Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 23.9.2020

Ve třetím kole 1. FUTSAL ligy přivítají červenobílí v Edenu v pondělí 28. září od 20 hodin nováčka nejvyšší soutěže Žabinské Vlky Brno. Soupeř zatím nezískal ani jeden bod, hrál však proti Svarogu a Chrudimi. Naopak Slavia má zatím plný bodový zisk.

"Neměli jsme na tréninku reprezentanty, ale věřím, že se stihneme dobře připravit a dokážeme zopakovat stejně zodpovědný výkon jako v Českých Budějovicích - takový, který bude mít znovu kvalitní parametry a bude na soupeře platit. Základem je proměňovat šance, vyvarovat se chyb v defenzívě a dostat zápas co nejrychleji pod kontrolu," vyhlíží pondělní duel trenér David Filinger.

Střelec tří ligových branek Filip Hruška přemýšlí nad zápasem v podobném duchu: "Možná nebudeme úplně vědět, co od soupeře čekat, ale víme, že se zatím prezentovali kvalitními výkony. Nesmíme nic podcenit, jít do všeho naplno a zodpovědně. Věřím, že to zvládneme."

Soupeře samozřejmě velice dobře zná kapitán Jan Homola, který je brněnským rodákem.
"Z týmu znám Petra Starého. Potom s Michalem Mezníkem a Martinem Hanušem jsem hrál v dorostu na fotbale. Jsou stejný ročník. S Michalem Mezníkem jsme toho prožili dost. A určitě musím zmínit i bývalého hráče Tanga Čendu Cenka. Pro mě jeden z talentů tehdejší mládeže. Máme zápas doma, věřím že zápas zvládneme a dobře se naladíme na derby, které nás čeká v dalším kole v pátek."

Žabinští Vlci nejvyšší soutěž zahájili proti Teplicím ve velkém stylu a v úvodu vedli nad favoritem 2:0. Pak ale svěřenci trenéra Michala Odehnala inkasovali a zápas skončil 5:7. Čtyřmi brankami se blýskl Dominik Havlín. Trenér Odehnal byl s výsledkem spokojený, ale před svůj tým nastavil jasné priority. "Za mě bylo v utkání až moc zbytečných chyb, hloupých faulů a práce s míčem i bez něj byla často pomalá. Toto jsou základní věci, na kterých budeme dále pracovat." 

Ve druhém kole Vlci hostili v hale v Bohunicích FK Chrudim a po dalším boji podlehli přijatelným skóre 1:3. Nyní je tedy čeká premiéra na palubovce soupeře.

I když je po prvních dvou kolech samozřejmě statistika ještě zkreslená, určitě je pro Slavii zajímavé, že má na čele žebříčků hned dva hráče – Radim Záruba je s 5 brankami v současnosti nejlepší střelcem soutěže a kapitán Jan Homola s pěti asistencemi nejlepším nahrávačem. Záruba navíc s 5+2 vede celkové pořadí.

Výkop utkání je v pondělí 28. září ve 20 hodin, platí bezpečnostní opatření – všichni diváci musí mít roušku nebo jinou ochranu obličeje, musí obsazovat místa ob jednu řadu a nesedět vedle sebe. Klub také upozorňuje zástupce médií, že na domácí zápasy Slavie je nutné se akreditovat předem na email: info @ slaviafutsal.cz . Po zápase není možné natáčet rozhovory s hráči, ty vám ale rádi na vaši žádost zprostředkujeme online.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700