Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 20.4.2010

Místopředseda Komise futsalu, vedoucí reprezentačního týmu, člen vedení mužstva Bohemians 1905, šéfredaktor webové stránky eFutsal a muž mnoha dalších funkcí Radoslav Klier zveřejnil na webových stránkách eFutsal článek o údajném prohřešku našeho brankáře Ondřeje Knoblocha po nedělním utkání s Era-Packem Chrudim, kdy se měl vyjadřovat k výkonu rozhodčích. Věc v tuto chvíli řeší Disciplinární komise a další kompetentní osoby, a v minulosti se ještě nestalo, aby toto futsalové médium dopředu jakkoliv spekulovalo o jakémkoliv prohřešku, byť byl závažnějšího charakteru.

Naopak zapomnělo informovat o daleko závažnějších a důležitějších věcech, jako například o věci rozhodnutí ORK ohledně pokuty našemu klubu za nepřístojnosti fanoušků během utkání základní části v Chrudimi. Z toho usuzujeme, že se ze strany multifunkční osoby českého futsalu pana Kliera jedná o další pokus poškodit náš klub, tak jak se již v minulosti stalo, například v loňské sezóně právě před sérií play-off s Chrudimí zveřejněním článku o našem stěhování pod křídla Slavie. Je to náhoda?

Článek z webu eFutsal (zde):

Bude slávistický brankář Knobloch potrestán?

Známý bouřlivák v dresu pražského klubu, výborný brankář Ondřej Knobloch, možná svou reakci směrem k rozhodčím v nedělním utkání Chrudim - Slavia trochu přehnal. Ti uvedli jeho kritiku do zápisu o utkání a případem se zřejmě bude zabývat disciplinární komise.

Ondřej Knobloch, který oblékal dresy několika ligových klubů, vždy patřil k výborným brankářům a před časem se objevil i v reprezentačním týmu. Stejně tak je známý svým emotivním chováním, kdy pro kritiku jak spoluhráčů, pokud nepodají dobrý výkon, tak směrem k rozhodčím, nejde daleko.

V neděli se ale jeho kritika po utkání ERA-PACK Chrudim - Slavia Praha dostala až do Zápisu o utkání. Z brankářových úst zazněla kritika sudích, kterou podle informace delegáta na požádání ještě jednou zopakoval.

Případem se jistě bude zabývat disciplinární komise a pokud brankáře potrestá, bylo by to velké oslabení jeho týmu pro sobotní třetí utkání semifinálové série... Obzvlášť když web Slaviafutsal.cz avizuje, že ze hry jsou pro zranění i Matějka a Holeček. Do sestavy by se ale měl vrátit Ivo Ulich, jehož nedělní absence ukázala, jak platným hráčem pro pražský tým je.

Vzhledem k tomu, že tento článek mylně informuje o tom, že Knobloch vedl diskuzi s rozhodčími, neboť ji vedl s delegátem utkání, a navíc Knobloch nekritizoval výkon arbitrů, ani směrem k nim nijak nereagoval, uvádíme vyjádření našeho klubu zaslané sekretariátu Futsalu ČMFS:

Vážení.

Za klub SK Slavia Praha bychom se rádi vyjádřili k postupu delegáta po včerejším utkání semifinále 1. ligy EP Chrudim – SK Slavia Praha, který považujeme za zcela neseriózní, s úmyslem poškodit náš klub před dalším pokračováním série a ovlivnit tak její průběh. Předmětem naší stížnosti je zapsání části rozhovoru mezi delegátem utkání a naším brankářem Ondřejem Knoblochem do Zápisu o utkání.

a) Připadá nám zcela neseriózní a unfair zapsat do zápisu část rozhovoru, který probíhal bez emocí dlouho po utkání v přátelském duchu, ke kterému delegát utkání svolil, nebyl nijak atakován, či „pronásledován“, a ještě vytrhnout z kontextu jen jeho krátkou část.

b) Upravit textaci tak jak nezazněla.

Po ukončení uvedeného utkání, které po sportovní stránce vyznělo jednoznačně pro soupeře, proběhla tradiční slavistická „děkovačka“, po ní Ondřej Knobloch ještě asi 10 minut diskutoval s rodiči na tribuně. Zcela bez emocí. Poté když odcházel do šaten se na hrací ploše potkal s delegátem utkání. Zcela slušnou formou se ho zeptal na hodnocení výkonu rozhodčích, a posuzování některých zákroků. Delegát utkání s ním NEODMÍTL o věci diskutovat, a pustil se s Ondřejem Knoblochem do hovoru. Diskuse probíhala několik minut, bez emocí, zvýšených hlasů a podobně. Rozhovor probíhal takzvaně mezi čtyřma očima, bez přítomnosti dalších svědků, delegát se našemu brankáři vyjadřoval k různým sporným situacím, které se v utkání staly. Předpokládám, že toto není žádnou povinností delegáta vůči hráči, a delegát tak činil proto, že Knobloch na něj nijak neútočil, a diskuse se vedla v přátelském duchu jak již bylo uvedeno.

Vzhledem k tomu, že jak již bylo uvedeno, byl rozhovor veden bez přítomnosti svědků, mohli bychom nyní říkat, že Ondřej Knobloch neřekl nic takového, co je uvedeno v zápise. Neučiníme tak, protože následné konání delegáta nám připadá zcela absurdní, a hledáme pro něj jakékoliv jiné vysvětlení, než že je účelově s úmyslem poškodit klub. Protože máme zájem aby se situace vysvětlila, popíšeme upřímně k čemu došlo:

Během rozhovoru Ondřej Knobloch nesouhlasil s některými „vysvětleními“ ze strany delegáta a prohlásil: „…to je v prdeli, vy si to stejně vždycky zdůvodníte…“. Rozhovor poté i nadále pokračoval, s delegátem nedošlo k žádnému verbálnímu konfliktu, prostě nedošlo k ničemu. Proto je pro nás zcela nepochopitelné, že o dalších 20 minut poté se tato věta, vytržená z kontextu nevysvětlená kdy a proč byla vyřčena, objeví v Zápise o utkání?

Kdyby se měly všechny obdobné věty, které evidentně padly během utkání, a které jistě musel slyšet i pan delegát, které byly vyřčeny v emocích a s úmyslem urazit sudí nebo protihráče na obou stranách, a které obsahovaly celý seznam daleko prudších a vulgárnějších slov, a které by jistě byly slyšet i z videozáznamu z utkání, psal by pan delegát Zápis o utkání ještě dnes.

Jistě si na to nestěžuje soupeř ani my, je to semifinále ligy, hraje se o titul, a všichni do toho dávají všechno. Proto se nám jeho jednání zdá zcela nepochopitelné.

Nedomníváme se, že se Ondřej Knobloch tím co řekl dopustil jakéhokoliv prohřešku proti disciplinárnímu řádu, a žádáme aby pan delegát své jednání vysvětlil. Naše stížnost směřuje směrem ke lživé zprávě delegáta v Zápise o utkání, kde jsou uvedeny zcela nepravdivé informace, a žádáme o prošetření, proč takto delegát utkání postupoval.

Zároveň bych touto cestou rád požádal sekretariát o zaslání kopie Zápisu o utkání a zprávy delegáta utkání.

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700