Autor: Jan Šimon   Vloženo dne: 7.12.2014

Juniorská liga nebyla v letošní sezóně úplně dobře naplánována. Zatímco první turnaj zasahoval do končících fotbalových soutěží jak dospělých, tak v dorosteneckých kategoriích a nebylo možné využít všechny nejlepší hráče, tento víkend kolidovala juniorská soutěž s reprezentační akcí futsalové U-19. A mezitím, předchozí víkend, bylo volno a nehrálo se nic.

Protože v prvním turnaji se nám úplně nedařilo dle našich představ, bylo potřeba naplno bodovat, abychom poslední ztrátu dotáhli. V U-19 jsme předsevzetí dokázali naplno dotáhnout, a přesvědčivě získali šest bodů. V mladší kategorii jsme byli úspěšní jen na půl.

U-19 SATAN Kladno : SK Slavia Praha 1 : 9 (0 : 6)

Sestava: Bartůněk Michal (21´Němec Aleš) – Šmíd Jan, Hrdina Antonín, Šimon Jan, Miller
Erik, Žampa Viktor, Zdichynec Sebastián, Výborný Filip, Čonka Matěj,
Vandas Pavel
Branky: 7´, 12´, 22´, 37´Šimon, 11´, 34´Výborný, 13´Hrdina, 13´ Vandas, 20´Šmíd

Do druhého turnajového dne jsme vstoupili až na Zraněného Kubu Káše v plné síle a na naší hře to bylo také znát. Nestačila uběhnout ani první minuta utkání a Hrdina dělovkou rozezněl levou tyč kladenské branky. Naštěstí pro nás zvonění tyče neprobralo soupeře a přes několik šancí otevřel brankový účet utkání v sedmé minutě Šimon. Od toho okamžiku to v hale vypadalo jako na střelnici a poločasový účet se zastavil na čísle šest. Druhé dějství jsme zahájili se změnou v brance, ale krom toho se vůbec nic nezměnilo. Na hráčích bylo vidět že je hra baví a užívají si každý kontakt s míčem. Z toho plynula lehkost pohybu, kombinace a soupeř, který v prvním hracím dni nepoznal hořkost porážky a dokonce za tři úvodní duely obdržel jen pět branek, byl jen pasivním divákem. Zápas se nám nad míru vydařil a výsledek tomu také odpovídá. Poděkování patří všem hráčům nejen za výsledek, ale také za přístup a plnění pokynů začínajícího trenéra Michala Vejvody.

U-19 INDOSS Plzeň : SK Slavia Praha 1 : 6 (0 : 3)

Sestava: Bartůněk Michal (21´Němec Aleš) – Šmíd Jan, Hrdina Antonín, Šimon Jan, Miller
Erik, Žampa Viktor, Zdichynec Sebastián, Výborný Filip, Čonka Matěj,
Vandas Pavel
Branky: 7´Hrdina, 13´, 25´, 31´, 37´ Vandas, 15´Šimon

V odpoledním utkání s domácí Plzní naštěstí nevyprchala pohoda z ranního utkání a znovu v sedmé minutě jsme otevřeli Hrdinou brankový účet. Soupeř hrál více jak důrazně, ale naše pohoda byla znatelná a neměli jsme větší problém s kontrolou utkání i skóre. O přestávce jsme opět sáhli k střídání brankáře, ale tím byly změny vyčerpány. Hra se odvíjela ve stejném duchu jako první poločas a bez větších problémů jsem zápas dovedli k dalším třem bodům. Závěrem bych velice rád poděkoval všem, kteří do Plzně přijeli, za předvedenou hru a přístup, stejně jako i projevil přání, aby nezapomněli střeleckou pohodu před příštím turnajem, případně ji přenesli do áčka, které v neděli čeká velice důležité utkání s Třincem.

U-17 SATAN Kladno : SK Slavia Praha 4 : 2 (4 : 0)

Sestava: Roshan David - Tylšar Pavel, Wagenknecht Luboš, Dvořák Daniel, Čermák Martin,
Šimon Jakub, Vaněk Tomáš, Šrůtek Michal
Branky: 30´Čermák (Tylšar), 33´Čermák (Dvořák)

Do utkání jsme vstoupili velice nekoncentrovaně, a proto jsme již ve čtvrté minutě prohrávali dva nula. Po obdržení druhého gólu se naše hra výrazně zlepšila, měli jsme více ze hry, ale vše bez brankového vyjádření. Před přestávkou náš soupeř dvakrát potrestal naše zaváhání a tak se dohrálo i první dějství. Ve druhé poločase jsme ještě přidali na obrátkách a Kladnu jsme půjčili balón jen zcela výjimečně, ale podařilo se nám jen upravit výsledek dvěma trefami. Za druhý poločas, předvedenou hru a nasazení, je třeba všem hráčům poděkovat.

U-17 INDOSS Plzeň : SK Slavia Praha 0 : 2 (0 : 0)

Sestava: Roshan David - Tylšar Pavel, Wagenknecht Luboš, Dvořák Daniel, Čermák Martin,
Šimon Jakub, Vaněk Tomáš, Šrůtek Michal
Branky: 31´Šrůtek (Šimon), 40´Roshan

Druhé utkání nedělního hracího dne zastihlo naše mladíky v podstatně lepší pohodě a hlavně koncentraci. Od začátku utkání bylo jasně patrné, na čí straně je větší kvalita. Většinu času jsme drželi míč pod naší kontrolou a šance na vstřelení branky byly také hlavně na našich sálovkách. Jen jsem se nějak nemohl zbavit pocitu, že naše sedmnáctka se inspirovala u našeho áčka a brankové příležitosti se také rozhodla řešit více jak liknavě. Po přestávce se obraz hry takřka nezměnil a odehrával se ve stejném duchu až do 31 minuty, kdy se odhodlal k jedné z mnoha střel našich hráčů Šimon a jeho brankářem vyraženou střelu konečně procedil do sítě Michal Šrůtek. Soupeř za nedlouho začal hrát power play, kterou se nám dařilo vzorně bránit a vyvrcholení přišlo v poslední minutě, kdy se náš brankář přes celé hřiště trefil do prázdné branky. Zmíněné utkání kluci odehráli velmi kvalitně a všichni jen pevně věří, že branková nemohoucnost je ta tam.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700