Vloženo dne: 23.4.2021

Neuvěřitelných dvacet pět let existence! Náš sportovní klub dnes slaví velmi významné výročí, které připomeneme velmi neobvykle. Nechte se překvapit. 23.4.1996 v dnes již neexistujícím baru v Praze 2, založili Petr Popovič, Petr Štěpán a Daniel Kolman sportovní futsalový klub, který píše svou historii až do dnešních dní. Původní název měl vypadat trochu jinak, FC Prague Kings, FC Prague Rangers, nebo FC Prague Capitals, s odkazem na týmy NHL, za které, jak by se dnes řeklo v eSports lize, hráli právě zakladatelé sportovního klubu. Nikoliv na Playstationu, ale na historické konzoli Sega Mega Drive. Možná první eSport hokejové lize, která vznikla a vydžela třináct let existence. Jen připomeneme, že soutěž, pod názvem SELP (Super Extra Liga Profesionálů), vznikla v roce 1993 s deseti účastníky, a postupem času ji hrálo až 24 hráčů. Online se samozřejmě hrát nedalo, o internetu, nebo mobilním telefonu jsme tehdy teprve snili. Hráči se scházeli po bytech, vždy samozřejmě patřičně vybavení dresem, joysticem, a dalšími fanouškovskými suvenýry.

Na místě je se vší úctou nutné připomenout, že prvním vítězem SELP a později prvním brankářem našeho klubu, byl nedávno zesnulý Petr Jiřička s týmem Montreal Canadiens. Čest jeho památce!

Právě kvůli při o název nakonec došlo ke kompromisu a na prvním tréninku na škváře Gymnázia Botičská v Praze 2, dne 29.4.1996, se klub sešel již pod názvem FC SELP HL Praha. HL bylo specifické doplnění - Hokejová Liga. Klub se připravoval na účast ve 2. lize Sálové kopané, avšak po intervencích Pavla Nepila se klub nakonec přihlásil do okresních soutěží Futsalu FIFA ve Slaném. Již pod sdružujícím názvem SELP UNITED.

Úplně první dresy, ve kterých SELP nastupoval v přípravných utkáních byly dresy Argentiny. Do oficiální soutěže však SELP vstoupil v odložených modrých dresech fotbalové Slavie z mistrovské sezóny 1996.. poslední existující je vystaven zarámovaný ve Sportovní hale Slavia. Má číslo 10, za SELP v něm hrál Jaroslav Kozler, před tím za fotbalovou Slavii Ondřej Krištofík.

Klub poté prošel dlouhou cestou postupů, aby v sezóně 2007/2008 postoupil do nejvyšší futsalové soutěže, a na jaře roku 2009 vstoupil pod křídla SK Slavia Praha. V lize dosáhl významných úspěchů. Několik Mistrovských titulů v juniorských kategoriích, titul Vicemistra ve futsalové lize a další. Tak mu přejme tak bohatou a krásnou historii, jako má celá Slavia.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700