Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 18.9.2020

Trenér Wizards Praha Václav Bellada má za sebou bohatou futsalovou kariéru, během které působil také ve Slavii. Právě proti ní vedl svůj tým, ve kterém hrají i další bývalí slávisté, ve finále pražské části Poháru SFČR. Jak zajímavou konfrontaci s prvoligovými futsalisty hodnotil?

Na pohárový zápas proti Slavii jste byli dobře takticky připravení. Jak zpětně utkání hodnotíte?
„Tak my jsme tým, který je takticky připravený vždycky, myslím si, že na druhou ligu jsme připraveni dokonce nadstandardně. Samozřejmě jsme věděli, že nás čeká Slavie, která je rozjetá a v nejvyšší soutěži se jí daří. Taktiku jsme tomu tedy přizpůsobili. Zůstali jsme zalezlí vzadu, protože jsme věděli, že pokud to otevřeme, tak můžeme inkasovat více branek. Pro nás je Slavia skvělý soupeř, protože nám ukáže, kde nás tlačí bota. Myslím si, že i přes prohru 0:6 jsme odehráli slušný zápas. Měli jsme nějaké šance, jen mě mrzí, že jsme z nich nedali gól. I přesto pro nás byl dnešní zápas skvělá škola a dobré srovnání."

Uhráli jste se Slavií lepší výsledek než Mělník nebo Budějovice. Neláká vás zahrát si příští sezonu první ligu?
„Nemáme v hlavě, že bychom usilovali o to hrát první ligu. Pokud by se to naskytlo, tak bychom samozřejmě neřekli ne, ale máme k tomu ještě daleko a čeká nás spousta práce. K tomu výsledku. Myslím si, že Slavia k tomu pohárovému zápasu přistoupila trochu jinak než k ligovému. Sestavu měla samozřejmě hodně dobrou, ale bylo vidět, že ti hráči nechodili úplně do všeho. Věřím tomu, že kdyby se hrála liga, tak by hráli na sto procent celý zápas, což se teď nedělo a spoustu věcí odehráli na půl plynu."

Slávisté ještě v neděli hráli zápas a někteří hráči odjeli na reprezentační sraz. Myslíte si, že to mohlo hrát roli?
„Věděli jsme, že v neděli ještě hráli. Slavia je po taktické stránce vyspělá a drží dlouho míč. Myslím si, že se tolik neunavili, takže fyzické síly jim stačily."

Jaké to bylo zkusit si proti takovému týmu power-play?
„Je to nejlepší příležitost si to vyzkoušet. Ten zápas dá hráčům víc než jakýkoliv trénink. Bylo to pro nás ideální. Měli jsme jenom dva tréninky, takže jsme nebyli úplně rozehraní, kazili jsme přihrávky, které normálně zvládáme lépe. Tento zápas byl ale úplně ideální pro vyzkoušení si power-play."

Jaký je tedy váš cíl pro letošní sezonu? Chcete útočit na vítězství v druhé lize?
„Chceme samozřejmě vyhrávat. Jdeme zápas od zápasu a nekoukáme se na to, jak skončíme. Nejdůležitější je, aby nás to bavilo. To je cíl číslo jedna. Každý dobrý výsledek je potom samozřejmě skvělý a motivuje nás to makat víc a víc. Chceme sbírat body, ale zatím nejsou nějaké přesné cíle."

Určitě znáte nováčky nejvyšší soutěže, kterými jsou Žabinští Vlci a Ústí nad Labem. Co na ně říkáte?
„Rapid znám, ten jsme měli v soutěži. Byli jsme dokonce první, kdo je dokázal doma porazit a u nich jsme sahali minimálně po bodu. Jsem ohledně nich docela skeptický, protože oslabili o velice zajímavé hráče, kteří mají zkušenosti s první ligou a rozhodně jim budou chybět. Držím jim samozřejmě palce, protože jsem dlouhé roky hrál s jejich trenérem, ale mám obavu, že se současným týmem to nebude stačit. Vlky z Brna neznám, ale překvapili mě prvním výsledkem proti Teplicím. Každému nováčkovi držím palce, protože mají to prvotní nadšení, které je tlačí dál. Vždycky je to ale ohromně těžké. Myslím si, že oba týmy budou hrát o udržení."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700