Vloženo dne: 7.2.2015

V loňské sezóně, kdy jsme juniorské Final Four pořádali v Edenu, nám byl v U17 i U19 (respektive v tehdejší U16 a U18) soupeřem tým Helasu Brno. V kategorii U17 jsme jej dokázali porazit, postoupit do finále, kde jsme podlehli Era Packu Chrudim. Naopak v U19 byl Helas nad naše síly, Slavia brala v této starší kategorii bronz, a brněnský tým slavil po penaltovém rozstřelu ve kterém čaroval brankář Dang titul Mistra České republiky.

V letošním Final Four byla situace totožná. Opět osud svedl dohromady v obou kategoriích v semifinále Slavii a Helas. A protože byly před touto sezónou věkové kategorie posunuty o rok, mnoho hráčů na obou stranách si loňské boje ještě živě pamatuje. Výsledkově však semifinále dopadly přesně obráceně.

V U17 naše mužstvo podlehlo 1:2. Poté co se ujalo rychle vedení 1:0, nechalo Helas do poločasu vyrovnat, a krátce po přestávce obdrželo rozhodující gól. Na obrat již nebyly síly. Škoda, že někteří hráči přes sebevědomá prohlášení nedokázali zařídit svoji účast na Final Four a dali přednost fotbalovým "přátelákům". Jejich neúčast byla citelně znát.

Slavia Praha U 17 : Helas Brno U 17 1 : 2 (1:1)
Slavia Praha : Roshan - Dvořák, Čermák, Šimon, Stibora, Tylšar, Čermák, Šrůtek, Wagenknecht.
Helas Brno : Fruhvirt, Kratochvíl - Lidmila, Žáček, Pešta, Kollarik, Zatloukal, Březovský, Krumholc, Šarközi, Klein, Růžička, Pavliš.
Branky : 3 min. 1:0 Čermák, 13 min. 1:1 Šarközy Poločas 22 min. 1:2 Klein

Patrik Lidmila (Helas Brno)
Máme velikou radost z vítězství. Loni nás Slavia nepustila do finále a tak jsme jim to letos vrátily. Samozřejmě i z toho důvodu jsme měli velikou motivaci do finále postoupit. V zápase o zlato je už jedno s kým budeme hrát. Uděláme vše , abychom zvítězili.

Vladimír Stibora (Slavia Praha)
Do Vyškova jsme dojeli jen v 8 lidech a měli jsme jasně stanovenou taktiku.Chtěli jsme míče nakopávat do šestky, do nebezpečného prostoru a zde je tečovat. Dostali jsme se do vedení, ale poté jsme vedení neudželi. Trochu nám i docházeli síly. Do dalšího zápasu jdeme s velikým odhodláním a cílem získat medaily. Bez ní se do Prahy vracet nechceme.

Ve starší kategorii U19 jsme se také opět postavili Helasu Brno, od loňska ověnčeného titulem Mistra České republiky. V naší sestavě díky fotbalovým povinnostem chyběli hráči fotbalových Bohemians, a především brankářská opora Michal Bartůněk. Nutno říci, že ho skvěle zastoupil brankář U17 David Roshan, který se prezentoval skvělými zákroky a svůj tým podržel. Na finálové utkání bude k dispozici již i Bartůněk, a tak trenér bude mít těžkou volbu koho do branky postavit. Samotné utkání s Helasem bylo vyrovnané a velmi bojovné. Úvod patřil Helasu, naši hráči jakoby nenastoupili 100% koncentrovaní. Roshan se musel otáčet. Poté co jsme přežili úvodní šance Helasu jsme se dostali do hry, a byli jsme to naopak my, kdo byl nebezpečný v útočné fázi. Dang však famózně zabránil několika šancím. Ujali jsme se vedení po výborném uvolnění a střele Tondy Hrdiny. Tak skončil poločas. V úvodu toho druhého využil Vandas nedorozumění v obraně Helasu a zvýšil naše vedení na 2:0 velmi lacinou brankou. Soupeř byl na kolenou a stačilo jej dorazit. Nepřesní rozhodčí, posuzující stejné zákroky ne úplně jednotným způsobem však dostali soupeře do hry. První 10m kop za šestý faul kopal soupeř ve 33 minutě a bezpečně jej proměnil. Druhou možnost dostal minutu před koncem, a opět byl úspěšný, čímž soupeř vyrovnal na 2:2. V tu chvíli se ukázala odolnost našeho mužstva, "otřískaného" dlouholetým působením v juniorských soutěžích, i tím, že několik hráčů již pravidelně nastupuje v nejvyšší soutěži dospělích. Vandas se výborně uvolnil podél autové čáry, a Šmíd dostal 15 vteřin před koncem míč do branky Helasu. Výhra 3:2 v nesmírně dramatickém utkání znamená, že naše U19 nastoupí v 17:00 proti vítezi zápasu Tango Brno - Sparta Praha ve finálovém klání o titul Mistra České republiky!

Live ho můžete sledovat zde!

Slavia Praha U 19 - Helas Brno U 19 3:2 (1:0)
Slavia Praha: Roshan - Hrdina, Žampa, Šmíd, Müller, Výborný, Vandas, Čonka, Šimon, Zdichynec
Helas Brno: Dang - Veleba, Skoumal, Kocman, Juříček, Hruška, Musil, Bobylev, Špánek, Bednář, Šedrla, Leasure, Dvořák
Branky: 16 min. 1:0 Hrdina, 22 min. 2:0 Vandas, 33 min. Juříček (10m) 2:1, 39 min. Juříček (10m), 40 min. Šmíd
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700