Autor: Jan Šimon   Vloženo dne: 16.2.2016

Hodnotit soutěžní ročník, který byl zakončený stříbrnou medailí, nemůže být snad ani jiné, než ve skrze pozitivní. Někteří z vás by samozřejmě mohli namítnout, že stříbrná není ten top vrchol a po loňské zlaté sezóně ve starší kategorii je to o krok ústup ze slávy, ale … Ano, je tam dost velké ale.

Po odeznění zklamání z prohraného finále je potřeba vidět, s jakou partou se v loňském ročníku povedl největší úspěch futsalové Slavie. Bylo opravdu velice těžké a složité nahradit takové hráče, jako je Antonín Hrdina, Pavel Vandas, Viktor Žampa, Jan Šimon, Matěj Čonka, kteří měli ligové a reprezentační zkušenosti. Přesto si myslím, že se letošní parta kolem Sedláčka, Káše, Bartůňka, Stibory, Dvořáka a v neposlední řadě mladíka Žežulky, zhostila svého úkolu více jak se ctí. Svoji základní skupinu na Západě se podařilo vyhrát a myslím, že v takový počin se před soutěží nikomu z vedení ani nezdálo.

Do příští sezóny je určitě na čem stavět a mohu všem slíbit, že v příštím ročníku se budeme snažit minimálně obhájit pozice za poslední léta vybudované. Jak si zjistil jeden z asistentů trenéra Pavla Stejskala Honza Šimon mladší, za posledních pět let se podařilo získat sedm medailí, a to se nepovedlo žádnému jinému klubu u nás. Naše bilance je zlatá, čtyři stříbrné, a dvě bronzové medaile. Výsledek je zavazující a jsme si vědomi, že není možné usnout na vavřínech, a je nutné pracovat ještě intenzivněji než doposud. Snad si pak našich kvalitních hráčů všimne i trenér juniorské reprezentace!

Za stříbro všem hráčům, kteří v sezóně za U-19 nastoupili, trenérskému triumvirátu Pavel Stejskal, Láďa Kurucz a Jan Šimon ml., i realizačnímu týmu v čele s Petrem Čikarou, patří velké poděkování.

SLAVIA FOREVER
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700