jsme výborný výkon,“ pochvaloval si chrudimský futsalista Michal Mareš, „Teplice jsme k ničemu nepustili a vítězství je pouze naší zásluhou. Diváci viděli pěkné a atraktivní utkání.“ Chrudim hrála výborně dozadu. „Teplice chtějí hrát také futsal. Oběma týmům se musí hrát dobře. Obě obrany předvedly dobrý výkon. Rozhodovaly drobné chyby a jejich využití,“ říkal autor třetí chrudimské branky.

Za to nejlepší teplický střelec v play off Michal Holý se gólově neprosadil: „Do utkání jsme nastoupili až s přílišným respektem k Chrudimi. V prvních deseti minutách nás domácí jasně přehrávali, i když jsme šli do dvou nebo tří brejků, které jsme nevyřešili. Poté jsme dostali gól, kdy jsme soupeři zastavili míč na čáře úplně nešťastně. Do konce poločasu to z nás spadlo. Začali jsme hrát a měli jsme i šance. Mohl jsem vyrovnat, ale nedal jsem.“

Musíme si víc věřit, burcuje teplický Holý

Ani ve druhé půli nemohla Balticflora najít návod na rozložení chrudimské defenzívy. „Ve druhé půli jsme zkoušeli power play, ale bohužel přišly ztráty, které Chrudim potrestala. Za stavu tři nula bylo těžké skóre otáčet,“ uvědomoval si Holý.

Pokud si Teplice nevytvoří šance, nemohou pomýšlet na úspěch. „Moc šancí jsme si nevytvořili. Hráli jsme s velkým respektem. Do druhého zápasu musíme právě tohle zlepšit. Zápas si rozebereme ve čtvrtek na tréninku. Musíme si více věřit, že s Chrudimí můžeme hrát rovnocennou partii,“ zdůraznil před pátečním duelem český reprezentant Michal Holý.

Chrudimský Michal Mareš si je vědom psychické výhody. Chrudim vede 1:0 na zápasy. „Vedeme, ale Teplice budou hrát doma, takže budou mít trochu výhodu. Znovu však říkám, pokusíme se vyhrát i druhý zápas. Třetí krok bychom chtěli udělat v pondělí doma,“ naplánoval si futsalista ERA-PACKu.

FK ERA-PACK Chrudim – FC Balticflora Teplice 4:1 (1:0)
Branky a nahrávky: 8. Felipe (Rešetár), 23. Rešetár (Max), 29. M. Mareš (Rešetár), 40. Max – 36. Sláma (Pinto). Rozhodčí: Kaštánek – O. Černý. Bez karet. Diváci: 535. Stav série 1:0.
Chrudim: Žďánský (Olinha) – Douglas, M. Mareš, Rešetár, Max – Popelka, M. Mareš II, Koudelka, Chmelík, Slováček. Trenér Daniel Ibañes.
Teplice: Tiago (Kalina) – Ribeiro, Ferreira, Pierre, Guilherme – Novotný, Sláma, Holý, Salák, Pinto, Emerson. Trenér Roger Augusto.

II. utkání finále play off CHANCE futsal ligy 2014
FC Balticflora Teplice – FK ERA-PACK Chrudim
pátek 23. 5. od 20 hod. v Teplicích (záznam v SO od 11 hod. ČT Sport)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700