Autor: Slaviafans.com   Vloženo dne: 31.10.2015

Poprvé v historii Slavia vyhrála futsalové derby pražských S, mezi Slavií a spartou. Vyšlo jí to na pátý pokus, předtím jsme zažily dvě remízy a dvě prohry. Výkon, který ve čtvrtek předvedli futsalisté byl parádní, bezchybný a zodpovědný. Slavia ovládla halu jak na hřišti, tak na tribuně a dokráčela k drtivé výhře !

Utkání začalo z ostra, sparťané šli do hry v powerplay. Tu ovšem nedokázali využít a po nějaké chvíli bránění ze strany Slavie přišel jeden dlouhý výhoz od gólmana Vahaly. Po odrazu se dostal balon k MICHALOVI VEJVODOVI, který balon uklidil do prázdné brány !

Ve dvanácté minutě měla Slavia další velkou šanci. Jeden ze slávistů na branku vyslal gólovou střelu, kterou těsně před za čárou omylem zastavil Salák, který neměl šanci balonu uhnout. Po nějaké chvíli se k šanci dostal i náš rival, jenže střílený centr před prázdnou bránu nedokázal trefit Tichý.

Sešívaní po této velké šanci rudých dokázali odpovědět mnohem efektivněji ! Tonda Hrdina si poradil s obráncem a poslal pod sebe pas na MICHALA SALÁKA, který neměl problém uklizením míče do brány.

O minutu později dokázala sparta snížit, když se po souhře Vodeckého a Sopa dostal taktéž před prázdnou bránu Jošt, který snížil na rozdíl jediné branky. Slavia po gólu hostů neztratila odvahu a nadále útočila, do konce poločasu si vytvořila další tři šance. Nejdříve se po chybě obrany sparty neprosadil lob, který letěl těsně mimo branku. Dále se dvakrát ozvala konstrukce branky. Nejdříve nastřelil břevno Brychta, o chvíli později napálil tyč Míča.

Do druhého poločasu slavisté nastupovali s podrážděnými pocity, jelikož jim někdo během prvního dějství vykradl kabinu. Frustrace z kabin se ovšem nepřenesla na hřiště, kde slávisté nadále předváděli velekoncert. Po pěti minutách hry přišel první gól, který si připsal po odražení míče MICHAL SALÁK.

Pár sekund na to přišel další zářez, tentokráte již čtvrtý gól. Ten si po parádní sólu Tondy Hrdiny připsal HONZA LIŠTVÁN, který ve skluzu dorážel do prázdné brány. Po půlhodince hry byla vidět strkanice u laviček, kde se majitel Slavie Daniel Kolman snažil domluvit herečce v rudém dresu. Za menší postrkovaní byl vykázán na tribunu. Jako správný slávista zamířil do sektoru slávistů, kde po zbytek utkání svůj klub podporoval. Palec nahoru, šéfe !

Pan Kolman mohl hned po vykázání na tribunu začít slavit, protože pár sekund na to odbila pátá. Přes celé hřiště se do prázdné branky trefil opět HONZA LIŠTVÁN !

O pár okamžiků později dokázal Sláma zkorigovat stav po svém povedeném sólu a snížil na 5:2. Naděje našich rivalů ale zmrazil Doša, který zbytečně po druhém zákroku za žlutou kartu dostal kartónek červený. Na gól jsme nemuseli nijak dlouho čekat, po minutě hry se přesně k tyči prosadil JIŘÍ NOVOTNÝ ! Závěr utkání si už Slavia pohlídala a dokráčela k první výhře ve futsalové lize nad spartou !

Celé utkání zhodnotila dvojice hráčů, přičemž na hodnocení jednoho z hráčů si musíte počkat, jelikož mu během utkání odcizili mobil. Jedná se o dvojici Tonda Hrdina – Honza Homola.

Antonín Hrdina #24: „Z naší strany dopadl zápas velmi dobře. Ačkoliv se výhra nerodila velmi lehko, se vším jsme si jako tým poradili.Mně osobně se hrálo skvěle a zápas jsem si velmi užíval a to i díky mohutné podpoře fanoušků, kterým bych chtěl tímto poděkovat za to, že přišli a celý zápas nás podporovali. Doufám že takovýchto výkonů se nám v budoucnu podaří dosáhnout ještě mnohokrát ! “

Jan Homola #22: „Do zápasu jsme vstoupili výborně. Soupeř nás překvapil power play, kterou hrál od úvodních minut. My ji ale výborně bránili, nepouštěli soupeře do šanci a ujali se vedeni 1:0. To nás trochu uklidnilo. Fantastická kulisa nám dodávala sil, jak pro bránění, tak útočení. Dali jsme gol na 2:0 a odskočili na rozdíl dvou branek. Bohužel, pak po mé chybě Sparta snížila. Tento stav vydržel až do druhého poločasu. Ve kterém, už jsme jasně dominovali a zaslouženě dokráčeli za vítězstvím 6:2. Poprvé v historií jsme vyhráli derby! A to nejen diky skvělému týmovému výkonu, ale i díky Vám fanouškům! Atmosféra byla strhující, fantastická, nepopsatelná. My Vám za ni z celého srdce děkujeme! Přijďte zase, protože – Derby je naše!! “

Článek na Slaviafans.com naleznete zde!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700