Autor: Oldřich Pánek   Vloženo dne: 5.2.2012

V komentářích vedoucího našich mužstev a výrazné postavy celého klubu Oldřicha Pánka, vám přiblížíme ještě jednou poslední úspěšný turnaj nejvyšších juniorských soutěží, ve kterém naše mužstvo do šestnácti let rozhodlo o prvním historickém postupu do Final Four a souboje o titul Mistra České republiky.

U16 - Benago Zruč n.S. 9:1 (5:1)
Sestava: Pytloun - Hrdina, Vandas, Šmíd, Čonka, Šimon, Müller
Branky: 4. 0:1, 4. Hrdina (Vandas) 1:1, 8. Šmíd (Šimon) 2:1, 10. Vandas 3:1, 15. Vandas (Hrdina) 4:1, 18. Vandas (Čonka) 5:1, 31. Vandas (Šimon) 6:1, 35. Vandas 7:1, 37. Šmíd 8:1, 40. Hrdina (Müller) 9:1
Jednoznačné utkání, ve kterém se soupeř po několika našich neproměněných šancí dostal ve 4. minutě do vedení, ale radost mu vydržela jen několik vteřin neboť ihned po rozehrání po pěkné akci vyrovnal Hrdina. Do konce poločasu jsme poté navýšili až na rozdíl čtyř branek po hattricku Vandase a jedné brance Šmída. V druhém poločase jsme se snažili již ušetřit nějaké síly, přesto se síť za brankářem Benaga rozvlnila ještě čtyřikrát a po výhře 9:1 jsme si připsali další důležité vítězství.

U16 – SK Olympik Mělník 6:3 (4:1)
Sestava: Pytloun - Hrdina, Vandas, Šmíd, Čonka, Šimon, Müller
Branky: 3. Vandas (Hrdina) 1:0, 6. Hrdina (Čonka) 2:0, 9.2:1, 14. Vandas 3:1, 16. Hrdina (Vandas) 4:1, 28. 4:2, 34. Vandas 5:2, 37. 5:3, 39. Vandas 6:3
V utkání dvou vedoucích týmů tabulky jsme zejména v prvním poločase podali výborný a především zodpovědný výkon a připsali si zaslouženou výhru, která nám zajistila již před posledním turnajem 1.místo ve skupině západ a především vytoužený postup na Final Four v Chomutově. Naopak Mělníku se domácí turnaj vůbec nepovedl a po nulovém zisku bude muset o postup ještě bojovat v závěrečném kole s Bohemkou.Do samotného utkání jsme vstoupili výborně, perfektní obranou jsme domácím nedovoli téměř nic a naopak po pěkných kombinacích jsme se dostali po brankách Vandase a Hrdiny do vedení 2:0., po jediné chybě Šmída, který po přihrávce před branku neštastně doslova věnoval Mělníku kontaktní branku, soupeř snížil, ale do poločasu se ještě trefili opět Vandas s Hrdinou a tak skončil první poločas zaslouženým vedením 4:1, které ještě bylo pro domácí milosrdné. Prvních pět minut druhého poločasu se neslo ve stejném duchu jako první poločas, Mělník si nevěděl rady s naší výbornou obranou a tak jsme si celkem v pohodě kontrolovali výsledek a nikam se nehnali. Domácí se ale nevzdali a již od 26.minuty začali hrát power play. Ukázalo se, že se jí hodně věnují a přeci jen si při ní vypracovali několik šancí a nakonec se jim i podařilo snížit. Škoda, že jsme nezachovali několikrát chladnou hlavu a místo střely přes celé hřiště nedovezli míč do opuštěné branky…to se změnilo po našem time outu, kterým jsme reagovali na snížení, kluci se uklidnili a obrana výborně řízená Hrdinou a brankářem Pytlounem již celkem v pohodě odolávala…navíc když v 34. Vandas vystihl nepřesnou přihrávku a dovezl konečně míč do prázdné branky znovu nám vrátil tříbrankový náskok. Ještě jednou vykřesali domácí naději alespoň na bod, ale definitivní podobu výsledku dal opět střelecky disponovaný Vandas, který opět vystihl chybnou rozehrávku a do prázdné branky se opět nemýlil a vsítil tak svou čtvrtou branku v tomto utkání. V šatně tak po utkání mohla propuknout obrovská radost. Všem hráčům, kteří se na tomto velkém úspěchu podíleli je potřeba poděkovat, protože každý má v týmu své místo a je důležitým článkem týmu.

U18 - Benago Zruc n.S. 1:3 (1:1)
Sestava: Sochůrek - Sop, Eliaš, Ferenc, Čonka, Vandas, Šmíd
Branky:18. Vandas(Smid) 1:0, 18. 1:1, 23. 1:2, 37. 1:3
Protože již 18 nemohla postoupit, nutno říct, že jen díky tomu,že se tým z různých důvodů sešel kompletní pouze na dva turnaje….a to je málo…byla účast na tomto turnaji doslova tristní…tři hráči do pole a brankář…, každý z hráčů by si měl sáhnout do svědomí, zda se nemohl zůčatnit alespoň jednoho utkání…..takto jsme utkání doslova obětovali, protože bylo potřeba doplnit soupisku o hráče U16, což před ihned navazujícím důležitým zápasem o první místo v kategorii U16 s Mělníkem nebylo ideální a před očima jsme měli minulý turnaj, kdy právě 16 doplatila na pomoc 18 v posledním utkání s Bohemkou. Proto trojice Sop, Eliáš a Ferenc střídala jen minimálně a točili se mezi sebou hlavně mladší kluci. To se nakonec samozřejmě projevilo a více sil v závěru mělo Benago a zaslouženě vyhrálo.

U18 - SK Olympik Mělník 0:2 (0:1)
Sestava: Sochůrek - Sop, Eliaš, Ferenc, Čonka, Vandas, Šmíd, Řehák
Branky: 16. 0:1, 37. 0:2
S nejlepším týmem kategorie U18 a jedním z favoritů na celkové prvenství jsme sehráli velmi dobré utkání, ve kterém jsme při troše štěstí mohli dokonce i bodovat. Na utkání po zápase velkého fotbalu dorazil Pepa Řehák a je mu za to potřeba poděkovat, jeho přítomnost byla znát. Mělník byl lepším týmem a určitě vyhrál zaslouženě, přesto se do vedení dostal až po neodpískaném faulu na Šmída na hranici 6 metrů..Definitivní rozhodnutí padlo tři minuty před koncem, kdy nepovedená střela Gabča skončila u jednoho z hráčů, který jí tečoval za v utkání vynikajícího Sochůrka, který zlikvidoval několik nebezpečných střel a šancí domácích. Mělníku tak blahopřejeme k zaslouženému postupu do Final Four.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700