Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 9.12.2013

Zlatou tečku za futsalovým Pohárem FAČR napsala v neděli Chrudim, které v kadaňském finále Final four porazila pražské Benago 6:1. Dramatické utkání se lámalo až ve druhém poločase, kdy Pražané zahodili několik šancí, za které je pak Chrudimští potrestali. Po utkání pak oznámil konec kariéry brankář ERA-PACKu Tomáš Meller.

Úvod zápasu patřil Chrudimi. Roman Mareš hned v první akci jen těsně minul Vahalovu branku, ale ve 2. minutě se už Chrudimští radovali. Právě Mareš rozehrál aut na Rešetára, který otevřel skóre – 0:1. Pak však přišly velké chvíle reprezentanta Marcela Rodka z Benaga. Ten se nejprve uvolnil před bránu, jenže jeho přízemní střelu vykopl Meller. Pak však napřáhl ze střední vzdálenosti a parádní ranou od břevna nedal brankáři ERA-PACKu šanci – 1:1.

Za tohoto stavu zazvonila i brankové konstrukce. R. Mareš nastřelil tyč a Douglas pro změnu trefil břevno. Od 15. minuty měly oba celky pět akumulovaných faulů, ale Rodek penaltou za šestý faul pohrdnul. Žďánský ho vychytal. Naopak minutu před přestávkou udeřil ERA-PACK. Dentinho posunul míč doprava na Rešetára, který křižnou ranou poslal svůj tým znovu do vedení – 1:2.

Po přestávce se hrál parádní futsal nahoru a dolů. Tutovku Altoumiho vyrazil chrudimský Meller. Vyrovnání se nekonalo ani v dalších momentech, kdy Meller vychytal Štveráka, Douglase nebo Rodka. Jak se proměňují šance, vidělo Benago téměř při každém protiútoku Chrudimi. Ve 26. minutě chyboval Brahimi a Douglas přetavil přečíslení v gól – 1:3. Ve 29. minutě vedla Chrudim už o tři branky: R. Mareš zahrál rohový kop na Maxe, který pohotově skóroval – 1:4.

Další obrovskou šanci mělo Benago pět minut před koncem. Meller však odolal i při obrovském závaru, po kterém nastřelil břevno Brahimi. Definitivní tečka za utkáním byla napsána dvě minuty před koncem, kdy Vahalovi vypadla střela Koudelky a Max dostal míč do branky Benaga popáté. V následné power play uzavřel skóre střelou do prázdné brány R. Mareš – 1:6.

FC Benago Praha – FK ERA-PACK Chrudim 1:6 (1:2)
Branky a nahrávky: 6. Rodek (Štverák) – 2. Rešetár (R. Mareš), 19. Rešetár (Dentinho), 26. Douglas, 29. Max (R. Mareš), 38. Max (Koudelka), 38. R. Mareš.
Rozhodčí: Henych – Chládek. ŽK: Douglas (EP). Diváci: 309.
Benago Praha: Vahala (Kudrna) – A. Simitči, Rodek, Douglas, Hoxha, Lištván, Brahimi, Altoumi, Štverák, Kvíčala, Váňa. Trenér Beni Simitči.
Chrudim: Meller (Žďánský) – R. Mareš, Max, Kopecký, Dentinho, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Chmelík, Slováček. Trenér Daniel Ibanes.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700