Autor: Oldřich Pánek   Vloženo dne: 18.12.2011

V Chomutově pokračují nejvyšší juniorské soutěže v kategoriích U-16 a U-18. A právě chomutovská Sparta byla v prvních dopoledních utkáních soupeřem našich mužstev, jejichž hráči si pod vedením trojice Suchý, Pánek, Pytloun počínali opět skvěle! Naše U-16, která vede ligovou tabulku, dokonce neobdržela ani branku, a porazila svého soupeře 3:0. Zápas v kategorii U-18 byl mnohem dramatičtější, ještě 45 vteřin před koncem byl stav 4:4, ale dvěma brankami jsme dokázali vítězství přiklonit na svoji stranu.

Svoji výtečnou formu prezentovala U-16 ve druhém utkání proti Balticfloře Teplice.  Po vyhraném poločasu 9:0 jsme si ve druhém již jen kvalitně zatrénovali, a vyzkoušeli si herní varianty včetně dlouhé power-play, po které mohl být soupeř rád, že nakonec podlehl "pouze" 12:0. U-18 měla již práci mnohem těžší, ale také nakonec výhru vydřela, v poměru 3:2. Naše juniorská mužstva tak během chomutovského turnaje neztratila ani bod! Gratulujeme!

Slavia Praha U16 - Sparta Chomutov 3:0 (3:0)
Branky: 7. Smid (Moglich), 11. Moglich (Hrdina), 20.Moglich (Hrdina)
Sestava:Pytloun-Moglich,Hrdina,Simon,Myslivecek,Muller,Vandas,Smid
V utkání prvních dvou týmů tabulky jsme o vítězství rozhodli již v prvním poločase trpělivou hrou vycházející z obrany, podpořenou třemi brankami a velmi dobrým výkonem brankáře Pytlouna, který pochytal několik nebezpečných šancí soupeře. Ve druhém poločase jsme již s přehledem dovedli utkání k zisku důležitých tří bodů s nebezpečným soupeřem, který např v minulém kole porazil Plzeň 6:1.

Slavia Praha U16 - Balticflora Teplice 12:0 (9:0)
Branky: 2. vlastni, 5. Vandas (Simon), 6. Vandas (Smid), 9. Muller (Myslivecek), 11. Myslivecek (Hrdina), 13. Moglich (Vandas), 17. Muller (Moglich), 18. Myslivecek (Hrdina), 20. Hrdina (Vandas), 22. Hrdina (Smid), 25. Muller (Myslivecek), 29. Vandas (Smid)
Sestava: Pytloun - Moglich, Hrdina, Simon, Myslivecek, Muller, Vandas, Smid
Zcela jednoznačné utkání ve kterém hned od začátku zápasu nebylo o našem vítězství pochyb. Od ještě větší porážky uchránil soupeře místy až exhibiční výkon a bohorovnost při zakončování. V posledních 10 minutách jsme si vyzkoušeli i hru bez brankáře a paradoxně i přes další velké šance již žádná branka nepadla. Tímto utkáním ukončila “16” první velice úspěšnou polovinu soutěže, kdy zatím neztratila ani jeden bod a usadila se na prvním místě. Doufejme, že na své výkony naváže i v odvetných utkáních a dosáhne historického postupu do turnaje Final Four, který se letos koná právě v Chomutově.

Slavia Praha U18 - Sparta Chomutov 6:4 (3:3)
Branky: 2. Sop (Ferenc) 1:0, 7. Vejvoda 2:0, 9. 2:1, 10. Elias 3:1, 15. 3:2, 19. 3:3, 24. 3:4, 28. Verner 4:4, 39. Sop 5:4, 40. Vandas (Sop) 6:4
ZK: Elias, Verner, Vandas
Sestava: Pytloun - Vejvoda, Elias, Sop, Ferenc, Hudec, Peterka, Verner, Myslivecek, Vandas
Určitě nejkrásnější a nejdramatičtější utkání dnešního dne, ve kterém se skóre přelévalo z jedné strany na druhou a vyhrát mohly oba týmy. My jsme do utkání vstoupili výborně a zaslouženě jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Bohužel po našich naprosto zbytečných chybách jsme soupeře vrátili do zápasu a ten po vyrovnání na 3:3 byl více než vyrovnaným soupeřem, narostla mu křídla a místy nám zle zatápěl...tým v těchto chvílích podržel brankář Pytloun, přesto soupeř utkání otočil a byl na koni. Naštěstí se nám brzy po dělovce Vernera z trestného kopu podařilo vyrovnat. Když už oba týmy přečkaly několik dalších šancí a zdálo se že utkání skončí zaslouženou remízou, byli blízko vítězné brance domácí, kteří minutu před koncem trefili tyč. Ihned z protiutoku byl blízko vedoucí brance Vejvoda, ale jeho tečovaná střela skončila těsně nad. Z následného rohu už ale udeřilo, kdy si nastřelení Sopa nešťastně srazili domácí do vlastní branky. Definitivní podobu výsledku pak dal těsně před koncem Vandas, který po krásné přihrávce Sopa využil přečíslení po chybě domácího Chomutova v rozehrávce.

Slavia Praha U18 - Balticflora Teplice 3:2 (1:1)
Branky: 4. 0:1,16. Vejvoda (Hudec) 1:1, 32. Vejvoda (Vandas) 2:1, 35.Vejvoda (Vandas) 3:1, 37. 3:2
Sestava: Pytloun - Vejvoda, Elias, Sop, Ferenc, Hudec, Peterka, Verner, Myslivecek, Vandas
Opět dramatické utkání až do úplného závěru utkání. Tepličtí se představili v posílené sestavě dokonce i s krajánkem v sestavě na postu brankáře a ten přiváděl naše střelce doslova k šílenství. Vytáhl několik vynikajících zákroků a v samém závěru zlikvidoval dva 10 m kopy. Jediný kdo ho dokázal překonat byl kapitán Vejvoda, naštěstí pro nás hned třikrát a tak jsme mohli slavit na tomto turnaji i v této kategorii druhou výhru. Po polovině soutěže má tak i 18 ještě stále naději na postup do Final four.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700