Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 12.1.2014

Ani jeden z pražských futsalových celků po polovině sezóny nečekal, že bude hrát na samé hraně play off. Sparta i Slavia mají v tabulce CHANCE futsal ligy po čtrnácti odehraných zápasech shodně osmnáct bodů. Sparta je osmá, její rival z Edenu devátý. Obě pražská „S" si před pondělním duelem v Edenu, který vysílá od 20 hodin Česká televize, zahrála už o víkendu. V pátek večer porazila Sparta na domácí palubovce poslední Plzeň vysoko 11:3. „Body proti Plzni jsme potřebovali, abychom měli v pondělí klidnější hlavu. Derby bude vyhecované jako v prvním zápase. Očekává se hodně fanoušků, za což jsme rádi. Bude parádní atmosféra. O vítězství se popereme, ale bude to těžké, protože jsme se Slavií na stejné úrovní. Jsme ve stejné bodové skupině. Budou rozhodovat detaily," myslí si trenér Sparty Aleš Štorc.

Za to Slavia generálku před derby v sobotu nezvládla. Prohrála s brněnským Helasem 2:6. Slavii tedy čeká další zápas o účast v play off. „Myslím si, že rivalita Sparty a Slavie je věčná. Náboj to bude mít tak jako tak. Oba mančafty vědí, o co jim jde. Uvidíme souboj na krev," tvrdí před zápasem se Spartou trenér sešívaných Jiří Baborák. Štorcův tým také nečeká nic nového. „Každý zápas hrajeme o play off nebo o záchranu. Pro nás jsou body jako body. Tím, že se hraje derby před parádní atmosférou, je zápas sám o sobě důležitý. Zápas bude velice těžký," ví kouč Sparty.

Slavia přišla o kapitána Olivu

Trenér Slavie věří, že před skvělou kulisou hráči zapomenou na nepovedený zápas s Brnem. „Určitě. Před skvělou diváckou kulisou a hlavně našimi fanoušky se nám hraje parádně. Bude to úplně jiný zápas."

Zatímco Sparta jde do derby kompletní, Slavia se musí obejít bez kapitána Petra Olivy. „Kapitán Oliva dostal čtvrtou žlutou kartu. Naopak budou k dispozici Míča a Vandas, takže si to se Spartou rozdáme na férovku. Stačilo by mi, kdybychom vyhráli jedna nula," usmíval se trenér Baborák.

„Očekávám, že budeme ve stejné sestavě. Věříme, že vyhrajeme, v což věří i Slavia, ale doufám, že zápas zvládneme a vyhrajeme díky maličkostem," tipoval sparťan Štorc.

Zápas začíná ve sportovní hale Slavia v pondělí od 20 hodin. Úvodní střetnutí vyhrála Sparta 6:4.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700