Autor: iDnes.cz   Vloženo dne: 7.4.2014

Futsalisté Era-Packu Chrudim mají za sebou povedený vstup do play-off. Pražskou Slavii přehráli v prvním čtvrtfinálovém duelu výsledkem 7:0, když v poločase vedli již o pět branek. K nule vzadu výrazně pomohl gólman Žďánský. Byla to demonstrace síly, jako když nedávno Rusové vtrhli na Krym. V prvních třech minutách zahodili chrudimští futsalisté snad čtyři gólové šance, ve čtvrté se poprvé v utkání prosadil po Rešetárově nahrávce před prázdnou branku Michal Mareš a chvíli před koncem prvního poločasu, kdy Východočeši vedli už 4:0, mával kotel jejich fanoušků ostošest červenobílými vlajkami na znamení vítězství.

Obhájci mistrovského titulu, na jejichž počínání shlížela z vršku tribuny čerstvě vyrobená trofej pro vítěze letošního ročníku (naleznete ji na snímku vpravo dole), nakonec v úvodním čtvrtfinále play-off porazili pražskou Slavii 7:0 a asistent španělského kouče Daniela Jaroslav Bartušek tak mohl po utkání spokojeně prohlásit:

"Měli jsme určitou představu, jakým způsobem budeme na Slavii hrát, a myslím, že se nám to dařilo. Věci, které jsme si předem nastudovali, jsme dokázali využít." I přes pohodový průběh zápasu nebyl výkon chrudimského favorita série úplně bez poskvrnky. Logicky - futsalisté Era-Packu od Mitropa Cupu před dvěma týdny nehráli. Do jejich hry se hlavně zkraje mísily nepřesnosti, což se nevyhnulo ani Brazilcům, kteří jindy udivují dokonalou kontrolou míče "na pětníku". A vázla koncovka.

"Je pravda, že šancí jsme si připravili hodně, ale bohužel jsme netrefili branku. Velká škoda, že ty situace nedokážeme řešit lépe," řekl Bartušek, podle nějž už bude tento čtvrtek, kdy se v Praze od 20.30 hraje odveta, mužstvo sehranější.

Druhá věc je, že Chrudim po impozantním nástupu pouštěla soupeře poměrně lacino k vlastnímu brankáři Jakubu Žďánskému. Ten se v několika případech osvědčil vynikající reflexy. "Kuba předvedl výborný výkon," chválil Bartušek.

Zda Žďánský dostane přednost před Brazilcem Olinhou i v Praze, je zatím ve hvězdách. "Bude záležet na tom, jak se domluvíme, ale v tuhle chvíli není důvod ke změně," mínil kouč.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700