Autor: Jan Šimon Foto: Ivana Hošková   Vloženo dne: 16.2.2016

Na finálový turnaj do Heřmanova Městce, který pořádal ERA-PACK Chrudim, jsme poprvé v sezóně dorazili v plné sestavě. Chyběl jen Kostka, který se v týdnu před turnajem zranil a jeho stav nedovolil, aby se zapojil do bojů o medaile. Do boje jsme tak šli v této sestavě:

Sestava :

Bartůněk Michal, Roshan David – Sedláček František, Stibora Vladimír, Káš Jakub, Bláha Dan, Dvořák Daniel, Žežulka Ondřej, Nguyen Teng Ahn, Tylšar Pavel, Přibyl Tomáš, Brožek Michal, Pešek Martin, Čermák Martin.

SEMIFINÁLE

SK Slavia Praha – FC Tango Brno 2:1 (0:0)
Branky: 30. Sedláček, 38. Bláha – 26. Pelan

V prvním zápase nás čekal až do loňské sezóny neoblíbený soupeř z Brna. Tango jsme až v loňském finále dokázali porazit a všichni jsme věřili, že syndrom Tango je pryč. První půle se odehrávala v obrazu hodně zodpovědné hry s vědomím, že jde o hodně. Nějaké šance se před oběma brankáři naskytly, ale skóre se nepřiklonilo ani na jednu stranu.

Po přestávkové pauze se pokračovalo ve stejných kolejích, ale ve 26 minutě to po úniku z pravé strany změnil Pelan. Podařilo se mu přízemní střelou na vzdálenější tyč prostřelit Bartůňka. Naštěstí to nezlomilo naše odhodlání a začali jsme se tlačit do útoku o poznání víc. Po dalších čtyřech minutách po závaru před brněnskou brankou zahrál jeden z hráčů Tanga ve vápně rukou a byla nařízena penalta. Nutno dodat, že kapitán Brna měl jít do sprch. Pokutový kop si vzal za své Sedláček a neomylně rozvlnil síť brněnské branky. Naštěstí, jak to většinou bývá, nezatáhli jsme se a nevěnovali se jen bránění, ale pokračovali v aktivní hře. To přineslo své ovoce ve 38 minutě. Bláha, který měl v utkání několik možností vstřelit branku, tvrdou střelou pod břevno zakončil kombinační akci a definitivně překlopil pomyslné jazýčky na vahách v náš prospěch. Soupeř se snažil o vyrovnání. Hrál v závěru power-play, ale podařilo se nám ji ubránit a po roce jsme znovu otevřeli brány finále.

FINÁLE

SK Slavia Praha – FK ERA-PACK Chrudim 2:3 (2:0)
Branky: 3. Žežulka, 17. Žežulka – 25. Strasser, 33. Zdržálek, 39. Fenz.

Do finálového souboje jsme vstupovali s velkým respektem k soupeři, protože východní skupinu vyhrál suverénním způsobem. Jenže už ve třetí minutě, se po samostatné akci prosadil Ondra Žežulka, a všem se dýchalo o poznání líp. Hra se potom přelévala ze strany na stranu, a myslím, že všichni kdo do haly dorazili, se dobře bavili a nebál bych se napsat, že to byla důstojná reklama na futsal a důkaz, že na futsalových palubovkách běhají kvalitní hráči i v těchto věkových kategoriích. Na obou stranách bylo k vidění několik tutovek. Když se chvilku před koncem první části hry, znovu prosadil Žežulka, asi nejlepší hráč Final Four celkově, vypadalo to více jak dobře.

Do druhého dějství jsme nastoupili s cílem udržet vedení a nepouštět se do žádného zběsilého hraní, nahoru, dolů. Soupeř, ale ve druhém poločase výrazně zjednodušil svoji hru a přineslo to své ovoce. Nutno říct, že z naší strany s výraznou pomocí, ve formě chyb jednotlivců. Soupeř je dokázal potrestat. Gólu na 2:1 a k vyrovnání pomohli fatálními chybami naši nejzkušenější hráči. Navíc se minutu před koncem, za pomoci několika nešťastných tečí, trefil a definitivně strhl vedení na stranu soupeře Fenz. Ani naše power-play v závěru, nic nezměnila na konečném výsledku a zlatu pro Chrudim.

Soupeři patří velká gratulace a všichni, kdo viděli, celé utkání se se mnou ztotožní, když napíšu, že zlato je v těch správných rukou. Na závěr je třeba podotknout, že nejlepším hráčem byl zvolen Ondřej Žežulka, který posílil naší devatenáctku z mladší U-17. Hlavně jeho finálové trefy by se měly pouštět před spaním všem futsalovým hráčům, jako ideální řešení daných situací.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700