Autor: czech4sport.cz   Vloženo dne: 16.5.2017

Kolektivní sporty mají své kouzlo, které ty individuální nabídnout nemohou. Krásný příklad je v letošní sezoně vidět ve futsalové Slavii. Týmový duch, bojovnost a síla party totiž splnila jedné generaci sen o velkém finále.

„Nebyli jsme futsalově lepší,“ přiznal po senzačním vyřazení Benaga trenér Martin Brychta. Jenže jeho svěřenci nevypustili jediný souboj, jediný krok, zajišťovali se, pomáhali si, všichni za jednoho a jeden za všechny. A Benago plné silných individualit na to nedokázalo najít protizbraň.

Navíc slávisté dokázali, že jsou hodně silná parta. Za celou sérii se neobjevil ani jeden protažený obličej u hráče, který do zápasu nenaskočil, jediný povzdech, nespokojená poznámka. Každý poctivě čekal na svoji šanci. A to se to týkalo dlouholetého kapitána Tomáše Matějky a dalších dřívějších opor. Naopak právě oni utkáním žili snad nejvíc.

Červenobílí také postupnými kroky dokázali na svoji stranu dostat fanoušky, kteří v posledním zápase zaplnili halu a celé utkání prožívali až do samotného historického postupu.

Je to malé futsalové Nagano. Prezident klubu Daniel Kolman se přiznal, že se mu stále nedaří tomu vlastně uvěřit. Jeho neúnavné úsilí, se kterým spolu s trenéry poskládal tým a změnil jeho tréninkovou přípravu a podmínky hráčů, bylo hodně základem historického úspěchu.

Ve finále čeká Slavii mnohonásobný mistr a favorit z Chrudimi, který umí také týmově zabrat a navíc má obrovskou léty prověřenou kvalitu. Diváci se mohou těšit na zajímavou konfrontaci. Tým z Edenu uvidí, kam až ve své snaze o povýšení futsalových kvalit dosáhl. Možná budeme svědky i předzvěsti bitev budoucích, kdy už nebude Slavia do takových bitev vstupovat jako outsider.

Ale už teď je třeba před slávisty smeknout! Dotáhli to zatraceně daleko!

Autor: Ondřej Zlámal, czech4sport.cz
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700