Vloženo dne: 15.2.2013

V sobotu 16.2 se v Otrokovicích uskuteční finálový turnaj juniorské 1. ligy, a jak jsme již několikrát informovali, své želízko v ohni bude mít i Slavia. Ve starší kategorii U18 vyhrálo naše mužstvo "českou" skupinu Západ, a z prvního místa postoupilo do finálového turnaje. V něm se v semifinále utká s druhým týmem skupiny Východ, tedy Pardubicemi. Podstatné jádro mužstva tvoří hráči, kteří v loňské sezóně v kategorii U16 dosáhli na titul Vicemistra České republiky. Ve finále podlehli Tangu Brno. A vzhledem ke svému věku tak mohou v U18 pokračovat i příští rok. Letos tak hráli, a budou hrát, většinou proti o rok starším soupeřům.

"Letošní postup je tak trochu nadstavba", říká jeden z trenérů týmu Martin Suchý. "Počítali jsme spíše s tím, že mužstvo se bude letos ve starší kategorii aklimatizovat, a příští rok před něj teprve budeme klást nejvyšší cíle. Situace se ale vyvinula tak, že jsme do Final Four postoupili z prvního místa, takže se porveme o co nejlepší výsledek," pokračuje Suchý a dodává: "Velmi prospívá, že hráči Vandas, Tonda Hrdina a Matěj Čonka, jsou členy A mužstva za které nastupují a trénují s ním. Například Vandas je navíc dosavadním nejlepším ligovým střelcem týmu. Stoupá jejich sebevědomí, nabírají po boku hráčů jako Matějka, Martin Hrdina, nebo Filinger zkušenosti. Dostali se do reprezentací České republiky U21 a U19. To vše pak věřím zúročí v juniorské soutěži. Ostatní pak mají motivace dále se zlepšovat, aby dosáhli úspěchů svých kolegů. Je před nimi vize, že lze něčeho dosáhnout."

Tým je složený především z fotbalistů pražského Meteoru. Vedení a trenérům tohoto klubu patří velké poděkování a uznání, jak na rozdíl od mnoha jiných fotbalových oddílů k futsalu přistupují. Bez této spolupráce by naše práce byla mnohem těžší. Škoda, že v jiných fotbalových klubech zbytečná averze vůči futsalu dále panuje. Vždyť i takoví fotbaloví hráči jako Messi nijak nepopírají, že tam kde jsou je i díky futsalu. Trojnásobný držitel zlatého míče a nejlepší střelec Barcelony v klubové historii se poprvé dotknul míče v dresu Newell's Old Boys, ačkoliv hrál spíš futsal než fotbal. "Jako malý jsem v Argentině hrál futsal na ulicích a pro můj klub. Byla to velká zábava a doopravdy mi to pomohlo se dostat tam, kde jsem dnes," popisuje svojí cestu pětadvacetiletá hvězda.
 (Celý článek o fotbalových hvězdách formovaných futsalem čtěte zde)

A jak probíhala příprava na Final Four? Martin Suchý říká: "Mimo standardního tréninkového procesu jsme absolvovali dva tréninky ve čtvrtek v Edenu a utkání B týmu se silným Kmochovým Odkazem v rámci Pražského přeboru. V pátek ráno se přesunujeme do Otrokovic, kde budeme odpoledne trénovat v hale, kde se Final Four bude hrát. A v sobotu nás již čeká semifinále a souboj o umístění. V daných podmínkách byla příprava maximálně kvalitní. Tým je kompletní až na Moglicha."

Již samotný postup mužstva do Final Four je úspěchem. Další už je otázka štěstí a momentální formy. Držme tedy mladým slávistům v sobotu palce, a vyzýváme fanoušky "sešívaných" z okolí, aby přišli své červenobílé mužstvo povzbudit!

10:00 hod U-16 ... Bohemians 1905 - Helas Brno
11:00 hod U-16 ... ERA-PACK Chrudim - Sparta Chomutov
12:00 hod U-18 ... Slavia Praha - Torf Pardubice
13:00 hod U-18 ... Tango Brno - SAT-AN Kladno
14:00 hod U-16 ... utkání o 3.místo
15:00 hod U-16 ... finále
16:00 hod U-18 ... utkání o 3.místo
17:00 hod U-18 ... finále
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700