Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 8.3.2016

V pražském hotelu Pyramida se v sobotu 5. března 2016 uskutečnila 7. valná hromada Svazu futsalu České republiky. Měla přívlastek volební, takže si delegáti zvolili své zástupce do Komise futsalu. Post předsedy Komise futsalu obhájil dle předpokladů Otakar Mestek, který neměl protikandidáta. "Děkuji delegátům za projevenou důvěru. Neměl jsem protikandidáta, takže jsem zvolení čekal. Nicméně vždy je to pro mě čest a velký závazek," řekl staronový předseda Komise futsalu Otakar Mestek.

Komise futsalu pro období 2016 - 2019

Předseda: Otakar Mestek
1. místopředseda: Marek Blažek
2. místopředseda: Radoslav Klier
3. místopředseda: Daniel Kolman
Člen Oblasti a kraje z Čech: Pavel Nepil
Člen Oblasti a kraje z Moravy: Jiří Stix
Členy za kluby 1. a 2. ligy: Pavel Šuba

Za ligové kluby byl jako 3. místopředseda zvolen předseda našeho klubu Daniel Kolman, kterého jsme požádali o krátký rozhovor.

Co řeknete k volbě?

Je to pro mě čest, a vážím si důvěry kolegů, představitelů ostatních ligových klubů. Již přibližně před tři čtvrtě rokem, v rámci založení AFULK (Asociace ligových futsalových klubů) jsem řekl, že bez jejich jasné a tranpsarentní podpory nechci a nebudu kandidovat. Za toto poslední období jsem v Komisi futsalu jako kooptovaný člen kluby zastupoval, a kolegové usoudili, že dobře. Proto jsem dostal důvěru pokračovat. Děkuji za důvěru i celý průběh volby.

Ostatní volby kde bylo více kandidátů, měly poměrně dramatický průběh. Ta Vaše vypadala jednoznačně...
Moje "předvolební politická kampaň" se omezila na jediný email a dotaz na Grémiu ligových klubů dlouho před Valnou hromadou, kde jsem se z očí do očí zeptal představitelů klubů, zda chtějí, či nechtějí, abych je na půdě Komise zastupoval. Všichni měli možnost říct, NE Dane, neděláš to dobře, nechceme tě. Na tomto Grémiu se zástupci nějak vyjádřili, slovo dodrželi, a přesně dle toho volby dopadly. Je to cenné zjištění, ale ne překvapení. Mám pocit, že i přes meziklubovou rivalitu se k sobě jako ligové kluby chováme korektně a vycházíme spolu. Musím říct, že i protikandidát Jarda Pytloun vedl osobně kampaň zcela korektním způsobem. I jemu za to děkuji, boj o ostatní posty byl daleko vyostřenější. Jsem rád, že liga si zachovala důstojnou tvář a drží z valné většiny při sobě.

Jaké máte cíle v Komisi futsalu?
Zůstávají pořád stejné, tak jak jsem je deklaroval již dlouho před volbami. Nic neměním a dál si stojím za svým slovem i názory. Chci zastupovat především zájmy ligy a ligových klubů, včetně těch tří, jejichž zástupci mě nevolili. Těch dvanáct virtuálních osob, které ligové kluby vedou, považuji za nosné pilíře futsalu a jejich zástupce v Komisi futsalu za tlumočníka těchto postojů. Dle toho jsem v KF postupoval doposud a i nadále budu.

Hovoří se o tom, že futsalové hnutí se opět rozděluje na skupiny a bloky. Kam se řadíte Vy?

Nepatřím na žádnou stranu. Jak jsem řekl, pro mě jsou prioritní zájmy ligy a ligových klubů. Z tohoto pohledu mě mrzí, že do futsalového vedení nebyli zvolení zkušení manažeři z oblasti byznysu a obchodu, jako pan Czene, nebo Lobo, a přednost dostali klasičtí funkcionáři. Čímž neříkám, že to musí být špatně. Teď záleží na tom, aby se všichni k věci postavili konstruktivně a hájili zájmy, pro které byli zvoleni, a ne za které byli zvoleni. Pro futsal začíná poměrně klíčové období v jeho vývoji, které tato zvolená "parta" musí zvládnout.



 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700